[PAYLAŞIM] Herkesin Merak ettiği -- Login Opcode

ermanasya

New Member
Kalemi Kırıldı!
Reaction score
3
Login opcode nedir?

Login cliente değişik paket veriler gönderir. Bu verilerin gönderme biçimini değiştirirseniz.. Exe sadece o gönderilen biçimde loginle bağlantı kurar.. Yani nasıl versionu değiştiriyoruz eger uyumlu değilse oyuna giremiyoruz buda aynı ona benzer bir şifreleme çeşitidir..

Ben size hatırladığım kadarıyla anlatıcam.. Yanlışım varsa düzeltirsiniz..

EBENEZER VE EXEYI ollydbg ile açın

Kod:
00490995   . E9 16400300    JMP Ebenezer.004C49AC         //Burayı kafanıza göre editleyin nereye gitmesi gerektiğini ayarlayın şu an 004C9AC satırına gidiyor

004C49AC     83FA 2B        CMP EDX,2B                 // 2B login opcode 'umuz bunu kendinize göre değiştirin mesela 4C

--------
EXEMİZİ AÇIYORUZ BURADAKİ SATIRDA 2B Yİ EBENEZERDEKİNDE NE YAPTIYSAK AYNISINI YAPIYORUZ
--------
0064821E   C64424 08 2B     MOV BYTE PTR SS:[ESP+8],2B

Cevap: [PAYLAŞIM] Herkesin Merak ettiği -- Login Opcode

paylaşılmıştı.. yinede sagol napalım :D bilmeyenlere 1298 icin belirteyim.

hatırlıyorum paylasılmıstı ama sanırım farklı baslıkta farklı bi isimle yanlıs hatırlıyorda olabilirim snoxd de olabilir

tam maksadı nedir bunun anlamadım

eğer ebenezer upcode'ı 2B dışında bir şey yaparsan karşıdakı exe 2B yi okumayı calısır ve giremez.. Yanı sen exe ile ebenezeri uyumlu yaparsan diyelim 2B yi 4D yaptın Exeyide aynı şekilde değiştirdin bu sefer ne olur birbirini uyumlu oldugu için login olabilirsin oyuna.. Ne gibi bir yararı var dersen version port vs bulsalar bile upcode kodu değişik oldugu ıcın Senin exen dışında başka exeyle oyuna giremezler :)

eğer ebenezer upcode'ı 2B dışında bir şey yaparsan karşıdakı exe 2B yi okumayı calısır ve giremez.. Yanı sen exe ile ebenezeri uyumlu yaparsan diyelim 2B yi 4D yaptın Exeyide aynı şekilde değiştirdin bu sefer ne olur birbirini uyumlu oldugu için login olabilirsin oyuna.. Ne gibi bir yararı var dersen version port vs bulsalar bile upcode kodu değişik oldugu ıcın Senin exen dışında başka exeyle oyuna giremezler :)

çaktım köfteyi :D güzelmiş o zaman eline sağlık

işte paylaşım budur ama millet değerini anlamamış galiba :D

Geri
Üst Alt