Domain Aldım Paneli Kurdum Siteye Girmiyor SQL Hatası İçeriii Lütfen....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kiskis628
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

kiskis628

Banlanmış
Kalemi Kırıldı!
Ocak
46
0
Panele Girerken Bu Hatayı Veriyor Ve Girmiyor.. Lütfen Yardımm...

Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Login failed for user 'ALIZER\IUSR_banderas'., SQL state 28000 in SQLConnect in C:\Inetpub\vhosts\banderasko.com\httpdocs\settings.php on line 50

Veri Tabanına Bağlanamadı

Cevap: Domain Aldım Paneli Kurdum Siteye Girmiyor SQL Hatası İçeriii Lütfen....

pek bir fikrim yok lakin bunun domain vs. alakası yok.Panelde sorun vardır veyahutta düzgün kuramamaşınızdır.

sanırım ko-cüce panel v4 kullanıyorsun.config.php düzgün düzenlediğinden emin ol olmuyorsa app server i sil 2.6.0 ı kur baştan www ye dosyalarını at.

php uzaktan sql bağlantısı yapıyor mu bilmiyorum ama google a Uzak SQL Bağlantısı açmak diye bir ara önce açtıktan sonra settings teki localhost u server ip adresine göre ayarla...

Web hosting sağlayıcılarından aldığınız hosting paketleri üzerine mevcut panelleri direk olarak kuramazsınız. El altında olan tüm paneller ODBC kütüphanesi üzerinden işlem yapmaktadır fakat aldığınız webhostta ODBC tanımlamadan bunu kullanmanız da doğal olarak mümkün olmamaktadır. Ya bir şekilde ODBC tanımlamalısınız kendi uzak SQL sunucunuza ya da paneli MSSQL kütüphanesi ile baştan yazmalısınız.

arkadaşın da dediği gibi
php de dışardan odbc_connect kullanamazsınız. çünkü komutun orjinalinde ip string i yoktur.
uzaktan mssql e bağlanmak için odbc_connect i mssql_connect olarak düzenlemeli ve hostu aldığınız yere mssql_connect komutunu açtırmalı ve ya tanımlatmalısınız.
tabi bunlar çok uzun ve zahmetleri işler
bunun yerine panelinizi oyunun ve mssql un kurulu olduğu makineye bir apache yarrdımcısıyla(tavsiyem-xampp) ile kurmanız daha sonra hostinginiz panelinden dns menusundan yeni A tanımlı bir dns ekleyerek ve dns si ip si yerine makineninizin ipsini yazarak kısayoldan çözebilirsin. eğer ki hostunuz reseller değilse dns paneliniz olmıcaktır. onunda çözümü var eğer ki hostunuzda curl kütüphanesi yüklü ise yine oyunun kurulu olduğu makineye web sitesin üzerinden giriş yapılıyormuş susu verilebilir.

seçenekler çok.
ama yapmanız gerekn ilk olarak panelinizi oyunun kurulu olduğu makineye kurmanız sonraki manipülasyonlarda yardımcı oluruz.

eğerki herhangi bir hosting paneli kullanıyorsanız mesela plesk, siteninizin ftp kullanıcı adı ile mssql'de oluşturdugunuz user aynı olmak zorunda mesela " bilgisayar_ismi/IUSR_ftp_kullanıcı_adı" şeklinde bir user oluşturup databeseniz ile ilişkilendirmeniz gerekmektedir.Saygılar.

+++++++++++++++++++++

aga pane li yedine den yukle sil

öncelikle merhaba plesk panelde kopanelinizi aktif edebilmeniz için kn_online databasesini local database kısmına kurup db için açmış oldugunuz kullanıcının yanı sıra ALIZER\IUSR_banderas seklinde bir kullanıcı daha açıp ALIZER\IUSR_banderas kullanıcısınada oyun kullanıcısı gibi kn_online database nin yetkisini vermeniz gerekmekte. bunu yaparsanız web sisteminizin kullanmıs oldugu kullanıcı ismi ile oyunun kullanmıs oldugu isim aynı görevi göreceginden sitenizde açılır oyununuzda. Kısacası hiç bir sekilde plesk panele ikinci bir obdc kütüphanesi ilave ettirmeniz gerekmemektedir. kolay gelsin.

Geri
Üst Alt