Fiat flat ekran bulanıklıgı ve trimport ayarı... Ayrıntı dev paylaşım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kablo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

Kablo

New Member
Ocak
3
0
Bildiginiz gibi tüplü monitörleriniz zaman geçtikce bulanıklaşıyor..ve çogu kişi bu sorunu ekran kartından olacagı için bir miktar para verip ekran grafik kartları almaya başlıyor..
Çoğu kişiler bilgisayarcıya gıttınde bu bulanıklıgı sordugunda size vericegi tek cevap ya ekran kartın ölmüş yada ekran işık ayarı bozulmuş diyorlar...
Boş Maliyetlere kafanızı yormadan bu sistemi anlatacagım ..
Öncelikler yapacagımız işlemde bagzı can güvencemizi almamız lazımdır..
Heran gibi ekran icindeki metal ve sogutucu kısımlara dokunmamamız lasım dokunursak ekran içindeki yüksek gerilim topraklama niyetine gecip elektirik bizim üstümüzden yere ineçektir..
Bu olay oldugunda kalbinizi yeterli elektrik voltajından dolayı durucaktır..
Sizin Tek yapmanız gereken ellemeden tornavidanın plaster plastik kısımlarından müdale şansımız olcak ... Görüntü İşık ayarında 3 kombinasyon sistem mevcuttur..

O devrelerden 1 tanesi trafo sistemi 2.sistem trimport 3 sistem transfer kablosu..
en sondan en başa kadar gelicez

Evet şimdi Contak sprey yani temizleme spreyi vede uçucu olanı olacak dikkat edin yağlanma olursa devreler contak yapar uçucu sprey kullanacagız mühim dehil ben proffesional calıştıgım icin size öneri sunuyorum..

2- eldiven radyasyon radyo dalgaları sunar bu sistem bunlardan etkilenmemek icin o tozları dokundugunuzda mikrop oldugundan dolayı kanınıza karışmadan siz önlem alın derim..

4 - süpürge makinası ve temiz badana fırcası ... makinayı calıştırın ve tozlar havaya karışmadan siz tozları cekin.. temizleme fırcaylan yapılcak ve cıkan tozlar süpürge makinasıyla cekilcek Ayar sistemine geciyorum bunlar ekran temizleme sistemiydi..

Transfer kablosu ve trimport işık ayarları. Dikkatlii

Ekranımızı vidalarından ayırdıktan sonra arka kapağı çıkartıyoruz..
Ve ekran üstünde transfer kablosunu görcez yani kapagı cıkarttıktan sonra ekranda vantus şeklinde bir kablo görüceksiniz buda ekranın işık gövdesine baglıdır .. görürsünüz o kablonun takip ederek elektirik takılı olmadan elektirigi kesiceksiniz ve trimport ciyazına varıcaksınız o kablonun sonu yada başı trimport sistemidir.. baglı oldugu yer bu ciyazdır cıkış trimport giriş ekran tüp ünitesi ışık ayarı.. ve sag yada sol tarafları kontrol edicez o kablo gördügümüzde bir devreye baglı oldugunu görücez örnegin .. sol tarafta yanlarında sogutucu war soğutma ssiteminde kücük bir acıklık görürsünüz kenarında 3 farklı vida ayar sistemi wardır.. bazen farklı bir şekilde tam ters yani gövdeye yakın bir alanda bulunur trafo sisteminede yakındır... dikkatli olun bu 3 vida ayar sistemini buldugumuzda ekran kablosunu bılgısayara baglıyoruz vede ekranı elektrige bağlayıp sistemi görüntü gitmesine izin veriyoruz burda dikkat edin ekran devreleri ve metalyellerine sakın dokunmayın tek tornavida plastik yeriyle yapıcaz..
ve en üsteki vidayı sağ dogru ceviriyoruz.. netligi yakaladıgımızda bırakıyoruz bizim amaçımız ekran netligi ve titresim warsa 2. vida ayarı titresim ayarıdır. bunu sıfır sıkın sıfırdır ama sız kontrol edın 3 siz elllemeyin en üst vida ekran görüntü ayarına bakar ..
netligi yakaladık bilgisayarımızı monitörümüzü kapatıp vidalarını sıkıyoruz..

Evet bağzı ekranlarda otomatık trimport sistemleride vardır..
Bunlarada ayar Netlik ayarı yapılmaktadır. şöyle izha edim
titresim ve renk ayarı otomatiktir. focus netlik ayarı trimportta mevcuttur..
yani tek bir vida olarak görürsünüz oda netlik ayarıdır onuda siz sag sol yaparak netligi ayarlıcaksınız. benim dikkat ettigim nokta sağ tarafta saat var küçük o saatin netligi tam olduysa ekranda netir. ama her ekran icin söylenemez.

Bu bulanıklık bazen devrelerdende kaynaklana bilir öncelikle bc dedigimiz kücük pil gibi
Asit bazlı elektirik düzenleyicisi dedigimiz devrelerdir. bunlarıda kendiniz degiştiremessiniz
Yani ölçüm ciyazı ve topraklama saati olcak kolunuzda vede proffesional lehim ciyazlarıyla bu lehimi eritip o devreyi yenisiyle degiştirebilesiniz.
Ondanda kısaca bahsedicem ama siz lehim alıp denemeyin bozarsınız..

Ekranımızın belli bir kitapcıgı vardır genellikle elektronikcilerde tv ve monitor tamircilerinde ekran görüntü devreleri trimport cevresindeki kücük devrelerdir. bunların tümüne ölcüm ciyazıyla kontrol edılır bozuk devreleri kırmızı aseton kalemiyle cizilir ve lehimle bu devreler sökülüp topraklama saati dedigimiz bildigimiz topraklı prizz e yada topraklamaya baglarsınız kendınızı..:) ve eldiven ile bu devreleri degişimini yaparsınız topraklamasız bu devreler cok narin oldugundan dolayı bozulabılıyorlar fabrika çıkışlı böyle montaj edilir. ve ayarlar yapılır çalısır duruma gelir. bunlarıa fazla girmeyin Trimport sizin işinizi görür... Focus ayarı en üst yada tek olan ayardır...

Hadi Rass gele...

iSTANBUL MY.#POWERD.TimurlarElektronik.müh.

Cevap: Fiat flat ekran bulanıklıgı ve trimport ayarı... Ayrıntı dev paylaşım

bu işlemi bılmeyen bırısı yaparsa yüksek gerilimden ölür bence sadece teknik servıslere goturmelerı lasım!!!

tam tersi:) orda metal bölümlere dokunmadıgınız taktirde yakında videolu anlatımı gercekleştircem her türlü tamir konusunda forumda brifinglerimi vericegim videolarda olucak ..

kablo teşşekürler.. Paylaşım için Bahsettigin gibi işi dogru düzgün yaparsak ne elektrik carpar nede bişi olur bugun dedigin gibi ekranı acıp ayarını yaptım benı büyük bir dertten kurtardın arkadasım.. Yoksa 250 tl lcd alıcaktım:) yinede sagolll..

