Eklenen NPC'lerin baktığı yön hakkında ( Genel )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Valante
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

Valante

New Member
Kalemi Kırıldı!
Ocak
564
3
arkadaşlar eklediğiniz kordınattakı npc'nın baktığı yön bazı durumlarda çok anormal olabılıyor.
mesela yaptığım tower sistemınde ön tarafa bakması gerekirken sağa doğru bakıyor.
DB'de kullandığım normal tower sistemınde bazıları sağa bazıları sola bazıları ılerı bakıyordu kafasına göre
kendı tower sıstemımı kurdugumda sadece sağa bakıyor kıl oldum :)
çözümünü hep beraber tartışarak bulalım. dengesiz yorumlar açacak arkadaşlar yazmasın.

Örnek verecek Olursak;
2ynij2w.jpg

2uhq1xg.jpg

Son düzenleme:
Cevap: Eklenen NPC'lerin baktığı yön hakkında ( Genel )

k_npcpos da LeftX,TopZ,RightX,BottomZ,LimitMinZ,LimitMinX,LimitMaxX,LimitMaxZ,BottomZ bunlardan biri ama hangisi bende bilmiyorum tahminim BottomZ dir urasıp ayıklamak lazım.O kadarda önemli bi durumda deyil aslında :)

Attığım Resımlerden Nekadar Mühim Olduğu belli Değilmi :)

Açıkçası bende tam bilmiuyorum bunu, bakmak lazım. Bu arada tower ve şu npc hoşuma gitti :) sPid'lerini eklersen sevinirim.

Açıkçası bende tam bilmiuyorum bunu, bakmak lazım. Bu arada tower ve şu npc hoşuma gitti :) sPid'lerini eklersen sevinirim.

Kendi Açacağım sunucu için Hazırladığım PK Database'si diğerlerinden eşsiz olması için uğraşıyorum. anlayışla karşılarsın umarım usko tbl lerı okuyarak yapabilirsin uğraşırsan

mesajı yazarken geri tuşuna basma gafletine düşmüş olmanın kızgınlığıyla fikrimi açıklamaya çalışayım. eğer işe yararsa paylaşman dileğiyle...

1299 moradonlu serverlardan hatırladığım kadarıyla server filesi açıp oyuna girince npcler biraz haretek edip en son ne yöne bakacaklarsa o yöne bir hareket yapıp dururlar bunu towerlara yaparsan işe yarıcanı düşünmekteyim.

sss.
soru:npc her açılışta aynı koordinatamı gidiyor?
cevap:evet her açılışta aynı koordinatları takip ediyor.

soru:npclere sağ tıklayınca bana dönüyor ya towerlar?
cevap:towerlar normalde dönmüyor bundan sonra ne olucağını bilmiyorum.

soru:npc saldırırken saldırdığı kişiye dönüyo ya towerlar?
cevap:towerlar normalde dönmüyor fakat yönü belirlendikten sonra dönebilir.

başka bir fikrim ise yön olayını serbest bırak zaten tower görünümün buna daha uygun.

eğer işine yararsa lütfen yaz ve towerlarının yönünü istediğin gibi yapabilirsen paylaşım bölümüne lütfen konu aç tabi kendi ko serverında kullanıcaksın diye paylaşmak istemiyebilirsin bu konuda bilgisi olması istediğin kişiler varsa en azından onlara konudan bahsetmen dileğiyle.

Çözebilmiş Değilim

Çok kolay bir yöntemi var ama.. paylaşım bu foruma yaramıyor..

1310 da bu sorun fix sanırım !!! benım database ye baktım oyle bır sorun yok fakat mesela npcler donuyor fakat tower leri denemedim!!!

1310 ile np nın baktığı yön ne alaka.

Geri
Üst Alt