Local Evinizdeki Pc Ko Pc olarak Sw vermemiz Lag Sebebine Care

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dikmentr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

dikmentr

Member
May
250
0
local aglarda lag yapıyor non.ıp ve dns.com fln siteler war bildigimiz gibi cogu kısı bu ıplerden lagı yaptıgına inaniyor fakat hic düsündünüzmü lagın başlıca sebeblerini?
Evet ben düşündüm sizle paylaşayım dedim işletim sisteminiz belki sizin işletim sisteminizde 300 program war belkide 8gb ram 1024 mhz ram kullanıyorsunuz halen lag yapıyor.. en kral işletim sistemi kurdunuz halen lag yapıyor .. peki düsündünüzmü neden yapıyor..

öncelikle işletim sistemindeki olan programlar sizin sql odbc ve ondan fileslere baglanır buda local bır veri akısı local ağ sistemidir bunun en iyi calışabilmesi icin sizin 0 kurulu xp sistemi kullanmanız lasım öncelikle 1 . adım budur bunuyapalım
1-workstation 1 gb ramlı 100 /1 gb ethernet kartı okutunuz vede warsa 2003 enterps windows u kurunuz kurulumu yaptıktan sonra sunucu dosyalarınızı buraya atıp kurunuz basit bir işlemle kuurlumu war forumda bulabılırınız vede sql burda daha hızlı calısacaktır. mesela 1 gb ram ınız war 512 kullanabılırsınız 1 gb ını kullandıramassınız bunu kafanıza koyucaksınız 2 gb ramınız war 1 gb ını ko pc verebılrısınız. orneklerı kurulum bıttı sql fln herseyı kurdunuz sırada ai serverin online trafigi rahatlatmak amaclı hamach ıp ebenzern ını kısmına sadece ai server ıp hamachi ıp girebilirsiniz gerektiginde eger 8mb internet warsa sabıt ıp alıp modemde statık ıp bazı modemlerde statık ıp ozellıgı werıyor statık ıp bunu oraya yazıp serverimizi aktiv yapabılırsınız bu anlattgıım konu lagı 100+2 gm user e kadar onluyor.. hatta ınternet lokasyonunuz vdsl2 kullanıcıysanız boyle birşey yapmakta mümkün.. direk ıplerınızı yazıp oyun kurabılırsınız telecom ıp sabıt ıp almanız sıızn ıcın ıyı olabılır.. sonra pc ayrılıp ev pc konumuna gecıp oynunuzu oynayabılirsiniz lagsız.. garantisi wardır.. gelelim 2. konuya

2- Evelsi gün bir arkadasım bana dedı vdsl2 aldım halen lag yapıyor sunucum 32mb internet gelelim sordum dedımkı işlemci ne kullanıyorsun core 2duo 2 ghz fln dedı ram kac pekı dedım 1gb dedım hdd kac sordum 80 gb yavas calısıyor dedı :) peki dedim lagın sebeblerını dusundunmu hdd boot olmus olabılır.. bunun yenısını alabılırsen buna işletim ssitemini kurabılırsen hatta paran warsa git 1t indirimdeki ürünleri al dedım 2 gb dual ram önerdim 4 slotluk ram slotu warmıs anakarta 2 2 takarsa daha performanns olur gıttı aldı suanda ko serverı war 200 user e kadar user gırdıgı oldu lag yapmadı öncelikle bazı sebeblerwardı ram 8gb 1024 dur işlmci coreduo 2 3ghz dir herşey iyidir de bunu gel gelim 3 konuda göze alalım

3- pc cok iyi 8gbram kullanıorsunuz 1tb hdd ornek anakartınız en gelişmiş bir anakart dual bioslu fln işlemci xeron yada core2duo 3ghz yada 4ghz tamam internetinizde vdsl2 32 mhz oo cok kralda kacırdıgımız birsey var burda dikkatle söylüyorum işlemcinize beraber gelen fanlar warya o fanlar bu pc sogutmakta zornabiilir ilk zamanlar belli olmaz ama 1 2 yıl icinde 90tl bakır sogutuculu fan kullanmanız lasım hele hele core 2 duo OVERCLOCK
yaptıgınızı düsünsenize :) işlemci alev topu olabılir oncelikle bakır fanlı radyator sistemli fanları kullanmanız gerekiyor 90 100 200 tl fan parasını gozden cıkartın 2 saglam psw orta dereceli kasa fanı bunları yapın aradakı farkı gorun

öneriler : termal macun gümüş alışımı dıkkat edin anakartınıza bulaştırmayın sorun cıkartabılır.. ben bu işi yapamam korkarım elımı anakartın bc lerine deydırım :) ozm normal kullanıcı ıcın seramik termik macun yanlız dikkat edin birisi beyaz birisi gridir:) beyaz seramik grii gümüş bunları evinizde fazladan bulundurun ram alırken dikkat etmenız gereken noktalar 1 ram sogutucu kitiylen alın mutlaka ram ısınmıor dıyen oluo ram 7/24 -pc kapatmassanız ısısını siz düsünceksiniz:) kitli dual ram alın dual olsun mesela 1 gb ram alıosunuz tek kıtlı ram almaıyn 512 512 dual kıtlı alın ama dual olcak kitle dual olcak :) 1 gb tek ram fazla performanslı olmaz 2 gb alcaksınız ya 2gb 2 şer tane alcaksınız 2 gb tek ram takmayın ya 2 tane2 gb ram alın kit mutlaka anlatmısımdır insallah:)
beklenen yere geldik kasa fanı temizleme :)

kasa icersindeki fanları temizlemek icin öncelikle 3.4 tane şeye ihtiyacımız war bir kücük köşe fırcası 2 diş fırcası 3 contak sprey işlemciden başlayalım fanımızı cıkarttık yapmamız gereken fanın ustundekı tozu supürüoruz warsa sürüge makınasınıda yanında bulundurun tozlar sıze dogru gelıp hasta etmesın:) fazla tozu aldık simdi fanın arkasında kücük bir ksıım war fanı donen kısmıyla normal kısmını o kucuk delıktekı parcayı cıkartıp ayırın 2 parca olan fanı dis fırcasıyla nazik bir şekilde temizleyin tozlarını ardından contak sprey genellikle ben plips kırmızı kullanırım yaglı full temızlık saglar fanlarda kırmızı toz olan fanın hertarafına sıkınız govdesi fln hertarafını iyice temizleyiniz o spreylen sonra bir bez yardımıyla kurutmanızı istiyorum ıcını kurutmayınız bobin sarmallarına dıkkat edın öncelikle bobin sarmalındakı tellerı kopartırsanız fanı atın cope :) fanımızı aynı sekılde takıyoruz 0 almıs gibi oluyor fan fanı topladıktan sonra bı ortasındakı donen kısmı cevırın sorunsuz bir şekilde akıcak donücek fanı takarken temikmacunu 1 dis işlemciye nokta şeklinde sürüp ardından fanı takın vede fan temizleme işlemini diyer kasadakıfanlarıda bu şekilde temizleyin fazla ısınan işlemci gürültü yapan fan zamanla yağlanma yapark gürültülü ses cıkartmasına sebeb olabilir fazla ısınan işlemci zamanla ölebilir bunlar olmadan siz fanlarınızı temiz tutun sevgiyle kalın hoşcakalın dikmentr ko-cuce üyesi

Son düzenleme:
Cevap: Local Evinizdeki Pc Ko Pc olarak Sw vermemiz Lag Sebebine Care

Bilgilerin İçin Teşekkürler Aynı Konuyu 4 5 ay önce Açmıştım.Ama Dediklerini Harfiyen Yapsalar Bi skıntı Olmaz Adama Diorum Server Kurucaksn Xeon Al Fln Ram'ler 2+2 Olsun Die Adam İşlemciyi Xeon Alıyo 8 Gb Ram Var Ama int. Bağlantısı 4mbit :) Ondan Sonra Diyolar Seni dinledim Pc Değiştirdim Ama Bak Yine Lag Var diye :)

Bilgilerin İçin Teşekkürler Aynı Konuyu 4 5 ay önce Açmıştım.Ama Dediklerini Harfiyen Yapsalar Bi skıntı Olmaz Adama Diorum Server Kurucaksn Xeon Al Fln Ram'ler 2+2 Olsun Die Adam İşlemciyi Xeon Alıyo 8 Gb Ram Var Ama int. Bağlantısı 4mbit :) Ondan Sonra Diyolar Seni dinledim Pc Değiştirdim Ama Bak Yine Lag Var diye :)

İnternet hızı 1mbits olursada hamachi ıp yaparsa 50 userde az bir lag olacagını bılıyorum en onemlısı işlemci fanıdır fan işlemci ram saglam olduktan sonra koy ver gitsin :) arkadaslarımızda bana sürekli soruyor.. bizzat genel bir acıklama şart degil genellikle lagın oyundakı lagın sebeblerı uskoda da olsun pc işlemci fln saglamsa en dusuncegınız nokta cpu fanı olur. psw 450 w yeterli olacagını sanıyorum .. internet hızı sadece ben dowload degılde upload kısmını hamachi girildiginde lagın biraz gevşeyerek geldıgını gordum peki
2 3 şey size maliyeti nekadarmı olur
size önerecegim 2 3 şeyin fiyatları buyrun
http://www.vatanbilgisayar.com/cool...mci-sogutucusu/productDetails.aspx?I_ID=31794

http://www.vatanbilgisayar.com/zalm...tucu-120mm-fan/productDetails.aspx?I_ID=39032

ram bellek olarak..
http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-...5-dual-kit-ram/productDetails.aspx?I_ID=39064

hard disk olaraktan indirimli ürünler arasında
http://www.vatanbilgisayar.com/seag....0-harici-disk/productDetails.aspx?I_ID=38588

bütce konusunda zorlanmadan bu fiyatlar arasında secim yapabılırsınız iyi bir performans sarf edebilecek.. bu reklam amaclı degıldır sadece fiyatları görün diye verdim
EVET Gordugumuz gıbı.. fiyatlar budur peki .. termik macun olarak önerdigim gümüş alışımlı.. thermarke. fln serısını kullanabılırsınız. gümüş alısımlılar daha iyidir.. seramikler ..biraz ısıyı daha dusuk iletir ama gümüş direk ısı yalıtımında faydası olur..
peki daha sorusu olan konuya yazabılır daha net bir şekilde acılama yapacagım

ram alırken dikkat etmenız gereken kısım öncellikle 1064 mhz kaldırıomu anakartın uyumsuzluk yasamayın eskı bır anakartsa 1 2 yıllıksa 800mhz dual kıt alcaksınız

Güncel Konularlar Gelicektir Elbette :) ben artık cuce üyesiyim : sizinleyim ... bilgisayarla aradınızı yapmadıgını tek sorun olmucak konu üstünden size burdan destek vericez

up up up up up

Son düzenleme:

evet güzel bı konu beyler saolun denemekte ve uygulamakta fayda var

rica ederim arkadaşım milletin bu ince işleri bilmesi lasım millet bende knight serveri kurcam kendi pcme sonradan dec vps neyse hurra işe girio bunları bılmeden sonrada saldırıya maruz kalıyor. evde ise iş başka oluyor lag sorunu cıkıyor. sonra vps gecmek istiyor ondada hacklenme riski war :) malesef sonrada knight db editörü olup karsımıza cıkıp bılgı veriyor:) işe hurra ben knight serveri kurcam işin ortasından degilde başından ögrenmek varken daha iyi oluyor ince işler ama bir işlemcinin ısısı oyunda takılmalara sebeb oluyor bunun en benzer ornegı filesler acık oyuna girerseniz 56 user mesela war oyunda senın pc takılır bunun sebebi bellek + işlemci ısıdır. nekadarda performans en iyi yaparsanız yapın işletim sisteminde bilki alt yapı düşük oldumu aa ben nerde hata yapıyorum diye düşünü veriyorsun.. ama elimden geldigi kadarıyla size bu ince konuları anlatmaya calıstım ta fan temizlemeyi anlatmaya kadar geldım yakında wmware kurulumu ve yedek alma işini gösterecegim..

Evde bulundurmanız şark olacak elemanlar :)
1-yıldız tornavida
2-termik termal macun
3-psw fan temizleyici contak sprey fanlar icin plips kırmızı [ slot temizlemek icin mavi ucucu plips sprey]
ucucu olması yagsız olmasına dikkat edin sıktıgınız zaman direk temizler vede ucar diyeri gibi yaglı degildir bunu genellikle slot ve anakartın belli noktalarına sıkıp anlık temizlik yapar. yaglı olursa anakartı yakabilir..
4-köşe fırcası + dişfırcası :)
5- ek kasa fanı elinizin altında bulunsun mecbur degildir ama ne olur ne olmaz
başarılar

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt