Adım Adım Ticket Yapımı..!

Konu Yazar

sa1donder

Sponsored ßy Php.net
Tem
120
0
Buyeun arkadaşlar size php ile adım adım ticket yapımını anlatıcam inş. işinize yarar Hönk
öncelikle ticket sayfasını yani form sayfasını yapalım ben basit bir form yapıcam siz bunları ufak bir html bilgisi ile <table> vs ile şık bir gorunum yaparsınız..

adını ticketat.html yapalım..
PHP:
<html>
<center>
<form action="yolla.php" method="post" name="ticket" id="ticket">
<br><strong>Kimsiniz : </stong><input type="text" name="kimden" id="kimden">
<br><strong>Konu : </strong><input type="text" name="konu" id="konu">
<br><strong>Mesaj :</strong><textarea name="mesaj" id="mesaj" cols="40" rows="5"></textarea>
//TY chakal amma uzattın ama :@
<br><input type="submit" value="Ticket At"></form>
</center>
</html>
bu formu ben basit bir şekilde yaptım siz editleyebilriniz.
şimdi yolla.php ye geçelim çunku formda action="yolla.php" yapmıştık..

PHP:
<?php
//formdan gelen verileri alalım.. burada name ve id komutlarını kullanıyoruz..
$kimden=$_POST['kimden'];
$konu=$_POST['konu'];
$mesaj=$_POST['mesaj'];

//mail de Kimden komutu için
$kim="from : $kimden <$mail_from>";

//kime gidecek bu mail hemenyapalım
$adres='mail adresiniz';

//ticketi yolalyalım

$yolla=mail($adres,$konu,$mesaj,$kim);

//şimdi iflerle hatayı veya doğru işlem komutu yapalım
if($yolla){
echo "<center><strong>Ticketiniz Alınmıştır.</strong>";
echo "<br><strong>Teşekkürler</strong>";
}

else{
echo "Ticket yollama başarısız.Lutfen tekrar deneyin";
}

?>

faydam dokunduysa ne mutlu ^^

Son düzenleme:
Cevap: Adım Adım Ticket Yapımı..!

sorun var ilk kodda düzeltiyim ben soylerım burdan :)

Kod:
<html>
<center>
<form action="yolla.php" method="post" name="ticket" id="ticket">
<br><strong>Kimsiniz : </stong><input type="text" name="kimden" id="kimden">
<br><strong>Konu : </strong><input type="text" name="konu" id="konu">
<br><strong>Mesaj :</strong><textarea name="mesaj" id="mesaj" cols="40" rows="5"></textarea>
<br><input type="submit" value="Ticket At"></form>
</center>
</html>

yok tümden yanlıs olmuyor 2.kodda bozuk

Son düzenleme:

<textarea name="mesaj" id="mesaj" cols="40" rows="5"></textarea>
:D aklıma gelmedi de yolla.php hatalımı :S

"; //kime gidecek bu mail hemenyapalim $adres='[email protected]; //ticketi yolalyalim $yolla=mail($adres,$konu,$mesaj,$kim); //simdi iflerle hatayi veya dogru islem komutu yapalim if($yolla){ echo "
Ticketiniz Alinmistir."; echo "
Tesekkürler"; } else{ echo "Ticket yollama basarisiz.Lutfen tekrar deneyin"; } ?>

mail sisteminde appserv sorun cıkarıyor..

direk db ye eklemek en mantıklısı bence admin panelden de okutma ..

bnm panel de kullandıqım yöntem..

şu msn hacklemek için fake mailler oluyor ya onlardan bi ticket sistemi yapmaya çalışıcam ben büyük ihtimal 1-2gün sonra paylaşırım :)

IIS Kurmasını Beceremedım Becersem Cok Guzel ASP Paneller var Elimde :D
En iyi Ticket sistemide IIS larda Çalışıyor zaten APPSERV kadar DAndik 1 Program yok

Ticket değilki bu, websitelerinde bulunan iletişim sayfasının basit bir kod örneği.
Hazır KOPanellerdeki registration sayfasınının input boxlarını başka bir tableye yönlendirerek bile yapabilirsiniz bunu.

Google'da arama yapabilirsiniz, "Basic Power Up Store Script" diye.
O scriptte korumalı SESSION özelliği var, açığı yok. Bir ID ile login olduğunuzda o üyeliğin Inn Hostess'ine item eklenir. Yani login olduğunuz ID ile tablelere kayıt yapabilirsiniz.

SESSION özelliği ile Panellerin Registration özelliğini birleştirebilirsiniz.

Size gerekenler,
KN_Online'da bir Ticket Tablesi
Oyuncu Ticket Gönder Sayfası
Oyuncu Ticket Oku Sayfası
Admin Ticket Cevapla Sayfası

Oyuncu Ticket Sayfası:
SESSION özelliği kullanılır.
Register.php değiştirilip bilgiler Ticket.php'nin; Ticket tablesindeki TicketKonusu, TicketSahibi, TicketTarihi gibi coloumnlarına yerleştirilir.

Oyuncu Ticket Oku Sayfası;
Bunun içinde clanrankings.php yi kendinize örnek alabilirsiniz. Ticket tablesindeki tüm bilgileri websitesinin okumasını sağlarsınız. SESSION özelliğiyle okutursanız başkaları ticketinizi okuyamaz.

Admin Cevap Sayfası
SESSION ve buna ek olarak Admin Panel kullanılır. (Dilerseniz DBdende cevap verebilirsiniz)
Register.php değiştirilip bilgiler Ticket.php'nin; Ticket tablesindeki TicketCevaplayan, TicketCevabi, TicketTarihi gibi coloumnlarına yerleştirilir.

En basitinden böyle bir sistem yapabilirsiniz.
PHP bilmeyenler için hangi sayfaları örnek alabileceklerini yazdım. Örnekleri kopyalayın, gerekli yerleri değiştirin bu yeterli.

Not. Ticket sistemi olmayanlar, yada uğraşmak istemeyenler, Kayako'dan 1 aylık trial paketi alsın onu kullansın.

Son düzenleme:

amma uzattınız haa basit bi paylaşım yapayım hemde chakal mısın nesin kodlar da hata yoq denedim hem gmail e hemde hotmail e 2 sine de geldi iftira atma..

Ticket değilki bu, websitelerinde bulunan iletişim sayfasının basit bir kod örneği.
Hazır KOPanellerdeki registration sayfasınının input boxlarını başka bir tableye yönlendirerek bile yapabilirsiniz bunu.

Google'da arama yapabilirsiniz, "Basic Power Up Store Script" diye.
O scriptte korumalı SESSION özelliği var, açığı yok. Bir ID ile login olduğunuzda o üyeliğin Inn Hostess'ine item eklenir. Yani login olduğunuz ID ile tablelere kayıt yapabilirsiniz.

SESSION özelliği ile Panellerin Registration özelliğini birleştirebilirsiniz.

Size gerekenler,
KN_Online'da bir Ticket Tablesi
Oyuncu Ticket Gönder Sayfası
Oyuncu Ticket Oku Sayfası
Admin Ticket Cevapla Sayfası

Oyuncu Ticket Sayfası:
SESSION özelliği kullanılır.
Register.php değiştirilip bilgiler Ticket.php'nin; Ticket tablesindeki TicketKonusu, TicketSahibi, TicketTarihi gibi coloumnlarına yerleştirilir.

Oyuncu Ticket Oku Sayfası;
Bunun içinde clanrankings.php yi kendinize örnek alabilirsiniz. Ticket tablesindeki tüm bilgileri websitesinin okumasını sağlarsınız. SESSION özelliğiyle okutursanız başkaları ticketinizi okuyamaz.

Admin Cevap Sayfası
SESSION ve buna ek olarak Admin Panel kullanılır. (Dilerseniz DBdende cevap verebilirsiniz)
Register.php değiştirilip bilgiler Ticket.php'nin; Ticket tablesindeki TicketCevaplayan, TicketCevabi, TicketTarihi gibi coloumnlarına yerleştirilir.

En basitinden böyle bir sistem yapabilirsiniz.
PHP bilmeyenler için hangi sayfaları örnek alabileceklerini yazdım. Örnekleri kopyalayın, gerekli yerleri değiştirin bu yeterli.

Not. Ticket sistemi olmayanlar, yada uğraşmak istemeyenler, Kayako'dan 1 aylık trial paketi alsın onu kullansın.

Yeterlimi ?

hangi forumdan çaldın bilmiyorum ama bi not defterini aç yapıstır kodları .html olarak kaydet çalıştır görürsün kendini bu kadar sıkmaya gerek yok ;)

ßnm paneli kullanın aynı şeyler ^^

nedense hepside senin oluo..

kanka benden sana kıyak bak o 1. koddaki yanlşı düzelttim ayrıca form boş yollanmıyor artık yani konuyu boş bırakırsan Konuyu Belirtiniz kim oldugunu boş bırakırsan Kim Oldugunuzu belirtiniz Mesajı boş bırakırsan Mesajı Doldurmayı unuttunuz falan filan işte :D flood yapmasınlar demi :)

2. kod bozuk onu yapmaya calısıorum yaparsam yollarm :D

ahanda Kod :P

Kod:
<script LANGUAGE="javascript">
<!--
function kontrrol(){

if (document.frrm.kimden.value=="")
   {
alert("Kim Oldugunuzu Belirtiniz")
document.frrm.kimden.focus();
return false;
}

if (document.frrm.konu.value=="")
   {
alert("Konuyu Belirtiniz")
document.frrm.konu.focus();
return false;
}

if (document.frrm.mesaj.value=="")
   {
alert("Mesaj Yazmayi Unuttunuz")
document.frrm.mesaj.focus();
return false;
}

}
//-->
</script>

<!--KANKATAMER--!>
<form onsubmit="return kontrrol();" action="yolla.php" method="post" name="ticket" id="ticket" edit="kankatamer">
<br/><strong>Kimsiniz : </stong><input type="text" name="kimden" id="kimden" edit="kankatamer">
<br/><strong>Konu : </strong><input type="text" name="konu" id="konu" edit="kankatamer">
<br/><strong>Mesaj :</strong><textarea name="mesaj" id="mesaj" edit="kankatamer"></textarea>
<br/><input type="submit" value="Ticket At" edit="kankatamer">
</form>
<!--KANKATAMER--!>

şu msn hacklemek için fake mailler oluyor ya onlardan bi ticket sistemi yapmaya çalışıcam ben büyük ihtimal 1-2gün sonra paylaşırım :)

benim panellerimde o ekli :) ticket bölümü ne yazarsan sana gelior db ile php ile alakası bile yok daha basit :D

Son düzenleme:

ss atıyımda gor !!
gelmişmi gelmemişmi :S

ulan dedim bazı arkadaşlara ornek olsun amma uzattınız saten ben onu ornek olarak ypatım hemen alın kullanın demedimki :@

yanlış diyen arkadaşlar o zaman bu mali nasıl geldi ???
[free hostum var denemek için orada çalıştırmıştım.]
buyur sana ss..

nedense hepside senin oluo..

kanka benden sana kıyak bak o 1. koddaki yanlşı düzelttim ayrıca form boş yollanmıyor artık yani konuyu boş bırakırsan Konuyu Belirtiniz kim oldugunu boş bırakırsan Kim Oldugunuzu belirtiniz Mesajı boş bırakırsan Mesajı Doldurmayı unuttunuz falan filan işte :D flood yapmasınlar demi :)

2. kod bozuk onu yapmaya calısıorum yaparsam yollarm :D

ahanda Kod :P

Kod:
<script LANGUAGE="javascript">
<!--
function kontrrol(){

if (document.frrm.kimden.value=="")
   {
alert("Kim Oldugunuzu Belirtiniz")
document.frrm.kimden.focus();
return false;
}

if (document.frrm.konu.value=="")
   {
alert("Konuyu Belirtiniz")
document.frrm.konu.focus();
return false;
}

if (document.frrm.mesaj.value=="")
   {
alert("Mesaj Yazmayi Unuttunuz")
document.frrm.mesaj.focus();
return false;
}

}
//-->
</script>

<!--KANKATAMER--!>
<form onsubmit="return kontrrol();" action="yolla.php" method="post" name="ticket" id="ticket" edit="kankatamer">
<br/><strong>Kimsiniz : </stong><input type="text" name="kimden" id="kimden" edit="kankatamer">
<br/><strong>Konu : </strong><input type="text" name="konu" id="konu" edit="kankatamer">
<br/><strong>Mesaj :</strong><textarea name="mesaj" id="mesaj" edit="kankatamer"></textarea>
<br/><input type="submit" value="Ticket At" edit="kankatamer">
</form>
<!--KANKATAMER--!>

benim panellerimde o ekli :) ticket bölümü ne yazarsan sana gelior db ile php ile alakası bile yok daha basit :D

ne veletsin sen ya..

da kodlamayı bilmiyorsun edit edit geçiniyorsun buraya msj yazıorsun

form da edit="kankatamer" ne alaka?

reklam olsun diemi yoksa?

senin yaptıqın şeylerden sonra 2. php calısırmı sanıyorsun?

sen az daha çalışş..

Yeterlimi ?

hangi forumdan çaldın bilmiyorum ama bi not defterini aç yapıstır kodları .html olarak kaydet çalıştır görürsün kendini bu kadar sıkmaya gerek yok ;)

LAN GOT BİR BOKU BİLMİYON APTAL APTAL KONUSMA :@ ** İBNESİ
BELKİ BANLANCAM AMA DELİ ETTİN LAN BENİ PİÇ :@ BİR KERE PHP HTML DE CALISIRMI MAL DİO .html diye kaydet SS ME CEVAP VERSENE O ZAMAN NASIL GELDİ O MAİL LER Hönk
:@:@::@::@::@::@::@::@:

Geri
Üst Alt