Login Server

Konu Yazar

donotenter

Member
Tem
56
3
Merhaba arkadaşlar,

Login Server'ı yeniden yazmak istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam @stnq3r arkadaşımızın bu konuda çalışmaları olmuştu. Kendisine "PM" ile ulaşmaya çalıştım fakat bir cevap alamadım.

Login Serverın arkada ne gibi işler yaptığını ve Client ile tam olarak nasıl haberleştiği hakkında bilgi verebilir misiniz?

Cevap: Login Server

Login Server > Aujard a bağlanır.Sen Client den login oldugunda aujard ACCOUNT_LOGIN prosedürünü okur ve gereken bilgileri login servera yollar.Login Serverda bilgilerin doğru ise Login Server > Cliente nRet değeri gönderier ve nRet değerin 3 ise Server Listesine geçip , AIServer üzerinde çalışmaya başlarsın :)

KO Sourceları forumda paylaşıldımı bilmiyorum ama paylaşılmışsada 1299 değil eski versionların paylaşıldı.Bir aramam yapmanı öneririm :)

ilk önce cevabın için teşekkür ederim @Trayhoper. Açıkçası bir kaç gündür forum'un altını üstüne getirdim ama bişi bulamadım.

Login Server Aujard'a ne şekilde bağlanıyor. Burada önemli olan bu. Veya client'e ne şekilde nRet değerini ulaştırıyor. Kaynak kodları elimde olsa çok güzel şeyler yapacam da bir türlü bulamadım. Eski kodlarıda bulsam en azından fikir sahibi olurdum.

Bak şimdi olaylama ile anlatayım :

Player Login Ekranında :
Hey Client Naber ?
Client:
İyi knk senden ?
Player:
Ei işte geçinip gidioz,aga oyuna alsana bi arkadasa bakıp cıkıcam
Client:
Tmm knk sen id,pass ver önce
Player:
Tabi knk al xxx-TAB-xxx
Client:
Dur kanka ben sunu bi aujard a göndereyim.
Aujard:
Hosgeldin Client,birimi oyuna gircek ?
Client:
Sorma bizim salak gene geldi ..
Aujard:
Dur ACCOUNT_LOGIN prosedüründe neler varmış bir bakayımda ona göre login servera söyleriz ..
Client:
Tamam knk bekliyorum ..
Aujard:
Hey Login ! Su bilgileri kontrol etsene !
Login Server:
Tamam kanka hemen ediyorum ..
Aujard:
Tamam bekliyorum ..
Login Server:
Bilgiler doğru kanka ben sana bilgiler doğru dedim,gerisi sana kalmış ..
Aujard:
Eyw knk saol.ACCOUNT_LOGIN de bilgiler doğruysa nRet = 3 Göndermem yazıyordu ..
Client:
Kanka noldu bizim adam bekliyor ?
Aujard:
Ya knk bilgiler doğruymuş ben sana söylim nRet değeri 3 yani adamı oyuna al ..
Client:
Çok saol kanka ebenezere selam söyle
Aujard:
Aleykum Selam ..
Client:
Hey osman senin bilgiler doğruymuş .. Al bu whats new,buda server listesi ..
Player:
Eyw çok saol kanka ..

Olay bundan ibaret :=) Sourcelar için google da arama yaparak tekrar den sansını :)

Bak şimdi olaylama ile anlatayım :

Player Login Ekranında :
Hey Client Naber ?
Client:
İyi knk senden ?
Player:
Ei işte geçinip gidioz,aga oyuna alsana bi arkadasa bakıp cıkıcam
Client:
Tmm knk sen id,pass ver önce
Player:
Tabi knk al xxx-TAB-xxx
Client:
Dur kanka ben sunu bi aujard a göndereyim.
Aujard:
Hosgeldin Client,birimi oyuna gircek ?
Client:
Sorma bizim salak gene geldi ..
Aujard:
Dur ACCOUNT_LOGIN prosedüründe neler varmış bir bakayımda ona göre login servera söyleriz ..
Client:
Tamam knk bekliyorum ..
Aujard:
Hey Login ! Su bilgileri kontrol etsene !
Login Server:
Tamam kanka hemen ediyorum ..
Aujard:
Tamam bekliyorum ..
Login Server:
Bilgiler doğru kanka ben sana bilgiler doğru dedim,gerisi sana kalmış ..
Aujard:
Eyw knk saol.ACCOUNT_LOGIN de bilgiler doğruysa nRet = 3 Göndermem yazıyordu ..
Client:
Kanka noldu bizim adam bekliyor ?
Aujard:
Ya knk bilgiler doğruymuş ben sana söylim nRet değeri 3 yani adamı oyuna al ..
Client:
Çok saol kanka ebenezere selam söyle
Aujard:
Aleykum Selam ..
Client:
Hey osman senin bilgiler doğruymuş .. Al bu whats new,buda server listesi ..
Player:
Eyw çok saol kanka ..

Olay bundan ibaret :=) Sourcelar için google da arama yaparak tekrar den sansını :)

maşallah romeo ile julietin hikayesi gibi ;)

@Trayhoper cevap için tekrar teşekkür ederim. Fakat (kendimi beğenmişlik gibi olmasın) bunlarınların bende bu şekilde işlendiğini biliyorum.

Sorun şu ki Aujard ile Login Server aralarında mesajlajırken nasıl bir procedur izleniyor bunu tahmin edemiyorum. Yani illa ki TCP/IP gibi bir yol üzerinden mesajlaşıyorlardır diye tahmin ediyorum fakat, data Login Serverdan Aujard'a giderken veya Aujard, Login Server'a cevap verirken gönderilen mesaj nasıl onu bilemiyorum.

Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

@Trayhoper cevap için tekrar teşekkür ederim. Fakat (kendimi beğenmişlik gibi olmasın) bunlarınların bende bu şekilde işlendiğini biliyorum.

Sorun şu ki Aujard ile Login Server aralarında mesajlajırken nasıl bir procedur izleniyor bunu tahmin edemiyorum. Yani illa ki TCP/IP gibi bir yol üzerinden mesajlaşıyorlardır diye tahmin ediyorum fakat, data Login Serverdan Aujard'a giderken veya Aujard, Login Server'a cevap verirken gönderilen mesaj nasıl onu bilemiyorum.

Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

TCP/IP yi biliyorsan bence bunu tahmin etmeliydin.Aynı pc den çalışıyorlar ve 4 server dosyasına sadece Client uzaktan bağlanıyor oda UDP 1433 portundan.Yani Localdekiler TCP , Remote dakiler UDP kullanarak bağlanıyor.Nasıl bir mesaj gönderirler bilmiyorum ama bağlantıları bu şekilde.Ben vb de yazsam sanırım winsock ullanırdım onlarda öyle birşey kullanmışlardır ..

eyw @Trayhoper.

Sanırım uzun yoldan gidip gönderilen paketlere bakacam ve ordan birşeyler çıkarmaya çalışacam.

Bu arada umarım @stnq3r arkadaşımız bu mesajı görür ve bizi aydınlatır.

sanırım senin amacın acc bilgileri yanlış olsa bile oyuna almasını sağlamak veya bunun gibi birşey :D

Geri
Üst Alt