Sabit İp sorunu...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yacker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

yacker

New Member
Kas
8
0
Ben ttnetten sabit ip aldım. Tüm ayarları yapıyorum, ancak ipyi cliente giren kişiye start gelmiyo ve ipyi internet explorer e yazan ko paneli değil benim modemimin ayar sayfasına geliyor.

Bu hatayı nasıl çözeblirim ?

Yardım edebilecek olan yokmu ?

Son düzenleme:
Cevap: Sabit İp sorunu...

hımm bu ip ye girince modem paneline gelme yerine kesin cevap veriyorum 80 portunu açmamışsın

Hangi modemi kullanıyorsan, port açarken kendi bilgisayarının IP adresine yönlendirmen lazım. Bilgisayarında TCP/IP'den bilgisayarına sabit bir IP ver ve modemdeki port ayarınada aynı IP adresine yönlendir.

s.a biraz daha açarmısınız konuyu bendede ttnet ten sbit ip var ama no-ipi kullanmak isymiyorum mesela ben tcp ip ye şu ipi yapsam 212.78.35.125 port açarkende bu ipyi kullansam userler gelirmi ama static ip başka bu deil 212.78.35.125 bu bir örnek static ipmi tcp ipden ayrlıcaz sora portlara yapcaz yoksa her hangi bir ip olurmu örnek teki gibi 212.78.35.125 bunun gibi mesela ? bi açıklama yapın aydınlatın bizleri lütfen benim gibi çoğı static ip kullanıyor ama no-ip den yönlendiriyor serveri

s.a biraz daha açarmısınız konuyu bendede ttnet ten sbit ip var ama no-ipi kullanmak isymiyorum mesela ben tcp ip ye şu ipi yapsam 212.78.35.125 port açarkende bu ipyi kullansam userler gelirmi ama static ip başka bu deil 212.78.35.125 bu bir örnek static ipmi tcp ipden ayrlıcaz sora portlara yapcaz yoksa her hangi bir ip olurmu örnek teki gibi 212.78.35.125 bunun gibi mesela ? bi açıklama yapın aydınlatın bizleri lütfen benim gibi çoğı static ip kullanıyor ama no-ip den yönlendiriyor serveri

TTNET'den sabit IP aldığında, Bu IP adresi direk olarak hizmete atanır ve modem bu IP'den çıkış alır. ayrıca bir işlem yapmana gerek yoktur. Senin yapman gereken tek şey, Modeminde portları açarak, portları server olarak kullandığın bilgisayara yönlendirmek...

LAN ağ grubunda modemler her bilgisayara bir LAN IP atar. Ve bilgisayar sayısı fazla olunca, bu LAN IP adresleri açılma sırasına göre bir IP alır. ÖRN: 192.168.2.2

Öncelikle Server olarak kullandığın bilgisayarının modemden aldığı IP'i sabitleştirmen lazım. Bu sayede bilgisayar her açılışında modemden hep aynı LAN IP'ini alacak, olası bir sorun yaşanman engellenecekdir. Bunun için TCP/IP'den bilgisayırındaki LAN IP'i sabitleştir, yapamazsan buradan yazarsın yardımcı olurum...

Aşağıda vereceğim linkten modemini bul ve PORT ayarlarını nasıl yapacağını kontrol edebilirsin...

PortForward.com - Free Help Setting up Your Router or Firewall

Açman gereken PORT adresleri aşağıdadır...

8888 | UDP/UDP | UDP Backport
10020 | TCP/UDP | Karus Connections
10030 | TCP/UDP | Elmorad Connections
10040 | TCP/UDP | Battlefield Connections
15000 | TCP/UDP | Listening Port
15001 | TCP/UDP | Login Server
15100 | TCP/UDP | Game Server

Geri
Üst Alt