Ölümü Yaşamak.

HABERTURK

HABER TURK
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
9
Reaction score
1
Puanları
3
Yaş
33
Web sitesi
www.haberturk.com
Nasıl bir duygu olurdu?



Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) ''Ölümü Yaşamak'' ve çocuklar için ''Yaşlı Palyaço'' adlı oyunları sahneliyor.
DDT, Devlet Tiyatrolarında ilk kez bir oyunda Kürtçe küçük bir anlatımın da yer aldığı, Orhan Asena'nın yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği ''Ölümü Yaşamak'' adlı oyunu ocak programı kapsamında seyirciyle buluşturuyor.
Kan davasının anlatıldığı oyunda Ebru Nil Aydın, Filiz Kılıç, Pınar Gün, Şivan Binici, Yurdaer Okur, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Dilek Alpaslan, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, İbrahim İçözlü, Sebahat Kızılkaya ve Hasan Çatalkaya rol alıyor.
Oyun bugün, yarın ve 16 Ocakta Orhan Asena Sahnesi'nde izlenebilecek.
DDT, küçük seyircileri için geçen hafta prömiyerini yaptığı, İrfan Gürkan Çelebi'nin yazdığı, DDT Müdürü Orkun Gülşen'in yönettiği, vefanın ve dostluğun konu edildiği ''Yaşlı Palyaço''yu miniklerle buluşturmaya devam ediyor.
Uğur Çınar ile Özden Gököz'ün reji yardımcılığını yaptığı, dekoru Murat Gülmez'e, ışığı İzzetin Biçer'e ait oyunda Uğur Çınar, Murat Bölük, Sebahat Kızılkaya, Ercan Kılıçarslan, Faruk Acar ve Zehra Takmaz rol alıyor.
Oyun, 17 Ocakta Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Harold Pinter'ın yazdığı, Luciano Iogna'nın yönettiği ''Dağ Dili''ni sahnelemeyi sürdürüyor.
Dekor tasarımı Serdar Geren, kostüm tasarımı İsmail Oyur, ışık tasarımı ise Bayram Can'a ait oyunda Kemal Ulusoy, Güllü Özalp Ulusoy, Vural Tantekin, Emin Yalçınkaya, Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Mesut Erenci, Mehmet Musaoğlu, Şahabettin Dağ, Elvan Koçer, Rezan Kaya ve Leyla Batgi rol alıyor.
Cezaevinde yatan oğlunu ziyaret etmeye giden ancak dil sorunu yaşayan annenin başından geçenlerin konu edildiği oyun, cuma ve cumartesi günleri Kürtçe olarak sahneleniyor.
 
Geri
Üst Alt