bir hafta önce ekranım komple gitmişti benim sistem daha kötü oldu erol abi . icini actıgımda görüntü işıgı dedıgımiz ön ambul kırıktı.. elektronikciye götürdüm orjinalini takamadılar..
kadıköy de buldugum yedek parcacıda almış oldugum parcaları degiştirdim ve ardından lehim kayması nedenıyle bir contak olustu trafoyu yaktım:) ama ne yazıktırki. böyle şansızlık olmas olsaydı.. trafosunu degiştim kısa devre oldugu lehim birleşmesini kalın şert gümüş lehim temizleyicisiyle temizledikten sonra devre aramaya başladım temiz bir ürünün tüp sorunu nedeniyle parcalarından faydalanarak. tekrar lehimleyip sıcak lehim tabancasıyla sabitledim. fakat actıgımda ekrandan catur cutur sesler geliyordu korktum kapattım ve 2 3 dk sonrada ekran birleşim ünitesi bozuldu.:) harcadıgım para 50 tl yeni ekran 70 tl üstelik sıfırı :) bide cabası Başladım Ölcüm makinasıyla yanan devreyi aramaya buldum yeni bc pill ve bobin sarmalı yanmış idi . onları degiştikten sonra parcalara temizleyici spreey enjeksion ederek diş fırcasıyla fırcaladım.. suanda eskisindende iyi gösteriyor sorun yok:) ama son parçayı takarken elim kaydı metal sogutucu denilen gövdeye ve ayagım yerde olmadıgı icin allahtan ısırdı şükrediyorum benden bukadar dedim kapattım .. Elektrik bir yandan kötü sonuçlar bir yandan iyi sonuçlar doguruyor... Devreler Lehimleme Ölçme ve Alet Erdavatı olmayan bu işin icine girmesin derim ....Trimport sistemiyle ilgilenin Orası basit bir iş focus denilen vidalarla oynamak yeterli oluyor.. Erol Abi Cevap Bekliyorumm

bir hafta önce ekranım komple gitmişti benim sistem daha kötü oldu erol abi . icini actıgımda görüntü işıgı dedıgımiz ön ambul kırıktı.. elektronikciye götürdüm orjinalini takamadılar..
kadıköy de buldugum yedek parcacıda almış oldugum parcaları degiştirdim ve ardından lehim kayması nedenıyle bir contak olustu trafoyu yaktım:) ama ne yazıktırki. böyle şansızlık olmas olsaydı.. trafosunu degiştim kısa devre oldugu lehim birleşmesini kalın şert gümüş lehim temizleyicisiyle temizledikten sonra devre aramaya başladım temiz bir ürünün tüp sorunu nedeniyle parcalarından faydalanarak. tekrar lehimleyip sıcak lehim tabancasıyla sabitledim. fakat actıgımda ekrandan catur cutur sesler geliyordu korktum kapattım ve 2 3 dk sonrada ekran birleşim ünitesi bozuldu.:) harcadıgım para 50 tl yeni ekran 70 tl üstelik sıfırı :) bide cabası Başladım Ölcüm makinasıyla yanan devreyi aramaya buldum yeni bc pill ve bobin sarmalı yanmış idi . onları degiştikten sonra parcalara temizleyici spreey enjeksion ederek diş fırcasıyla fırcaladım.. suanda eskisindende iyi gösteriyor sorun yok:) ama son parçayı takarken elim kaydı metal sogutucu denilen gövdeye ve ayagım yerde olmadıgı icin allahtan ısırdı şükrediyorum benden bukadar dedim kapattım .. Elektrik bir yandan kötü sonuçlar bir yandan iyi sonuçlar doguruyor... Devreler Lehimleme Ölçme ve Alet Erdavatı olmayan bu işin icine girmesin derim ....Trimport sistemiyle ilgilenin Orası basit bir iş focus denilen vidalarla oynamak yeterli oluyor.. Erol Abi Cevap Bekliyorumm

Bahsetmiş oldugun caturtu cuturtu sesi Belkide belkledigin yerdende degildi ekranın bobin sarmarı büyük bobin görüntü sarmalı koruyan seramikden oluşan parçalar kırılmasından dolayı böyle bir ses yaptıgını söylemek isterimki..ekranın calıstıgında bu sarmarlara elektriik girişi yapar ve mıtlatıs gıbı o parcayı döndürmeye başlar dikkat et kırılan parcadan bahsediyrum.. Elektrik carpmışş gecmiş olsun bilmiyorsan kurcalama derim..Peki Devreleri cok iyi bildigin icin lehimleme sanatına bişi demicem:) buhaftaki konumuz Monitor ve tv:)) haftaya anakart konusuna varıcaz:)))

Geri
Üst Alt