[çözüm] Bytype - Evt. İlişkisi

Konu Yazar

cradle2grave

Active Member
May
397
29

NOT : BYTYPE 29 'u maradonda Kullanmayın , Sorun Cıkarır

Herkes 1299 ilk cıktıığında bunun üzerinde duruyordu ,
Cok uğraştılar ama çözemediler , sanırım :D
Çözen olduysada paylaştığını göremedim

Forumumuzdada bi çözüm paylaşılmıstı ama sanırım yapan arkadas tek npc üzerinde denemiş olnca direk paylaşmış :) , biraz fake bişi olmus :)

Nese Gelelim paylaşımımıza

Mantığımızı Anlatıyorum...
İlk EMC için eklnen tp npc'si bytype 137 idi ve elimizde bulunan tek calısır anamenü sistemiydi :)
Yazdığımız bütün questler o anamenü üzerindendi

Ben Fragment Kırdırma sistemimi Abyss Gem'ciye yerleştirirken arkadasla baya içli dışlı olduk :)
Abyss'cinin Anamenü'sü , bytype137 den cok farklıydı
Abyscini Bytype 29 ve anamenu farklı
TEK İPUCUMUZ

O zaman Bizde Şöle Yaparz

Abyscinin Anamenusünü alırız buton ve talk'ları editleriz
1. evt 'in sonuna yapıstırır , 1'e yani Lufer'e bytype 29 npc ekler questimize bakarız

Biz yaparız da olmamı ße hacı .. ;)

Bu bytype 137 nin anamenusu
Kod:
EVENT xxx
E SELECT_MSG 16084 talkno buton1 event1 buton2 event2 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1;³ª°¥·¡ ¸»·¡?
END

Bu bytype 29 'un anamenusu

Kod:
EVENT xxx; ¹Ì¶ó¼¿½º ºĞ±â
E SELECT_MSG 16011 talkno  buton1 event1 buton2 event2 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1;½É¿¬/º¸¹°»óÀÚ
END

Yanlış Saymadıysam 11 tane farklı menu var
bu da her haritada 11 farklı npc eklenebilir demek
diğer 9unu da hazırlayınca bu konu altından paylaşcam :)

Suan ben bu konuyu acarken internet hızımız maximuma cıktığından (!) imageshack'dan upload edemiyorum kusura bakmayn sorun geçsin düzeltiriz
şimdilik resimleri gormek için tıklayın _

2 Resimdede Elimden geldiğince 2 npc 'yi göstermeye calıstım
2 npc , 2 farklı quest
%100 calısıo ....

2008_6_23_12 resim, resimler, resimleri, indir, bedava, galeri, pictures, image, images, photo, fotoğraf - ResimUpload.COM
2008_6_23_12 resim, resimler, resimleri, indir, bedava, galeri, pictures, image, images, photo, fotoğraf - ResimUpload.COM

Son düzenleme:
Cevap: [çözüm] Bytype - Evt. İlişkisi

Çince Rakamlarla Alakalı Herhal :9 Teşşekürler Bu arada
Eğer Bilorsan 9 Tane Bytype Numarasını Solermisin :)

Son düzenleme:

Yani Arkadaşlar Kısaca Dediği Şu 1 Zoneye iki tane Npc ekleyin birinin bytype 137 derinin 29 yapın we 1.ewt en altına kodları yazın we ışınlanma npc si noral olacak ama dier npc başka bi yerden yani maradondaki npc olduğu için onu çağıracak sizde Güzel TBL buton editleyerek 11 Farklı Bole bişi eklersiiniz dior :)
Teşşekürler

ama iliskisi deil bu genede tam olarak 0 dan yeni bir bytype eklicez o nasıl olacak o zaman hic dusundunuzmu ? su an siz baska npc leri kullanırız diosunuz kısacası ...

Anlamıstık Atilla Saol :D :D(Anlamayanlar İçin Güzel Açıklama)
Teşekkürler Mustafa Kardeşim...

ama iliskisi deil bu genede tam olarak 0 dan yeni bir bytype eklicez o nasıl olacak o zaman hic dusundunuzmu ? su an siz baska npc leri kullanırız diosunuz kısacası ...

en sondaki nam-ı değer çince yazıları çözemedikce öle birşey yapamazsın
ki eğer gercekten çince ise yapamazsın [en azndan türkler yapamaz]

ayrıca maradondaki bi npc nin bytpe nı eslantta kullanmanın bi zararı olmaz bnce

; den sonra geliyor o söylediginiz yazilar tamamen o satirin aciklamasina yönelik seyler yani söylediginiz seyle hic bir alakasi yok. deneyin isterseniz bir hane silin yine calisiyorsa calisir calismiyorsa calismaz öyle saçma bir mantık yok makine dili bellidir visual c++ ile yazilan ve mssql kullanan bir sistem çince komut okumaz okuyamaz çok alakasiz bir durum.

; den sonra geliyor o söylediginiz yazilar tamamen o satirin aciklamasina yönelik seyler yani söylediginiz seyle hic bir alakasi yok. deneyin isterseniz bir hane silin yine calisiyorsa calisir calismiyorsa calismaz öyle saçma bir mantık yok makine dili bellidir visual c++ ile yazilan ve mssql kullanan bir sistem çince komut okumaz okuyamaz çok alakasiz bir durum.

