Kadir Topbaş: Ben kışın bile kar yağarken bile iç çamaşırı giymiyorum.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Domuz Gribi aşısı konusunda bireylerin kendisinin karar vereceğini söyledi. Kendisinin risk grubuna girmediğini söyleyen Topbaş, aşı yaptırmayı düşünmediğini ifade etti.
AŞI OLMAYACAĞIM
İBB Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte 4.Levent - Hacıosman Metro Hattı Sanayi - Seyrantepe İstasyonları arasında ilk test sürüşüne katıldı. Topbaş, test sürüşünün sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladi. Bir gazetecinin "Aşı olacak mısınız?" sorusuna Topbaş, "Domuz GribiTürkiye'nin gündeminde. Hekimlerden, bilim adamlarından aldığımız bilgilere göre bulaşması hızlı ama risk oranı diğer griplere göre düşük. Kendim birey olarak yaşamıma dikkat ediyorum. Bulduğunu yiyen, herşeyi yiyen biri değilim. Yemeğine, beslenmesine dikkat eden biriyim. Hamdolsun sağlıklıyım. Ben risk grubunda olduğumu zannetmiyorum.
BEN KIŞIN KAR YAĞARKEN BİLE İÇ ÇAMAŞIRI GİYMİYORUM
Topbaş herkesin kendi tercihini yapacağını söyleyerek, " Herkes tercihini yapacak. Biz de dinliyoruz, bakıyoruz; görüyoruz. Kendini herkes kendisini bilir. Ne kadar tahammüllü ne kadar soğuğa sıcağa filan diye. Ben kışın bile kar yağarken bile iç çamaşırı giymiyorum. Yani fanila giymiyorum. Atlet giymiyorum. Fanila atlet gitmiyorum.Kışın bile soğuğa böyle tahammülüm var." diyerek durumu topartlamaya çalıştı.
İŞTE O ANLAR

GAZETECİLER KAHKAHAYA BOĞULDU
Ancak gazeteciler çoktan kahkahaya boğulmuştu. Bir gazetecinin " Ya olursanız ne olur efendim ? " sorusuna ise Topbaş, " Zaman zaman söylediğim gibi riskleri sıfırlama sanatıdır. Ben de kendim beslenmelerime çokça sıvı almaya dikkat ediyorum. Tavsiyemdir. Bir kaşık bal arkasından birkaç bardak su. Müthiş bir olay. Tavsiye ederim. Hep sırlarımı verdim size " dedi.