Knight Online Laptobda kasıyor & donuyor [Çözüm]

Kerem.Orta

Active Member
Reaction score
8
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım laptobun eski laptobuma nazaran sistem özellikleri daha iyi olmasına rahmen eski laptobumdan daha düşük performans gösteriyordu ( Sadece knightonline için Crysis 2 Gibi yüksek performans isteyen oyunlarda sorun yok )
Fakat yeni aldığım laptobun performansının daha yüksek olmasını beklerken bu olayla karşılaştım mesela tam ekran sorunu vardı bu olay basit clientinizin içindeki options.exe den genel olarak bu sorunu yaşandığı laptoblarda Resolution ayarını 1366x768 olarak değiştirin.

Kasmayı engellemek için en önemli nokta ekran kartınızın kontrol panelinden ( kontrol paneline girişi ekran kartınızın modelini yazıp googleden ullaşabilirsiniz ) Ölçeklendirme ayarını Tam ekran ölçeklendir şeçeneğini şeçip kaydediyoruz. ve pc restart atıyoruz ve sorun ortadan kalkmış oluyor.
Açıkçası ben bunu yaptığımda eskiye nazaran kasma & donma yüksek miktarda azaldı ufak çaplı kasmalar hala devam ediyor tamamen sorunsuz hale getirmek için araştırıyorum tamamen çözünce bu başlık altında tekrar paylaşıcam.

Forumlarda bu sorunun çözümünü araştırırken herkez farklı yönlendirmiş bazıları fanın tozlanmıştır fan düzgün çalışmıyordur işlemci ısınmıştır gibi konulara yönlendirmişler bu sorun onlarlada alakalı olabilir ama makinanızdan eminseniz ve virüs yoksa sorun benim bahsettiğim yol ile çözülebilir bu bahsettiklerimi uygulayan olursa olumlu yada olumsuz sonuçları bu başlık altında paylaşırsanız sevinirim
Yardımcı olduysam ne mutlu bana iyi forumlar.

Ayrıca Performans ayarlarından Laptobunuzu Yüksek Performans modunda çalıştırın.
Bunu batarya ayarlarının olduğu bölümden yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Öyle Tahmin Ediyorum ki Nvdia Ekran Kartı Kullanıyorsun. Nvdia Ekran Kartlarında Sağ Tıklayıp Grafik İşlemci İle Çalıştır Dedikten Sonra Sorunun Büyük Bir İhtimalle Çözülecektir. Eğer Yine Kasmaya Devam Ediyorsa ki Benim Dell B67F67 i7 İşlemci 1GB ekran kartı olan bilgisayarımda bile kasıyordu oyun. tamamen soacs kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Full Efect USKO oynadıgımda bile kasmıyordu ama private serverlerde kasma yapıyordu...

Cevap: Knight Online Laptobda kasıyor & donuyor [Çözüm]

Bende problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum .

Çünkü laptopuma NFS The run gibi bir oyunu rahatlıkla oynarken pvp de kasma sorunuyla karşılaşıyorum.

Geri
Üst Alt