Vps firmaları ve kullanıcıları icin önemli paylaşım

Konu Yazar

trancelife

Member
Haz
66
0
Vps aldıgınızda serverınıza gelen saldırıları engellicek bi firewall yoktur, herkes firewallerin yararlı oldugunu düsünür ama asla yararlı degillerdir. Vpsnizi kasmakla beraber daha cok sizlere zararları vardır. Bende cok sorun yasamıstım taki ufak bir araştırma yapana kadar. Vps firmaları dedicatedlerinde hep saldırı portlarını acık tutarlar buda makinaya karsı saldırının kolaylasmasına neden olur, kullanıcılarda vps hesaplarında saldırı portu acık tuttugu icin saldırı alırlar ve ebenezerleri hep kapanır, nerden biliyorum cünkü yaşadım, araştırdım, cözdüm cok uzun süredirde tek sorun yasamadım.
Özellikle vps firmaları lütfen dedicatedlarına asagıda belirtmis oldugum işlemleri yaparlarsa hatları güzel oldugu vakit ve 8 gblik makinaya 14,15 vps hesabı acmadıkları vakit herşey yolunda gidecektir

Anlatım;

139. portu kapatmak
* Eğer bu portumuz açık ise kolaylıkla NetBios üzerinden PC’mize erişim sağlanır. Kapatmak için sırasıyla;
Ağ bağlantılarıma sağ click özellikler,
Yerel ağ bağlantısına sağ click özellikler,
Internet iletişim kuralları (TCP/IP) tıklayıp altında bulunan özellikler sekmesine tıklıyoruz
Dns bölümünün hemen altında ‘’ Gelişmiş ‘’ butonuna tıklıyoruz
Daha sonra tepedeki bölümden WINS e tıklıyoruz
TCP/IP üzerine NETBIOS’ u devre dışı bırak yanındaki kutucuğu işaretleyip tamam cıkıyoruz ve işlem bitmiştir

135. Portu kapatmak
Başlat > Çalıştır > Regedit yapıyoruz
Karsımıza cıkan bölümde

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Ole dizine giriyoruz orada bulunan EnableDCOM isimli dize değerini 2 kere tıklayarak N yapıyoruz kapatıyoruz

Daha sonra Ole’ nin altlarında bulunan Rpc anahtarına tıklıyoruz
DCOM Protocols isimli dize değerine cift cıklayıp acıyoruz ve icindeki ncacn_ip_tcp isimli girdiyi siliyoruz ve kapatıyoruz

445. portu kapatmak
Başlat > Çalıştır > Regedit yapıyoruz
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / NetBT / Parameters yolunu takip ediyoruz. Burada bulunan TransportBindName isimli dize değerini çift tıklayıp acıyoruz ve icerisinde bulunan \Device\ kaldırıyoruz

Bu islemleri yaptıktan hemen sonra bilgisayara, dedicated veya sunucuya reset atmayı unutmayınız

Unutmayalım DB editlemek, server kurmak ve hatta Dedicated, VPS barındırma bayiliği kurmak mesele degil biraz bilincli olmak mesele

Alıntı degildir bizzat ugrastım

Ha bu arada dedicatedlarınıza regedit ayarlarının tamamını yapmanızı öneririm bi nevi mini overclock sayabilirz, zararı yoktur overclock gibi daha az güc harcar ama performansı cok yüksektir

iyi forumlar ,D

Cevap: Vps firmaları ve kullanıcıları icin önemli paylaşım

sende sagol mehmedim yardımcı olabildiysek ne mutlu bize ama kimse sen kadar duyarlı olup bi cevap yazmamıs :)

Yararlı bir anlatım olmuş, eline saglik..

Teşekkürler işime yarıyıcak sanırım.

saol böyle konular herzaman yardimci olur . paylasim icin saol !

Sağol Kardeşim.

rica ederim arkadaslar kolay gelsin

uğraşmışsın sağol

Geri
Üst Alt