BütüN Serverlerin Ortak Problemı [Umursamadığı] Tartışma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LostWar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: BütüN Serverlerin Ortak Problemı [Umursamadığı] Tartışma.

Değerli arkadaşım,
Bu sorunun 2 sebebi olabilir.

1. Prosedürlerinden birinde Aujardı kastıran bir komut olabilir.
Örneğin, LOGIN veya LOGOUT prosedürlerinde EXEC DUPE_CHECK @StrAccountID gibi bir dupe tarama komutu falan kullanıyormusun? Eğer varsa her giriş çıkışta dupe taraması olacağından logini yavaşlatabilir.

2. DB Log dosyaların çok büyük olabilir. Osmanx bu konuda bize yardımcı olmuştu ve seninle aynı olan sorunumuzu çözmüştü. Orjinal SOACS'ım var diyorsun, istersen kendisine msn'den ulaşabilirsin belki yardımcı olur.

Değerli arkadaşım,
Bu sorunun 2 sebebi olabilir.

1. Prosedürlerinden birinde Aujardı kastıran bir komut olabilir.
Örneğin, LOGIN veya LOGOUT prosedürlerinde EXEC DUPE_CHECK @StrAccountID gibi bir dupe tarama komutu falan kullanıyormusun? Eğer varsa her giriş çıkışta dupe taraması olacağından logini yavaşlatabilir.

2. DB Log dosyaların çok büyük olabilir. Osmanx bu konuda bize yardımcı olmuştu ve seninle aynı olan sorunumuzu çözmüştü. Orjinal SOACS'ım var diyorsun, istersen kendisine msn'den ulaşabilirsin belki yardımcı olur.

Arkadaşım.
SQL 2021 Kullandığım için bir Procedur'de Nekadar hata Varsa Göstermekte,
Butun Procedürleri Temizledim İşlem Görmeyen Hatalı Olan Butun Hepsini.
Gene Aynı Problem Olmakta,

Loglar'ı Her Resette Temızlıyorum Ayrıca, 4 Sunucu Değiştirdim

Şuankı ISletım Sıstemı Intel Core 2 Quad Q6600

Ben res atmıyorum.Hızlı hızlı basınca giriyor.Çokta önemli değil.

Bende Önemli işte bir Zaman Sonra Çok Basman Gerekiyor Cogu Kısı Kapalı Sanıyor.

Bu Sorun Bende De Bi Ara Olmuştu Ama Serverde 150-200 kişi Fln Oldugunda Oluyordu :D Ama Neden oldugunu Çözemedim. Daha Sonra Bişeyler Oldu o Sorun hiç Olmamaya Başladı.Zaten Bir Süre Sonrada Serverimi Kapatmak Zorunda Kaldım :)

Adamlar herşeyi yapıyorda Buna Çözüm bulamıyor (:

Evet Bu Soruna Kımse Cevap Bulamıyor Ben Dahil.

Fazla Büyük Bir Sorun Değil Bence ..

Hah Kimse Bulamıyor Butun Serverlerde var aslında.

Bendede bu olay var belli bi süre sonra nekadar basarsan bas olmuyor :s

teşekkürler..

Cözümmmmmmmmmmmm yokmuuuuuuuuuuu

işlemciyle vs alakası yok aujard logu yola buraya sorununu çözüyüm kısaca şöyle diyim birtane login prosedürün eksik!!1

Selamlar,

Kiraladığınız Çoğu Sunucular da SATA(SATA2) HDD Standart 7200 RPM Hard Disk li ve Kullanılan CPU larda Cache Belleği Düşük Normal Desktop PC İşlemcisi Olduğundan 250+ Kullanıcının Yüklenmesi Durumunda HDD ve CPU nın Kısacası Donanımın İşlem Yapma Hızına Yetişememesinden Kaynaklanmadadır.

Düşünün Hem Siteniz, Hem Patchiniz ve Oynunuz, Siteye Bağlananlar Var, Patch Çekenler Var, Oyuna Girmeye Çalışanlar bla bla Uzar Gider, CPU ve HDD Hangisi Birisine Yetişecek, Örneğin PC nize Bir CDveya DVD Takın, CD İçindeki İçerikten mesela X ve B diye 100 MB tan İki Dosyamız Var X i Tek Kopyaladınız 60 Saniye X ve B yi Aynı Anda Kopyaladınız Tahminen 120 Saniyeden Dahada Fazla Sürede Kopyalarsınız Aynısını HDD Yaptığınızda Tek Dosyada 30 ise Çift Dosyada 60+ Saniye Felan Olur Kısacası Tamamiyle İşlemlere Yetişememesidir.

Bunu Nasıl Çözersiniz, Gerçek Bir Server Kiralayarak Çözersiniz, SCSI Hard Disk e Sahip ve Server CPU ya Sahip Bir 1U+ Sunucu Kiralarsanız Zerre Böyle Sorun Yaşamazsınız.

Kısacası 15.000 RPM SCSI Hard Disk veya 10.000 RPM SCSI HDD Raid 5/10/0 ve Server CPU ya Sahip Bir Sunucu Kiralamanız Gerek.

Diğer Bir Çözüm ise 320 GB 7200 RPM, Cache Belleği Yüksek 2 Adet veya Daha Fazla SATA II NCQ Almanız ve Bunları Raid 0 Yaparak Birleştirip Tek HDD Yapın, Yine Cache Belleği Yüksek Bir Server CPU veya Normal CPU da Olabilir.

Yada 300 WD Notebook HDD ler Var 10.000 RPM lik Bir Taneside Ufakta Olsa Problemi Çözer yada 2 Tane Yapıp Raid0 Yaparsınız Ondada SCSI ye Yakın Performans Almanız Söz Konusu..

Kısacası Çözümler Böyle Tamamen Donanım (Eğer Hattınızda Sorun Yok ise)

Kolay Gelsin...

Son düzenleme:

Ebenezerdendir diye düşünüyorum fazla user kaldırmıyor..

Ebenzer iLe aLakası Yoktur Onun O AJuard In 1 Zaman sonra Gorewını yapmamsından Kaynaklanıyor Connect e tıklarsınız prosedurlerı gec okdugu ıcıngec yanıt werır buda beklemene yol acar ;)

Selamlar,

Kiraladığınız Çoğu Sunucular da SATA(SATA2) HDD Standart 7200 RPM Hard Disk li ve Kullanılan CPU larda Cache Belleği Düşük Normal Desktop PC İşlemcisi Olduğundan 250+ Kullanıcının Yüklenmesi Durumunda HDD ve CPU nın Kısacası Donanımın İşlem Yapma Hızına Yetişememesinden Kaynaklanmadadır.

Düşünün Hem Siteniz, Hem Patchiniz ve Oynunuz, Siteye Bağlananlar Var, Patch Çekenler Var, Oyuna Girmeye Çalışanlar bla bla Uzar Gider, CPU ve HDD Hangisi Birisine Yetişecek, Örneğin PC nize Bir CDveya DVD Takın, CD İçindeki İçerikten mesela X ve B diye 100 MB tan İki Dosyamız Var X i Tek Kopyaladınız 60 Saniye X ve B yi Aynı Anda Kopyaladınız Tahminen 120 Saniyeden Dahada Fazla Sürede Kopyalarsınız Aynısını HDD Yaptığınızda Tek Dosyada 30 ise Çift Dosyada 60+ Saniye Felan Olur Kısacası Tamamiyle İşlemlere Yetişememesidir.

Bunu Nasıl Çözersiniz, Gerçek Bir Server Kiralayarak Çözersiniz, SCSI Hard Disk e Sahip ve Server CPU ya Sahip Bir 1U+ Sunucu Kiralarsanız Zerre Böyle Sorun Yaşamazsınız.

Kısacası 15.000 RPM SCSI Hard Disk veya 10.000 RPM SCSI HDD Raid 5/10/0 ve Server CPU ya Sahip Bir Sunucu Kiralamanız Gerek.

Diğer Bir Çözüm ise 320 GB 7200 RPM, Cache Belleği Yüksek 2 Adet veya Daha Fazla SATA II NCQ Almanız ve Bunları Raid 0 Yaparak Birleştirip Tek HDD Yapın, Yine Cache Belleği Yüksek Bir Server CPU veya Normal CPU da Olabilir.

Yada 300 WD Notebook HDD ler Var 10.000 RPM lik Bir Taneside Ufakta Olsa Problemi Çözer yada 2 Tane Yapıp Raid0 Yaparsınız Ondada SCSI ye Yakın Performans Almanız Söz Konusu..

Kısacası Çözümler Böyle Tamamen Donanım (Eğer Hattınızda Sorun Yok ise)

Kolay Gelsin...

Konu Aydınlatılmıştır.

İlk mesajı düzenlerken hangi sorun hakkında bahsettiğini silmeseydin insanlar da anlardı hani.

Evet ilk yazdığın mesajda dursunda neyin çözüldüğü anlaşılsın....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt