BütüN Serverlerin Ortak Problemı [Umursamadığı] Tartışma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LostWar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu Yazar

LostWar

New Member
Kalemi Kırıldı!
Tem
183
5
Olayı Bilmeyenler İçin;

Olay Şudur Onlinesi Yüksek Olan Serverler ( 200-1000 Ortalaması )
Belli bir Saatten Sonra Örneğin 5-6 Saat Sonra Server List'de Connect Please Wait yazısı Çıkmaya Başlıyor ve bir Zaman Sonra Onlarca Defa Connect tuşuna basmanız Gerekiyor ve ensonunda Girilemez bir hale geliyor, Bu Sorunun Cozumunu Çok Aramıştım Zamanında, Ayhan Abi Yanıtlamış Yararlanmak İsteyenler İçin..

Selamlar,

Kiraladığınız Çoğu Sunucular da SATA(SATA2) HDD Standart 7200 RPM Hard Disk li ve Kullanılan CPU larda Cache Belleği Düşük Normal Desktop PC İşlemcisi Olduğundan 250+ Kullanıcının Yüklenmesi Durumunda HDD ve CPU nın Kısacası Donanımın İşlem Yapma Hızına Yetişememesinden Kaynaklanmadadır.

Düşünün Hem Siteniz, Hem Patchiniz ve Oynunuz, Siteye Bağlananlar Var, Patch Çekenler Var, Oyuna Girmeye Çalışanlar bla bla Uzar Gider, CPU ve HDD Hangisi Birisine Yetişecek, Örneğin PC nize Bir CDveya DVD Takın, CD İçindeki İçerikten mesela X ve B diye 100 MB tan İki Dosyamız Var X i Tek Kopyaladınız 60 Saniye X ve B yi Aynı Anda Kopyaladınız Tahminen 120 Saniyeden Dahada Fazla Sürede Kopyalarsınız Aynısını HDD Yaptığınızda Tek Dosyada 30 ise Çift Dosyada 60+ Saniye Felan Olur Kısacası Tamamiyle İşlemlere Yetişememesidir.

Bunu Nasıl Çözersiniz, Gerçek Bir Server Kiralayarak Çözersiniz, SCSI Hard Disk e Sahip ve Server CPU ya Sahip Bir 1U+ Sunucu Kiralarsanız Zerre Böyle Sorun Yaşamazsınız.

Kısacası 15.000 RPM SCSI Hard Disk veya 10.000 RPM SCSI HDD Raid 5/10/0 ve Server CPU ya Sahip Bir Sunucu Kiralamanız Gerek.

Diğer Bir Çözüm ise 320 GB 7200 RPM, Cache Belleği Yüksek 2 Adet veya Daha Fazla SATA II NCQ Almanız ve Bunları Raid 0 Yaparak Birleştirip Tek HDD Yapın, Yine Cache Belleği Yüksek Bir Server CPU veya Normal CPU da Olabilir.

Yada 300 WD Notebook HDD ler Var 10.000 RPM lik Bir Taneside Ufakta Olsa Problemi Çözer yada 2 Tane Yapıp Raid0 Yaparsınız Ondada SCSI ye Yakın Performans Almanız Söz Konusu..

Kısacası Çözümler Böyle Tamamen Donanım (Eğer Hattınızda Sorun Yok ise)

Kolay Gelsin...

Konu Açığa Kavuşmuştur.

Son düzenleme:
Cevap: BütüN Serverlerin Ortak Problemı [Umursamadığı] Tartışma.

hiç böle bi sorunla karışlaşmadım

Ebenezerdendir diye düşünüyorum fazla user kaldırmıyor..

Aynen ebenezerin güzelse sorun olmaz. Saldırıları da önlemek için Akuma Ebenezer kullanabilirsin. AKUMA paylaşmıştı. Ama hileler için ne yaparsın onu bilemem :)

En iyisi kendi güvenlik yazılımını satın alacaksın. SOACS tavsiye ederim. Çünkü zamanında XSKIP'li server kurmuşlardı Ko-Cüce ailesi sırf Merchant Hacki engelleyemedikleri için sunucuyu kapatmak zorunda kaldılar... :D

Arkadaşlar Enson Soacs Kullanıyorum :) Lisanslı.
Ayrıca, 4 sunucu Değiştirdim bu Zımbırtı Yüzünden. Enson Sunucum.

4GB Ram. 1 TB HDD idi :)

Ortalama Online Sayım 400-500 Arası. ?

Bunun nedeni ebenezer'den değil şişen LDF dosyasından kaynaklanmaktadır. Haftalık bakımlarınızı yaparken ldf dosyalarınızı temizlemeyi unutmazsanız rahat edersiniz.

LDF Dosyamı Her Resette Temizliyorum ?:)

Evet biraz uyuz bişe ama büyük 1 sorun sayılmaz :)

önemsiz bişe ya xD rastlamadm hiç

Güzel Kardeşim Bu Sorunun Tek Nedeni Aujard İnilerini-Proclarini Okumakta Zorluk Çıkarılarıyor Bundan Kaynaklanıyor...

ya kardeşi 400-500 user online oluyo diyosun normaldir bunlar

Henüz Tam Anlamıyla Çözüm ve Sebebi Bulunmuş Değil Aslında Yüksek Bilgili İnsanlar Aydınlatmalı Bizi.

LAg xD arklar kesinlikle lag tartismaya gerek yok uskoda dahil var bu sorun :) (hemde baya baya )

Lağla Alakası yok.

Canper Konuyu Saptırma,

Evet Çözüm Bulumadı.Kimsenin Bilgisi yok yavhu

connectte beklemesinin nedeni direk aujardla alakalı aujard kısmına yogunlasırsan cozerasin sorunu cunku aujardı hic acmadıgın zaman hep connectte bekliyor demekki aujard la alakalı bi yavaslık iletişim sorunu olmalıkiş hemen algılayamıyor ve bekletiyor azda olsa

400-500 online diyorsun bu userlerden cogu aynı zaman diliminde girmeye calıstıkalrında aujard kasıyodur muhtemelen

hö Herkes herşeyi RAM zannediyor ya.. hö Kullandığın işlemci kaç ghz özelliği ne hö?
LostWar hö? L2Cache Kaç MB hö?

Connetce 50-100 kişi birden abanırsa server filesler karasız kalır :) Benim düşüncem bu.

Arkadaşlar Enson Soacs Kullanıyorum :) Lisanslı.
Ayrıca, 4 sunucu Değiştirdim bu Zımbırtı Yüzünden. Enson Sunucum.

4GB Ram. 1 TB HDD idi :)

Ortalama Online Sayım 400-500 Arası. ?

Sanırım Aujard Değiş Belki Düzelir Çünkü O Connect Bekleme Aujard Bağlı | Ama Oyledew Olmaz İse Serverde Lag Vardır veya Dedicated Yetmiyordur 400 500 Usere

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt