Cevap: Gelen Pingleri Fixlemek...
Bu portlar Microsoft-DS portlarıdır. Windows işletim sisteminin güvenliği için önemli portlardır. Yalnız daha sonradan bu portların güvenliği ile ilgili windows güncelleştirme yayınlamıştır. Bu portları tehlikeli kılan bu güncelleştirmeleri yapmamamız ve elimizdeki sp2 işletim sistemlerinde bu güncelleştirmenin bulunmaması.
Eğer portlarınız açık kalırsa; işletim sisteminiz zarar görmeye başlayacak, bağlantınız bu pinglerden yavaşlayacak, hatta her açılışta "Generic host process for win32 services" hatası almaya başlayacaksınız.
Bu açıkları kapatabilmeniz için;
Başlat-Çalıştır'a "regedit" yazıp
"HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/NetBT/Parameters" dizinini buluyoruz. Daha sonra "Parameters" dizinine tıkladığımızda sağ taraftaki gözüken pencerede "TransportBindName" dizesine çift tıklayıp açıyoruz. O dizedeki "\device\" satırını silip boş bırakıyoruz.
Daha sonra "HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Ole" dizinine geliyoruz. "Ole" dizinine tıkladığımızda sağ pencerece bulduğumuz "EnableDCOM" değerine çift tıklayıp "Y" olan satırını "N" yapıp regedit'den çıkıyoruz.
Daha sonra;
http://rapidshare.com/files/318741130/Win32GenericHost.rar.html
Linkindeki dosyayı indiriyoruz. içindeki "IPSeccmd.exe"yi Windows klasörüne atıp, aynı klasördeki windows güncelleştirmelerini kuruyoruz. Tekrar aynı klasörde bulunan "IPSeccmd.doc" metininin içindeki kodları Çalıştır komut satırına istenilen şekilde uyguluyoruz.
Böylelikle port güvenlik sorunumuz hallolmuş oluyor.
Not: Bu yaptığınız uygulamalar bütün güvensiz portların güvenliği içindir. Server'ınızda denemeniz mutlaka tavsiye edilir. Evinizdeki veya iş yerinizdeki bilgisayarlara da gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.