Bir sunucu ping atmaya nasıl kapatılır ? Videolu Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ExampL3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cevap: Bir sunucu ping atmaya nasıl kapatılır ? Videolu Anlatım

eyvallah birader.

tam olarak bilgim yok bu konuda ping atmayı onlemek ne ıse yarıyor?

tam olarak bilgim yok bu konuda ping atmayı onlemek ne ıse yarıyor?
Ping atımına kapanan bir sunucuya saldırırken port bilgisi yok ise ping atmayı deneyip arayacaktır fakat biz engellemiş olduğumuzdan dolayı saldırıyı yapamayacaktır bir nevi önlem diyelim.

en son işlemi yaparken oradan ALL ICM SECIYORSUNUZ O BENDE YOK

windows sunucu ise windows firewallı açmanız yeterli olacaktır

windows sunucu ise windows firewallı açmanız yeterli olacaktır

o firewall sıkıntı çıkartıyor bu yöntem ile sadece ping atımı kapatılıyor diğer çıkan sorunlara mutlak bir çözüm buluruz ama windows firewall bazen çözüm olmuyor. :)

EN IYI WINDOWS FİREWALL ACIN Windows 2003 Se Tum Portları Eklemek Lazım Acık Olan ve Sonrada Admin Araçları < hizmetler < Windows Firewall< Otomatik İşaretleyi Start Demenız Ve Guvenlık Duvarını Acmanız Yeterli Olacaktır.

Son düzenleme:

Ping atmayı engellerseniz ip ginede çıkar arkadaşlar ama [] böyle bir kutu içinde sadece 1 kez ip yazılır. yani bunlarla ping atmayı engelleyemessiniz :)

Hatta buyrun resim :

di-EAZXFR2E.png

GİNEDE EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER :)

Ping atmayı engellerseniz ip ginede çıkar arkadaşlar ama [] böyle bir kutu içinde sadece 1 kez ip yazılır. yani bunlarla ping atmayı engelleyemessiniz :)

Hatta buyrun resim :

di-EAZXFR2E.png

GİNEDE EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER :)

ip adresi demiyor portu diyor

bu arada link çalışmıyor

Son düzenleme:

o firewall sıkıntı çıkartıyor bu yöntem ile sadece ping atımı kapatılıyor diğer çıkan sorunlara mutlak bir çözüm buluruz ama windows firewall bazen çözüm olmuyor. :)
neden çözüm olmasın ki ? ben uzun zamandır saldırılara çözüm araştırmaları yapıyorum bu pingi kapatsan saldırı almayacağınımı zannediyorsun ? sunucuyu pinge kapatmak için windows firewallı açman yeterli olur onun dışındada bir işe yaramaz başka çözüm arayışlarına gidin.

neden çözüm olmasın ki ? ben uzun zamandır saldırılara çözüm araştırmaları yapıyorum bu pingi kapatsan saldırı almayacağınımı zannediyorsun ? sunucuyu pinge kapatmak için windows firewallı açman yeterli olur onun dışındada bir işe yaramaz başka çözüm arayışlarına gidin.

zannetmiyorum ping atamazsa bir portun açık olup olmadığını anlayamaz apache portu değiştirip .htaccess ile rewrite rule ekleyerek portu gizleyebiliriz tabi bu bir düşünce en iyisi donanımsal sistemsel ne kadar olsa da iş donanımsal da bitiyor .

Link güncellendi.

Geri
Üst Alt