D2K - Cypher

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

Rig

Emektar Üye
Emektar
Nis
3,758
23
-Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkürler Biraz kendinizden bahsedebilirmisiniz ?
Rica Ederim..ismim Fatih 24 Yaşındayım.. Web & Grafik Tasarımı Üzerine Bir İşyerim Var.

-Peki oyuna başlangıcınız nasıl oldu ? Arkadaş ortamında mı öğrendiniz ? yoksa bu oyunu siz mi keşfettiniz

ünversite yıllarında iken belirli bir arkadaş grubum ile sürekli warcraft 3 3 day oynardik..yılsonu tatilinden sonra yeni yıla basladiğimizda ben herzamanki gibi warcraft oynayacağımızı zannederken hepsinin garip bi oyuna basladiğini gördüm.. sonra benide başlattilar zorla .
hatta ilk charimin rogue olmasinin nedeni.. wc3 te agility ( dex ) herolarını kullanmayı sevmemdir.

-Çoğu user gibi sizde arkadaş ısrarıyla başlamışsınız Peki başladığınıza pişmanmısınız ? Yoksa iyi ki başladım diyenlerdenmisiniz ?

pişmanmıyım ? evet pişmanım.. cünkü o yıllardaki güzel arkadaşlık ortamımız yavas yavas oyuna kaptırmaları ve item hırsı nedeni ile bozuldu.ve pişmanmıyım.. ? hayır... çok daha fazla ve çok daha değerli arkadaşlar edindim..

-Oyunda kazandığınız arkadaşlıklar/dostluklar real hayata taşındı mı ?Yoksa sadece sanal arkadaşlık olarak mı devam ediyor ?

oyundaki arkadaşlarimin bir cogu ile reelde görüsüyoruz.. kimi oyunu bıraktı.. kimi farklı servera veya karşı ırka geçti.. ama bu onemli değil.. bu bizim icin sadece bir oyun..clanımdaki arkadaşlıklarım ise.. gerçek anlamda arkadaşlıktan öte.. bizler gerçekten heranlamda birbirimize sahip cıkan dostlarız..

-şimdi hayattan biraz uzaklaşalım KO hayatına girelim D2K nickli charın sahibi sizsiniz herkesin bildiği üzere.Peki D2K haricinde oynadığınız başka bir char var mı ? yoksa sadece kendi charınızla mı oynuyorsunuz ?

şöyle söyleyeyim.. özel olarak oynadığım baska bir char yok.. ama zaman zaman farklı charlarla oynuyorum.. örneğin priest oynamak istiyorsam o gün.. arkadaşlarımdan birisinin priest chari ile giriyorum.. veya mage oynamaya çabalıyorsam ( ki su oyunda oynamayı beceremediğim tek char magedir.. ) mage arkadaşlarımdan birisinin charı ile giriyorum.. birde eskien cypher oyuncusu olup suan farklı serverlarda oynayan arkadaşlarım zaman zaman video cekmem icin oynamamı rica ediorlar charları ile.ama D2K nın yeri baska

-Peki GM'ler ile olan yakınlığınız çoğu player tarafından biliniyor , bunu nasıl sağladınız ?

GM lerle ingilizcesi iyi olan her oyuncu yakın olabilir.. bunun level ile np ile veya clan ile alakası yok.. ben human iken 40 - 50 level ikende GM ler ile sohbet ederdim.. yardımcı olurdum.. sonucta GM ler sürekli değişiyor.. ve oyun içerisindeki yüksek levelli tanınan oyuncuların kendilerine yardımcı olması işlerine geliyor.özetlemek gerekirse.. karşılık beklemediğinizi bilirse sohbette eder.. gırgırda yapar. sonucta onlarda insan

-Sadece server'ın değil tüm oyunun en iyi clanı sayılabilecek Heaven hikayeniz nasıl başladı ?

humandaki clan arkadaşlarim yeni acılan bir servera geçmişlerdi.. geri kalanı ilede anlaşmazlığa düşmüştük.o dönem karus olan Sayk0 ve angelus un telkinleri ile Karus oldum.. ve ForHeaveN a girdim..daha sonrada ForHeaveN in baskanı olan chari satin aldim.. sonrasını tüm server bilior zaten =)

-O noktadan sonra csw savaşınız başladı..CSW için çok fazla gayret gösterdiğiniz ortada, yıllardır bir kaç defa haricinde kimseye kaptırmadığınız için kaleye artık "Onur Kaleniz" diyebilirmiyiz ?

CSW yeni acılan serverlarda ciddi bir gelir kapısı olarak nitelendirilebilir fakat cypher gibi xgenon gibi beramus gibi oturmuş serverlarda sadece bir sembol.bizler ise cok uzun bir süredir CSW nin sahibiyiz ve dönem dönem normal karsılanması gerektiği gibi kaybediyoruz.. ama geri almamız cok uzun sürmüyor.. ve her ne hikmetse ( ! ) biz kaleyi kaybettiğimizde oyunda bir açık oluyor..

-Bu hikmetin ( ! ) bazı kişiler tarafından bilerek ve isteyerek yapıldığını mı düşünüyorsunuz ?

bu bir oyun.. bazı arkadaşlar bunun bir oyun olduğunu unutarak yersiz hırsa kapılıyor ve bizi alt ettiğini ilan etmek icin elinden gelen tüm bugları / hileleri kullanıyor.. bizler ise pek umursamıyoruz bu durumu.. cünkü biliyoruzki.. serverdaki en eski ve hala ayakta kalan tek clan biziz.. ve istediğimiz zaman zaten kaleyi geri alırız..

-Heaven gerçekten efsane bir clan.Fakat her clana / usere olduğu gibi Heaven hakkında da bazı söylemler var.Hatta kanıtlanmış iddaalar bile var hatırladığım kadarıyla.Gm desteği ile item , np edit veya char edit gibi...Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?Heaven bu şekilde mi bu noktaya geldi ?

bir kere GM lerin NP / item / Char editleme gibi bir yetkileri yok.. günümüzde PW serverlar inanılmaz çoğaldı ve bircok kişi GM in yetkilerinin ne olduğunuda gördü.. yani bunlar sadece söylenti..kanıtlandığı söylenen iddialaara gelince.. bu iddialar zaten BlackFukkaMetal in forumunuzdaki röpörtajında da söylediği gibi human ve karus ların 1. clanlarına yaptığı bir jest idi.. sadece Herkesin hedefi HeaveN olduğu için sadece onlara yapılmış gibi yansıdı... örneğin ben o dönem humanda bahsi geçen clanda idim

-Bazı kişiler bu jesti sizin aleyhinize kullanmış anladığım kadarıyla ? daha doğrusu kullanmaya çalışmış.

aynen öyle.. insanlara bir olayı sürekli bir şekilde anlatırsanız.. bir süre sonra insanlar o olay gerçekten öylemiş gibi düşünmeye / hatırlamaya başlar.. 40 kere deli dersen deli olursun sözü misali.

-Heaven hakkında sormak istediğim sorular bu kadar.izninizle diğer sorularla devam etmek istiyorum.

tabi estagfurullah =) ama sunuda ekleyelim.. kim ne derse desin.. kim ne düşünürse düşünsün.. Şuan USKO daki 1. clan HeaveN dir..çekememezlik yapmak yerine.. bir Türk clanı olmasından dolayı gurur duymalıyız.

-Üç kez ( yanlışım varsa affola ) krallık kazandınız.Bu nasıl bir duygu idi ?

işin açıkçası fiili olarak 2 kez kral oldum.. 3 sünde ise secimler bugda kaldı.. kimse kral olamadi krallık bu oyunda çekilecek dert değil.. getirisi sıfır iken götürüsü anılmaz fazla.. insanı psikolojik olarak yoruyor birkere.. normal chatten shouttan pm den forumlardan sürekli küfür yiyorsunuz..cünkü insanları memnun etmek imkansız..adam +7 shell set +8 dual md istiyor benden kralım diye.. sonrada küfür ediyor nebicim kralsın diye.. böyle bir mantık varmı yahu.niyetim son birkez daha aday olarak kısmetse secilip birdaha krallık mrallık işlerine karışmamak.. işin açıkçası bu adaylıktada amacım kral olmaktan ziyade iki ırkın aslında ayrı ırklar olmadığını.. char hangi ırktan olursa olsun.. oyuncusunun insan olduğunu hatırlatmak

-Çok güzel bir düşünce umarım Cyph halkı tarafından yine kral seçilip bu duşünceleriniz yerine getirebilirsiniz..

kısmet =)

-İlk ve 2. kral adayı olduğunuzda hiç şunları yapıcam şunları edicem diye vaatlerde bulundunuz mu ? Yoksa beni seçen böyle seçsin mi dediniz

ben hiçbirzaman vaadde bulunmadım.. çünkü neler yaptığımı ve neler yapacağımı zaten oyuncular biliyorlar..vaadde bulunmak bana komik geliyor.. cünkü yerine getirilemeyecek olan şey vaad edilir benim siyaset gorusumde..

-Neredeyse Cypher açıldığından beridir buradasınız ve humandınız neden daha sonra tercihinizi diğer ırktan yana kullandınız ?

o dönem karışık bir dönemdi.. ve yeni bir server acılmıstı ve tanıdıgım hemen hemen herkes ya banlanmıs.. yada yeni servera gecmisti.. işn icine serkan abimde girince ( angelus ) kıramadım kendisini..

-Cypher kesinlikle en illegal server olma özelliğine sahip, burada olmak nasıl bir duygu ?

cypher acıldığı dönem oyunda bir çok açık vardı.. o yüzden bir cok illegallikler oldu doğru.. ama kesinlikle şuan en illegal server gibi bir yakıstırma olamaz..en basit örnek vermek gerekirsse Manes serverında +9 dragon shell seti olmayan yok.. cypherda +7 set yapamadik daha

-pekı en Baştaki illegal Durumdan FaydaLandınız mı?

humanken kosp actim.. 58 lvl de banlandım..birkezde dupe denedim.. olan itemlerimde silindi.. ogün bugündür karısmıyorum

-Büyük AcıkLar BuLunuyor MilyarLar kazanılıyor, böyle durumlarda bir deneyeyim birşey olmaz Gibi birşey gelmıyormu aklınıza ?

cok şükür iyi bir işim var.. ve yeterince kazanıyorum.. ve sahip olduklarımı kesinlikle böyle bir heves uğruna riske atmam

-Cypher denilince önce dupe akla geliyor sonrada belli başLı pLayerLar, playerlar arasında'da Siz bulunuyorsunuz..0rada OLmanızı ıtemlerinizemi yoksa playerlıkınızamı bağlıyorsunuz veya başka bir sebepi varmı ?

kişiliğime ve oyunculuğuma diyelim.. birde hiçbirzaman aç gözlü olmadım.. kendim elemental pendant takarken düşen ironneckini clanımdaki ihtiyaci olan arkadaşima verdim.onlarda saolsunlar bana yardımcı oldular item yaparken.

-Oyundaki geldiniz nokta, gelmek istediğiniz nokta veya hedefiniz nedir ?

oyunda zirveye gelip bırakmak diye bir tanımlama olsa idi bırakmıs olurdum.. bunu kimse ukalalık olarak algılamasın.. gercekten iyi bir clanın mensubuyum ve hertürlü organizasyonu basarı ile ve keyifle yaşıyoruz..sanırım herkesin gelmek istediği nokta.. item level derdi olmadan pk yapabilmektir.. benimde 83 olmama az kaldı :P

-Daha önce Hack Gibi Birşey Söz Konusu 0Ldumu?, Eğerki 0Lduysa tekrar toparlanıp bu duruma gelmeniz çok kolay olmamıstır sanırım.?

KingOzmo ile oynarken.. KO offical sitesindeki bir açıktan dolayı charım tamamen gitti.. yaklaşık 2 ay ugrastiktan sonra geri aldık ama itemsizdi.. bende bırakmaya karar verdim..Daha Sonra sağolsun Muhammed Abi ( Jodie ) kendisine 80 lvl bir char aldığını söyleyerek eski Charını benim oynamam icin verdi.. böylece oyuna geri döndüm.. şuan eğer D2K ismi hemen hemen tüm serverlarda tanınan bir warrior oldu ise.. bu onun sayesindeddir.. gerçi ncs aticam 83 olunca :P

-bu tür bi olaydan sonra karakterinizi kıskandınızmı? yani hala şifrenizi paylaştığınız kişiler varmı oyundan veya real hayatınızdan. ?

şifremi paylaştiğim insanlar var.. ama şuvarki.. ben hacklendiğimdede.. charımın veya itemlerimin gitmesine değil.. birkac item yüzünden iyi bir arkadaşlığın bitmesine üzülmüştüm.

-Oyunda, kendinize zor hatta imkansız rakip diyebileceğiniz biri varmı ?

en son ciddi vs mi suramarla yaptık.. 2 - 1 kazandım =P şaka biryana çok üst düzey bir oyuncu olduğumu hiçbirzaman iddia etmedim ama kimsedende çekinmedim.. ama bence vs den ziyade parti grup pk lar cok daha keyifli.zaten genelde de vs leri karşı tarafın isteği üzerine yaparız.

-Bu cevaptanda sunu anlıyoruzki Suramar'ı yenıp iddanızı tüm server olarak genişlettiniz =)

=) hali hazirda hellsgream serverında çeşitli serverlardan arkadaşlarla pvp ve vs yapma şansimiz oldu.. iyi bir deneyim oldu.

-başka bir server'da olan biriyle vs yapmak istedinizmi hiç ? yani keşke onunla yapsam dediğiniz ?
vs değilde W7K2D ile aynı serverda olmayı ve karşı karşıya gelmeyi isterdim..

-Neden W7K2D, Dikkatinizi Ceken Başka Bir PLayer yokmu Gözünüzde. ?

bircok player var.. oyunda kaliteli.. ama ben kimseyi rakip olarak görmüyorum kendime.. az öncede söylediğim gibi asla cok yüksek iddialarım olmadı..ama serverda warrior denince akla gelen isimlerle vs yapmak hoş olabilirdi.W7K2D nin nedeni ise.. bana hep olympiada damı charin var dendi.. onada cypherdaki D2K da seninmi diye soruolarmış.. ilginc olurdu sanırım karşılaşmamız =)

-Bunun sebebi nicklerdeki benzerlik sanırım

D2K ile W7K2D birbirini anımsatıyor soylediğin gibi..

-D2K Şirketinize/işinize ait Veya Size ÖzeL Birşeyi Anımsatan Bir isimmidir?

internet ortamında cok eskiden beri üc harfli nickler / kısaltmalar kullanmaktayim.. human roguemin ismide KLC idi mesela..D2K da karustaki ilk charim olan day2kill in harflerinin kısaltmasi.

-0yuna hic para yatırdınızmı / yatırdıysanız hiç pişma oldunuzmu onlarla şunu yapabilirdim gibisinden.?

premium parası yatırıyorum her ay düzenli hic pişman olmadım.. cok asırıya kacılmadığı sürece bir hobi olarak harcama yapmak cokta anormal bir durum değil

-İtemlerinize hiç para harcamadınız mı ?

hayır.şöyle söyleyeyim..oyuna yatırdığım parayı bir şekildeo yundan geri kazandım.o yüzden oyuna para yatirmiş saymıyorum kendimi

-Hazırladığınız videolar görsel bir şölen niteliğinde..Bu ayrı bir yetenek sanırım ?

görsel şeylere özenmeyi seviyorum.. sanırım mesleğimle alakalı bir durum bu..

-pekı hazırladıgınız yapmayı düşündüğünüz bir video varmı yakın zaman icersinde.?

işin aslında cok güzel bir projem vardı.. br hikaye şeklinde oluşturulmuş uzun süreli bir video hazırlıyordum.. fakat geçtiğimiz günlerde Harddiskim yandı ve sadece bu video değil.. sahip olduğum tüm arşiv silindi bir süre düsünmüyorum birşey yapmayi o yuzden

-Diğer playerlere söylemek istediğiniz bir şey varmıdır ?

bu bir.. oyun... hadi oynayalım =)

Son düzenleme:
Cevap: D2K - Cypher

Alayı hileci ve dupeciydi bu clanın hakkıyla birşey kastıklarını zannetmiyorum

Chyper Denince aklada dupeden baska birşey gelmiyor :)

Ama konumuz dupe konu deıl söz konusu olan bır player

Benım Aklıma Cypher Denince nedense ilk D2K Geliyor videoları cok hoşuma gıtmıştı ayrıca cok guzel bır combosu wardır gercekden usko oynayasım war ıse sırf o charın vıdeolarını ızleyınce oynayasım gelıyor ... Cok iyi bir playerdır kendısıne burdan selamlarımı ıletıorum.!,

ayrıca teşekkürler bızımle paylastıgın ıcın...:^^:

zuhahaha D2K mıs Özentinin qRalısın zuhahah qoppppppppppppppppp xD D2K ymıs Ben de sadaaaaaaaaaaaaaaaaam zuhahaha

Geri
Üst Alt