Atatürk Hangi Takımlıydı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan broklyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

broklyn

Member
Haz
870
3
"Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim."

Atatürk; 1930, 1932 ve 1933 yıllarında Galatasaray Lisesi'ni ziyaret etmiştir. Bunlardan ilkinin haberi Cumhuriyet Gazetesi'nde manşetten şöyle verilmişti:

'Reisicumhur dün Harp Akademi'sini, Mülkiye'yi, Harbiye'yi ve Galatasaray'ı ziyaret etti.'

İlk ziyaret sırasında lisenin müdürü olan Fethi İsfendiyaroğlu o günün 'perde arkasını' yıllar sonra bana şöyle anlatmıştı:

‘... Müdür odasındayız. Reisicumhur, ‘lütfen masamı şereflendirmeleri' önerimi ‘Hayır müdür bey! Herkes kendi yerinde oturmalı ve oturduğu yeri de haketmelidir!...' sözleriyle reddettiğinden ben de yanlarında ve ayakta durmayı yeğlemiştim. Okul ve öğrenimle ilgili sorularını yanıtlıyorum. Kahveler içilirken, İçişleri Bakanı, yakın arkadaşı ve okulun eski öğrencilerinden Şükrü Kaya Bey, Gazi'nin kulağına eğilerek:

Harp Akademisi, Harbiye, Mülkiye anladım da niçin Galatasaray, Paşam, diye soruyor; yoksa siz de bizden misiniz?

- O da ne demek, çocuk?

- Yani Galatasaray'ı mı tutuyorsunuz?

- Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim.

KAYNAK:

Tevfik Fikret ve Haluk Gerçeği

Orhan Karaveli

2005 (İstanbul)

PERGAMON YAYINLARI

ISBN: 9759682656

Cevap: Atatürk Hangi Takımlıydı?

Bence Fenerliydi Bildiğim Kadarıyla:D Ama Hangi Takımı TUtarsa Tutsun O Gine ATA'mız.. ^^ !

Atatürk Fenerbahçeliydi :) Ama yukarıda söyledikleri kadar anlamlı başka birşey daha yok ..

atatürk fenerbahçeli değildir :) bunu cok iyi biliyorum benım bıldıgım kadarı ıle takım tutmamaktadır cogu kaynaga gore Ya galatasaray veya beşiktaşı tutuyor olması gerekıyor ama bunun ne önemi war ?

Atatürk Fenerbahçe'liydi. Yinede herşeye rağmen yukardaki sözlerinde sonuna kadar haklı ve yinede o bizim ATA'mız! :)

atatürk fener bahceli idi bunu kim inkar ederse etsin :P

Atatürk takım tutmuyordu . Fb'li Gs'li Bjk'li tartısmaları hep beyin yıkamak için ortaya çıkan tartısmalardır

Atatürk Bütün Türk Takımlarını Tutuyordu

Kesinlikle fenerbahçeliydi ki ben fenerbahçeli deilim:D

Geri
Üst Alt