ATTACK, HP, MP Dengelemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Myst
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

Myst

Ko1299.Com
Haz
366
5
Merhaba.

Biraz zaman oldu ek döküman yazmayalı. Son zamanlarda sivrilmeye başlayan, bilgisi vardır diye düşündüğüm bi arkadaşıma sordum bu soruyu, cevabını veremediğimden sizlerinde gözünden kaçabileceğini düşündüm.

Bunu öğrendikten sonra gereksiz gereksiz, skillerin damageleriyle oynamayacağınızı yada diğer değerlerle uğraşmamanız gerektiğini sanırım öğrenirsiniz.

Işlem gayet basit ve Net.

Oyun sizin Attack power ve buna dayanan damage ini çok farklı değerlerden alıyor. Bunlardan biri de database inizde olmazsa çalışmayacak türden bir tablo dan almaktadır.

Öncelikle sizlere Karakter class kodlarını vermeliyim ki, konuyu daha rahat açıklayayım.

101 - Skillsiz Warrior
102 - Skillsiz Rogue
103 - Skillsiz Mage
104 - Skillsiz Priest
105 - Mastersız Warrior
106 - Master Warrior
107 - Mastersız Rogue
108 - Master Rogue
109 - Mastersiz Mage
110 - Master Mage
111 - Mastersız Priest
112 - Master Priest

200 li seriler içinde son rakamları aynı olduğundan anlarsınız. 1 ile başlayanlar KARUS u 2 ile başlayanlar Human ı temsil etmektedir.

Bu konu üzerinde pekde durulacak bir konu değil.

Şimdi değerlerimizi verelim.

ShortSword = Dagger
Sword = Sword ( 1h , 2h)
Axe
Club
Spear
Pole
Staff
Bow
Hp = Hp niz
Mp = Mp niz
Sp = Yenileme Süresi
Ac = Defansınız
Hitrate = Iskalamama oranı
EvasionRate = Iskalama Oranı

Bunların karşılarındaki yazan değer arttıkça, o kadar fazla attack yada Hp, Defans alacakdır karakterler.

Neler yapabilirsiniz.

ÖRNEKLER

1- Karakterlerin Ok ile fazla damage atıyor. Tüm ok skillerini düzenlemek yerine. Karakteriniz BOW u eline aldığında attack powerını artmasını sağlayabilirsiniz.

2- Sadece Mage tabanlı server açacaksınız. Diğer karakterlerin HP ve MP değerlerini çok düşürebilirsiniz. Böylece hp leri az olacağından kimse oynamayacakdır.

3- Karakterlerin Hepsinin Hp si çok yüksek, itemler uçuk olsada. Defanslarının düşük olmasını istiyorsunuz. Böylece yüksek damageler görebilirsiniz.

Tüm bunların hepsi nasıl mı ?

Kod:
select * from coefficient

Gerini anlayacaksınız zaten.

(Düzenleme yapacağınız karakterin Class satırı ile düzenleme yapacağınız Sütunu çakıştıran hücrenin değerini birazcık arttırın, farkedeceksiniz :))

Değişikliklerin güncellenmesi için reset gereklidir

Yeni bir paylaşımda görüşmek üzere

Son düzenleme:
Cevap: ATTACK, HP, MP Dengelemek

Teşekkürler. Eline sağlık. :)

DB Editleyenler için güzel bilgi..

Sağolasın,Ellerine Sağlık.

Keşke paylaşmasaydınız...

teşekkürler işe yarayan güzel bir bilgi ;)

Konunun İçinde yada Sonunda Aranızda Bunları Bilen Varmı Diye Bir Soru Göremedim ? Bu Tarz Ukala Tipler Görmekten Sıkılmaya Başlıyor İnsan.

Hocam Genel Bi Açıklaması yokmu mesela ben bişe anlamadım .
Yaptık diyelım hp mp atak dengele nasıl oluyo onu anlamadım
ne işe yarıyo veya
Paylaşımın için sağol.

Abi coefficient katsayı demek çok güzel.Bazı sitelerden ya da usko'dan kendi karakterlerimizle tek tek deneyerek bu katsayıları belirleyebilir ve mükemmel bir şey çıkartabiliriz ortaya ancak anlamadığım bir kaç şey var.

''1.4999999999999999E-4''

a)buradaki sayının sonundaki E-4 ne anlama geliyor?
b)109 satırının (master'sız mage) ShortSword sütununda (dagger) yazan şey ''1.4999999999999999E-4'' şimdi bu durumda mastersiz mage eline 40 ap'lik bir bıçak giydiğinde atağı 40 x 1.4999999999999999 mu oluyor.Bu lvl atladıkça değişmiyor mu?bu nasıl bir katsayı abi ? :D

üzerinde çalışma yapanlardan acil cevap bekliyorum.

Abi coefficient katsayı demek çok güzel.Bazı sitelerden ya da usko'dan kendi karakterlerimizle tek tek deneyerek bu katsayıları belirleyebilir ve mükemmel bir şey çıkartabiliriz ortaya ancak anlamadığım bir kaç şey var.

''1.4999999999999999E-4''

a)buradaki sayının sonundaki E-4 ne anlama geliyor?
b)109 satırının (master'sız mage) ShortSword sütununda (dagger) yazan şey ''1.4999999999999999E-4'' şimdi bu durumda mastersiz mage eline 40 ap'lik bir bıçak giydiğinde atağı 40 x 1.4999999999999999 mu oluyor.Bu lvl atladıkça değişmiyor mu?bu nasıl bir katsayı abi ? :D

üzerinde çalışma yapanlardan acil cevap bekliyorum.

Sadece oradaki değere göre değil tabiki attack power.
Senin verdiğin stat + level in de etki ediyor.

Diğerlerinin etkisini sabit olarak düşünürsen , Örneğin

Level değeri = 1
Str Değeri = 1
Coefficent değeri = X

1 * 1 * 1,9 = 1,9 ken

değeri 1 * 1 * 2,1 e ayarlarsan doğal olarak o anki attack powerındaki değişme 1,9 un 0,2 ye oranı kadar olacakdır.

1,9 da 0,2 artış yaklaşık yüzde 10,5 artış anlamına gelir.

Attack power ı 1000 se bu değişiklikden sonra attack power ı 1105 olacak

güzel paylaşım Gökhan abi :P

Teşekkürler.....

45 minutes dakika sonra eklenen:

Teşekkürler.....

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt