[Paylaşım] Sanal PC'ni Kur. Detaylı Anlatım [Server Kurma Artık Vistada.]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PrancuLa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PrancuLa

∂єνяιм'¢ι ¢ü¢є √
Emektar
Reaction score
4
Web sitesi
www.google.com.tr
Merhaba Arkadaşlar.

Bu Konuda Size Başından Sonuna Kadar Bir Sanal Windows Kurmayı Anlatacağım. Öncelikle Gayet Hızlı, Kolay Kullanımlı ve Ücretsiz Olan Virtual PC'yi Microsoft'un Sitesine Girip İndiriyoruz. Daha Sonrasında İse Yükleme İşlemine Başlıyoruz.

Download : Windows Virtual PC: Home Page
95864718jm2.jpg
68103921gt5.jpg
60272063gn5.jpg
10837155vf7.jpg
Bundan Sonrasına İse Yüklenen Virtual Pc yi Açıyoruz ve Gerekli Ayarları Yapıyoruz.
60063707vt7.jpg

73658236lb0.jpg

64105716mk3.jpg

Burada Kurulacak Olan İşletim Sistemi Türünü Seçiyoruz ama Biz Başka Birşey Kuracakmış Gibi Hepsine Uyabilen Other i Seçiyoruz.
46101576er7.jpg

Burada İse Sistemin Ne Kadar Ram Kullanacağını Kendimiz Belirleyebiliriz. ama Biz Default Yani 128 Mb Olan Üst Seçeneği Seçiyoruz,128 Mb'da Bir Sanal Windows İçin İdealdir.
66733012yu0.jpg

Sanal Bir Harddiskimiz Olmadığı İçin Yeni Bir Harddisk Oluşturuyoruz.
94321968rw2.jpg

33568141di0.jpg

25670519bw2.jpg

Gerekli Olan Ayarları Yaptık, Şimdi Sıra Geldi İşletim Sistemini Kurmaya...Virtual Pc Açık Değilse Açıyoruz ve NEW Seçeneğine Tıklıyoruz.
86565848rq9.jpg

Burada Bizden Bir İşletim Sistemi CD si İstiyor. XP yada Kurulacak Olan İşletim Sistemini Sürücüye Takıyoruz...
62267240bj9.jpg

Taktıktan Sonra Action Menüsünden Reset e Basıyoruz.. ve Çıkan Onay a Yes Diyoruz.
90105288ex1.jpg

XP Cd sinin Boot Özelliği Varsa ve Bozuk Değilse Resetten Sonra Bu Görüntü İle Karşılaşıyoruz, Tıpkı Normal Bir Makinaya Formatta Olduğu Gibi.
74098857jt6.jpg

Burada Enter Diyerek Yeni Bir İşletim Sistemi Kurmayı Onaylıyoruz..
67392010qt4.jpg
Burada İse "NTFS Olarak Çabuk Biçimlendir" İ Seçiyoruz, Sadece "NTFS Olarak Biçimlendir" Dersek Sistem Daha Uzun Ömürlü Olur.
19942768aq8.jpg

Bu Aşamalardan Sonra Sistem Yeniden Başlatılır Burada Bizden Tuşa Basmamız İstenir ama Sakın BASMAYIN !
19basmakl2.jpg

ve Windows Yüklenmeye Başlar...CD Bozuksa Solda Altta Olan Harddisk İşareti ve CD İşareti Kırmızıyla Yanıp Söner,ve Hiç İlerlemez O Yüzden Başka CD Takıp Tekrar Denersiniz Kaldığınız Yerden.
35573026sj1.jpg

Yüklendikten Sonra;
15345661ku7.jpg

-Sanal Windows umuz Kuruldu ama Buna Nasıl Dosya Atacağız? Bunun İçin Bir Sanal Ağ Oluşturucaz.. Aşağıdaki Resimde Görüldüğü Gibi İşletim Sistemi Cd miz Takılı İken Action Seçeneğinden Install or Update Virtual Machine Addition Seçenğine Tıklıyoruz ve Continue Diyoruz.
16781266py2.jpg

Next Diyerek İlerliyoruz ve Yeniden Başlatılmaya İzin Veriyor Yes Diyoruz.İşletim Sistemi Takılı İse Yükleme Tuşuna Basın Derse Basmayın Sakın, Artık İşiniz Bitti CD yi Çıkarabilirsiniz
76671916rt3.jpg

Şimdi Sanal PC Miz Açıldıktan Sonra Masaüstüne Yada Belgelerimde Bir Klasör Oluşturuyoruz, Sağ Tıklayıp Özelliklerine Girip Paylaşım[/FONT]a Açıyoruz
46196094zb7.jpg

