>>> K_NPCPOS PATH Yapımı <<<

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kojd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kojd

Public Sub Hayat()
Reaction score
17
Arkadaşlar k_npcpos tablomusun sonlarına dogru PATH adında bir sutun war . bazı yaratık/NPC lerde bu sutun NULL oluyor yani yok. bazılarında ise 0234045406420325 gibi rakamlar dewam ediyor. simdi ne oldugunu ögrenicez ve bizde pathımızı yapıcaz :)

PATH
____
Path bir yaratıgın veya NPC'nin hareket edecegı yoldur. (4 haneli koordinatlar dizesidir). örnegin moradona kendimiz 1 tane npc koyduk, bu npc nin moradonda bızım ıstedıgımız yerlerı daha gerçekci satıcı (simitci gibi :D) dolasmasını istiyoruz.. iste path ile bunu yapıyoruz :)

NOT: Ister yenı bı npc ekleyın ona uygulayın, ister zaten warolan npc nin path'ını editleyin. o size kalmıs..

GEREKLI ŞEYLER- NPC mize path ayarlicamiz haritanin ko0rdinatlarını bilmemiz lazım bunun icin bi koordinat prog. lazım. coordinate founder veya AVCI'nın map editorlerinden birini koordinatları ogrenmek ıcın kulanabılırsınız...

AYARLAMA:::

k_npcpos dan istedigimiz npc mizi buluyoruz.. path sutununa varıyoruz :D, sımdı buraya dolanacagı koordinatları 4 haneli formatında giricez. (4 haneli ye dıkkat!) . yanı nasıl oluyor:

-Bızım npc miz diyelim ki MORADON'DA ve 300,200 koordinatlarında bulunuyor..
biz bunu nasıl dolandırırız=? söyle:
path ına gideriz . ilk once 350,200 e hareket etmesını ıstıyorum mesela pathına sunu yazıyoruz:
03500200
ardından 375,200 gitsin dersem:
0350020003750200
AMA Tabiki direk 350 ye ugratmadan dırek 375 e gonderebılırım :) :
03750200

boyle boyle xyxyxy die koordinatları veriyoruz. yaratıgımız verdıgınız yollarda sürekli dolanacaktır :D (örnegin: moradonda sag da gezinen 4'lü guard war iste onun gibi werdiginiz yollarda gezecektir..)

koordinatları verme islemine dikkat edelim. burada 1 koordinatın örnegin x'in hep 4 hanelı kalması gerek yani bizim x koordinatımız 25 dahı olsa biz ona 25 deil, 0025 diyecegiz.., zaten 5 hanelı bir koordinat yok knightonline da.

Simdi butun bir ornek veriyorum . benim NPC 150,200 koordinatlarında diyelim.. ben onu dolandırıyorum. (koordinatları xyxyxy diye yazıyorum..):
02000250020003000250035003000400035004000400

evet benim npc dolanacak dolanacak en sonunda 400,400 koordinatlarına warmıs olacak.. arkadaslar ben böyle uzatarak hem örnek olsun hemde npc arasıra duraksasın,sag dönsün,sola dönsün die böyle uzatarak yapıyorum yoksa; path'e direk 04000400 yazarsamda olur . ama odun gibi direk gider.

ÖNEMLİ______
NPC'mizin duraksadıgında kaç milisaniye bekleyecegini ise k_npc den npc'mizin sStandTime ından ögreniyor/AYARLIYORUZ!

HADI IYI DOLANDIRMALAR
inş anlamışsınızdır..
---
DIKKAT: NPC 'LERDE %100 ÇALIŞIYOR AMA YARATIKLARI DENEMEDIM BILMIYORUM!!!

[ ALINTI DA DEİL :hıh: ]

AHA da koder lara degisik bi program icin malzeme werdim :D

Son düzenleme:
Cevap: >>> K_NPCPOS PATH Yapımı <<<

Sanırım o öyle değil, ben Bi-frost yaratıklarını eklerken Ultima da <NULL> olarak geçiyordu fakat LeftX, TopZ, RightX, BottomZ, LimitMinZ, LimitMinX, LimitMaxX, LimitMaxZ olanları editleyince ben de sağlamıştım bu olayı :) Ama senin dediğin olay da olabilir hiç denemedim teşekkürler yine de.

o limit ler yaratıgın nekadar genişlik icinde dogmasına izin werdigin seydir. örnegin yani leftx e 400 topz ye de 400 derim diger limitmax lara 800 800 dersem yaratık x:400-800 y:400-800 arasında biyerde dogar :) bazı arkadaslardan duyuyorum onu harket etme mesafesi fln sanıolar ama deil yani yaratıga IZIN verdigin spawn olma genisligi.

Teşekkürler deniyecem ;)

o limit ler yaratıgın nekadar genişlik icinde dogmasına izin werdigin seydir. örnegin yani leftx e 400 topz ye de 400 derim diger limitmax lara 800 800 dersem yaratık x:400-800 y:400-800 arasında biyerde dogar :) bazı arkadaslardan duyuyorum onu harket etme mesafesi fln sanıolar ama deil yani yaratıga IZIN verdigin spawn olma genisligi.

Dediğin doğma olayı doğru ama hangi X,Z leri değiştirdiğimi hatırlamıyorum bu sefer onlar arasında gidip geliyordu Messenger of God Pathos eklemiştim bu yöntemle yapmıştım onu ama senin dediğin yöntem de çalışır iyice okudum güzel bir bulgu.

önemli de deal :D

Harika Gerçekten. Eline Sağlık :icon_miau:

Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler

Programlar bitince table'lara adamışsın kendini :D

Çok güzel Bilgi Teşekkürler

evet yaratıklarda çalışıyor bu mantık.
özel program yazıldı zaten bunun için :)
Güzel paylaşım bilmeyenlerin işine yarayacaktır.

sıqıntıdan yau :D
belkı path ıcın bı prog. ıyı gıder Hönk :D

Söyle bir program yap emc,lüfer,cz,maradon npc ekleme programı ama sadece kalenin içlerine :-: Bir program var ama tam olarak nereye eklemek istediğini yapamıyorsun harita geniş çünkü
(NPCPOS ta npc eklemekten cakmıyor xD

Qwerty sana bir de fikir vereyim program yazacaksın madem :)
Path olarak düşünme herşeyi, mesela koordinatları manual girerek canavar ekleyeceğini düşün ;)
Ne işe mi yarayacak? tek programla tüm maplere ardream miş Bi-Frost muş her yere monster eklemek npc ekmelek daha sayayım mı? :)

Geri
Üst Alt