Bilgisayarla Şaka Olmaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Shutup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

Shutup

Administrator
Yönetici
Administrator
May
44
71
Selamlar,

az önce 7-zip'in yeni sıkıştırma formatı ve aynı zamanda da beta sürecinde olan LZMA2 kullanarak 8 thread ile sıkıştırma yapıyordum başta her şey çok güzel gidiyordu bu süre içinde winamp açık ancak şarkı durdurulmuştu, mozilla kapalı msn ise offlinedı.

Her şey gayet güzel gidiyordu. (İşlemci : 99.2 ~ 100 / 100, Ram : 3877 / 4093 MB) (bknz. resim 1) :
doruklar.png

(resim 1)

Fakat bu hoş görüntüyle yetinemedim içimden daha da fazlasını görmek geldi - nasıl olacaksa? - alttan mozillayı açtım sonra winamp'tan şarkı açtım ve sağ tıkladım 1-2 saniye sonra her şey kilitlendi fare kare kare hareket etmeye başladı ve birden bire müzik durdu hayat durdu devam eden tek şey hopörlörlerden gelen "zınnnnnnn" sesiydi. (bknz. resim 2) :
19082009034.jpg

(resim 2)

Yaklaşık 5 dakika karşılıklı bakıştık monitör ile farklı tipte bakışlar denedim ancak hiç bir şey onu etkilemedi - sanırım monitör erkekti (!) - ve devamında da reset atmak zorunda kalmış olduğumu hissetim. Bu his gereği elim reset tuşuna gitti her şey sustu ekran karardı ancak karartma bir türlü geçmek bilmedi. Yine yaklaşık 5 dakika bakıştık ve değişen bir şey yoktu. Derinden bir ürperti geliyordu ancak soğukkanlı oldum ve bir daha reset attım. Her şey düzelmiş geçmiyecek sandığım POST ekranı geçmişti. (bknz. resim 3) :
19082009035w.jpg

Mutlu son ('da end) :)

(can sıkıntısı nelere kadir)

Cevap: Bilgisayarla Şaka Olmaz

Ben de bi kere Delphi'de wordlist programı yapmıştım.Döngüyü sonlandırmayı unutup execute edince benzer bi tabloyu görmüştüm :D

Ben de bi kere Delphi'de wordlist programı yapmıştım.Döngüyü sonlandırmayı unutup execute edince benzer bi tabloyu görmüştüm :D

Ben çok sıkıştırdım böyle pc'yi ama şimdiye dek hiç böyle res atınca açılmamazlık yapmamıştı :D

PC kilitlenmiş haldeyken / Windows açık değilken haliyle N70 ile çekmek zorundaydım fotoğram makinesini çıkarmak zor geldi :D

Aynı durum başıma Dw-VS 2021-Ps-WoW-WMP ve Mozilla açıkken geliyor.Kıvranıyor kıvranıyor sonra da reset.
Processor %100 ilk defa bu şekilde gördü.
Gelgelelim PS yi kapattığım zaman sorun ortadan kalkıyor.

Bu vesileyle öğrendiğim iyi oldu 8 Thread olayını bilmiyordum :D

Btw n70 çok takoz yahu :D.Benim de vardı satıp ince bi samsung aldım :D

Son düzenleme:

Aynı durum başıma Dw-VS 2021-Ps-WoW-WMP ve Mozilla açıkken geliyor.Kıvranıyor kıvranıyor sonra da reset.
Processor %100 ilk defa bu şekilde gördü.
Gelgelelim PS yi kapattığım zaman sorun ortadan kalkıyor.

Bu vesileyle öğrendiğim iyi oldu 8 Thread olayını bilmiyordum :D

Btw n70 çok takoz yahu :D.Benim de vardı satıp ince bi samsung aldım :D

Valla kilitlenmese ben de düşünüyodum mozillayı kapatmayı ama olmadı ömrü yetmedi :D

[offtopic]3g'si var symbian'ı var mis gibi müzik çalıyo kamerası işimi görüyo daha ne :D Gerçi bu yaz değiştiricem ama olsun :p[/offtopic]

gerçekten bilgisayarla şaka olmuyo , ama mutlu son olmuş :) ( bu arada okurken bayağa bi güldüm )

pc yaistediği gibi davranırsın ya istediği gibi davrandırır

senaryo süper bence bir şirketle anlaşmalısın... :D

Geri
Üst Alt