Daha Sonra Sanal Pc Nin Sol Alt Köşesinde Olan Ağ Simgesine Sağ Tıklıyoruz Network Settings Diyoruz
http://img24.imageshack.us/img24/9620/94401662vk8.jpg
Burada İse Shared Foldersi Seçiyoruz ve Share FoldersDiyoruz..
http://img218.imageshack.us/img218/1379/65060765ku4.jpg
Daha Sonra Az Önce Paylaşıma Açtığımız Klasörü Burada Seçiyoruz ve Tamam Diyoruz. Yalnız Unutmayın!Her Açılışında Bu Ağı Tanımaz,Her Açılışında Tanıması İçin Üstte AnlattığımNetworka Tıklayıp Her Seferinde Paylaşıma Açık Olan Klasörü Seçiyoruz. Zaten Bu Ağ İşlemini Kurulduktan Sonra Sanal Pc ye Sürükleyip Bırakarak Dosya Atabilir ve Alabiliriz..
http://img23.imageshack.us/img23/7976/65821810xp6.jpg
ve Ağ Kuruldu...
http://img218.imageshack.us/img218/1047/66420811rc7.jpg
ve Sanal PC miz Tamamen Hazır... İnternetide Dahil.Normal şartlarda bu yükleme ve ayarlar doğrultusunda sanal pc den hiç bir özel ayar yapmadan internet kendisi açılırSanal PC yi Normal PC Kapatır Gibi Kapat Diyerek Kapatın...
http://img89.imageshack.us/img89/8001/83786070hd3.jpg
Son Olarakta;Eğer İşletim Sistemini Silmek İstiyorsak Açılan Virtual Pc de Romove Diyerek Çok Kolay ve Hızlıca Silebiliriz...
http://img19.imageshack.us/img19/5147/15674458aq9.jpg
Sildikten Sonra NEW Seçeneğine Basıp Denemek yada Kullanmak İstediğimiz Başka Bir İşletim Sistemi Kurabiliriz..İnşAllah Yararlı Olmuştur... Selametle Kalın.

NOT: Gözükmeyen resimler için link verilmiştir. Linklere tıklayın. 25 adet grafik kullandım ve 5 tanede link verdim. Toplamda 30 adet resim vardır. :) Öngörülen grafik adeti 25 adetmiş..

Cevap: [Paylaşım] Sanal PC'ni Kur. Detaylı Anlatım [Server Kurma Artık Vistada.]

teşekkürler biz bunu metin2 server kurarken kullanıyoruz :)

Cevap: [Paylaşım] Sanal PC'ni Kur. Detaylı Anlatım [Server Kurma Artık Vistada.]

Metin 2 server dosyaları paylaşıldı fakat sildiler sanırım. Linklerini verirmisin özelden. :)

linkler elimde yok metin2 forumlarını araştırırsan bulabilirsin

+++++++++++++++++++

pcniz zarar gorur bundan size soyliyeyim ben kurmustum ertesi gün format cünkü oturumlar bozuldu

teşşkür ederim..

Server kurmak için deil çünki bu sanal bilgisayarı kurunca oyun içi lag sorunu internet hızından kaynaklanır ve modemınızın hızı neyse bu sanal pcnınde hızı aynı olur ve nekadar cok ram verırsenız bilgisayarınızın ramını ve işlemcisini okadar yer yanı performansı azalır 1 gb ramlı bılgısayarlar ıcın onermıyorum hö

pcniz zarar gorur bundan size soyliyeyim ben kurmustum ertesi gün format cünkü oturumlar bozuldu

Programı kurarken bir yerde yanlışlık yapmışsındır.

Server kurmak için deil çünki bu sanal bilgisayarı kurunca oyun içi lag sorunu internet hızından kaynaklanır ve modemınızın hızı neyse bu sanal pcnınde hızı aynı olur ve nekadar cok ram verırsenız bilgisayarınızın ramını ve işlemcisini okadar yer yanı performansı azalır 1 gb ramlı bılgısayarlar ıcın onermıyorum hö

Gidipte VPS gibi server yapın demiyorum ki. :)

Zaten resimdede anlatılmış. 128mb ram sanal pc için gayet uygun. Ben bu yöntemle db editliyorum. Şuanki pc Vista ve bu programla XP kullanıyorum. Sorun yok. :rock:

-+++++++++++++++++++

Programı kurarken bir yerde yanlışlık yapmışsındır.

Gidipte VPS gibi server yapın demiyorum ki. :)

Zaten resimdede anlatılmış. 128mb ram sanal pc için gayet uygun. Ben bu yöntemle db editliyorum. Şuanki pc Vista ve bu programla XP kullanıyorum. Sorun yok. :rock:

128 Ram Sanal Pc İçin Uygunmu He Db Editlersin Doğru Fakat Ai Serverı Bi Acmaya Kalksana Yada Ebenezerı Çöker Sanal Sunucu :D

Napsak acsakmı sanal sunucuda bi sw ?Zararlımı olur ve swye katkı saglarmı laq kendi pcne kuruncamı daha az olr yksa bu sanal pc yemi pek anlamadım ?

teşekkürler

teşekkürler..

Süpersin :))

vista için server filesler var artık kolaylaştı kurulumu ama yinede sağol..

Arkadaşlar Virtual Pc İçine Knight Online Server Kurulumu Yapmayı Denedim
Ancak ağ bağlantılarındaki ip 10.0.0.25 gibi saçma bir ip ve
normal pc 'de ağ bağlantılarıma bir sanal ağ bağdaştırıcısı açmış
yani port açmak için ne yapıcaz hangi ip'ye açıcaz ve
inileri nasıl düzenlicez

Geri
Üst Alt