Haklısın kardeşim...

bn çince demiorum :D
ama çnce gelmiş çince lafı gidior :D

ayrıca ensondaki o yazıları silinince olmuor
bağlantıı o yazılar sağlıo

çince yazılar anormal birşey değil bu dosyaları çinliler kullanıyor olsalardı bu çince yazıları fixlemek için uraşmazlardı çünkü adamlar zaten çin.Çince yazılardan kaynaklanan bir hata yok bunu önce bilelim :)

o yazilari silince oluyor oluyor hic alakasi yok :D ben dün gece name change scroll ve skill stat redist scrolllarini calistirdim ama nasil oldu mantigi ne cözemedim hala :D ama suan full olarak calisiyor. birşey daha var eksik bir cok prosedür var. bak prosedürlerde de var --asdads gibi tanimlar o ;:▼# gibi şeylerde o satirin tanimlari daha sonra kafalari karismasin diye. silince oluyor calisiyor.

bunu bende yapıodum zati!! :D ama önemli olan yeni type kodu oluşturabilmemiz!! :D :S

ayrıca maradondaki bi npc nin bytpe nı eslantta kullanmanın bi zararı olmaz bnce

nasıl turkler yapamaz bu oyun hala varsa turkler icin var bunu bil ayrıca o cince yazı dediklerin gercekten cince yazı cunki bir anlamı olsaydı programlama dilinde yazılmıs olsaydı o cince yazılar 8 veya 16 bit olarak mutlaka o npc nin actype sini yazmak zorundaydı 137 mesela .. once biraz arastır anlamıyorsan sus

o nam-ı değer çince sandığınız yazılar korece arkadaşlar bkz aşşadaki resim
sözüm sana deil ama bazı arkadaşlar her gördüğü yazıya çince deyip geçiştirmekde ve bildiklerini iddia ederek araştır gibi tutum sergilemekde bunu yapmadan evvel sizlerde 1 araştırınız...
oyunu yapan firma koreli çinli değil bu yüzden elinizdeki dökümanların %90 ı korece (egerki çinliler elden geçirmemişse)
adszlz0.jpg

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;중간 비석 끝;;;;;;;;;;;

bu kısımda

;;;;;;Middle-end monument;;;;;;;;;;;

yazıo ingilizce olarak
bu yazılar ile kodların ne ile ilgili olduğu anlaşılabilir ama yeni event yapılırmı bilemem

ha bu arada dikkatimi çekti eventleri
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;몬스터 습격(비늘) 이벤트 시작 ;;;;;;;;;

ile başlatıp

;;;;;;;몬스터 습격(비늘) 이벤트 끝 ;;;;;;;;;;;

ile bitiriyorlar o arada geçen her kod 1 eventi oluşturmakta if i elsesi felan

Son düzenleme:

o nam-ı değer çince sandığınız yazılar korece arkadaşlar bkz aşşadaki resim
sözüm sana deil ama bazı arkadaşlar her gördüğü yazıya çince deyip geçiştirmekde ve bildiklerini iddia ederek araştır gibi tutum sergilemekde bunu yapmadan evvel sizlerde 1 araştırınız...
oyunu yapan firma koreli çinli değil bu yüzden elinizdeki dökümanların %90 ı korece (egerki çinliler elden geçirmemişse)

;;;;;;중간 비석 끝;;;;;;;;;;;

bu kısımda

;;;;;;Middle-end monument;;;;;;;;;;;

yazıo ingilizce olarak
bu yazılar ile kodların ne ile ilgili olduğu anlaşılabilir ama yeni event yapılırmı bilemem

ha bu arada dikkatimi çekti eventleri
;;;;;;;몬스터 습격(비늘) 이벤트 시작 ;;;;;;;;;

ile başlatıp

;;;;;;;몬스터 습격(비늘) 이벤트 끝 ;;;;;;;;;;;

ile bitiriyorlar o arada geçen her kod 1 eventi oluşturmakta if i elsesi felan

dikkatiniz cektiyse bn çince demiorum çince lafı dolanıo diorum
ayrıca türkler yapamaz dediğim .evt lerde çince yazdınndan türkler okuyamazı kastetmiştm ama arkadasın yaptığı gibi bi ceviri yapmak aklıma gelmedi

ayrıca o yazıların anlamsız olduğunu söyleyenler bile var ama bana takmıs durumdasınız:( ...
napalım , paylaşmak hataydı sanırım , istemiosanız silerim konuyu :(

nasıl turkler yapamaz bu oyun hala varsa turkler icin var bunu bil ayrıca o cince yazı dediklerin gercekten cince yazı cunki bir anlamı olsaydı programlama dilinde yazılmıs olsaydı o cince yazılar 8 veya 16 bit olarak mutlaka o npc nin actype sini yazmak zorundaydı 137 mesela .. once biraz arastır anlamıyorsan sus

Bende o yazıların bi lisanla yazıldığını savunuodum ayrıca ama çince olabilir diordum ,koreceymş ....

benim dediklerimi tam anlamadan sert yorumlar yapıorsun ...

ayrıca 137 olan bytype ....

Son düzenleme:

cradle sana tesekkur ettik ama gercekten

E SELECT_MSG 11810 1 3 8 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1

mesela burada 11810 npc idsi degil. adim gibi eminim ama ne oldugunu bende cözemedim tblelere bakiyorum birsey bulamiyorum bytype ile ilgili bütün olaylar tabi birde event numarasi ile de alakasi var o alakayi nereden kurdugunu da anlayamadim hala. o korece yazilara gelirsek hepsi sadece birer tanitim neyin ne oldugunu bilmek icin. örnegin bi yere bi eklenti yapacaklarinda oradan kolaylikla neyin nerede oldugunu anlayabilmeleri icin.

gelin bu npc idsi diye kestirip attigimiz seyi bytype olayini ve event numarasi nin mantigini cözelim bos tartismalara gerek yok.

name change scroll ve skill stat redist scrollarini calistirdik sorunsuz fakat hala mantigini cözemedik o yüzden bekletiyoruz. herseyi tam cözebilirsek full evtleri paylasacagiz

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt