direk başlıyorum 
arkadaşlar genelde herkez var olan zone ları çalar
ama şunu bilinki bazı zone ları açabildiğiniz halde +zonechange diyince çalışmıyordur bu 2 şey ile alakalı
1)Type: bu adamların birbirine saldırabilceği vs. hususunda etkilidir(eğer yanılmıyorsam) bu yüzden siz karus_0730.smd de bunu 2 yaparsanız veya 1 yaparsanız çalışmayabilir bunun sebebi Zones.tbl deki bölge ile uyuşmamasıdır.Dikkat edin Delos da adamlara vurabilirken moradonda vurulmaz.üstelik Type lara dikkat edin farklıdır moradonla.
2)TBL: yukarda zaten bunuda geçtim.
Birde şöyle bir sorun çıkabilir, ki yeni CST v2 db de gelicek olan yeni bölgede bu sorunu bizzat yaşadım;
Smd dosyası küçük gelebilir
örneğin emc boyutunda bir bölgeyi eklediğiniz zaman ona dragon.smd yi verirseniz 1050 den yukarsı olmaz
mesela /goto 1050 1050 çalışmaz 
o koordinatlarda yaratıklar otomatik düşmez.
bu sorunu teşhis etmenin en iyi yolu +monsummon id dir.çünkü yaratık çıkabilceği size en yakın yere çıkar buda harita sınırını gösterir
eğer tam dibinizdeyse sorun yok o an biraz daha ilerleyip tekrar tekrar denemenizde fayda var.bu sorun town çekme sorunlarınada yol açar.
Town Çekebilmeyi başka bir konuda anlatıcam. şuan hazırlıyorum.
Yorum yazmak istemeseniz bile yazın
arkadaşlar genelde herkez var olan zone ları çalar
1)Type: bu adamların birbirine saldırabilceği vs. hususunda etkilidir(eğer yanılmıyorsam) bu yüzden siz karus_0730.smd de bunu 2 yaparsanız veya 1 yaparsanız çalışmayabilir bunun sebebi Zones.tbl deki bölge ile uyuşmamasıdır.Dikkat edin Delos da adamlara vurabilirken moradonda vurulmaz.üstelik Type lara dikkat edin farklıdır moradonla.
2)TBL: yukarda zaten bunuda geçtim.
Birde şöyle bir sorun çıkabilir, ki yeni CST v2 db de gelicek olan yeni bölgede bu sorunu bizzat yaşadım;
Smd dosyası küçük gelebilir
örneğin emc boyutunda bir bölgeyi eklediğiniz zaman ona dragon.smd yi verirseniz 1050 den yukarsı olmaz
o koordinatlarda yaratıklar otomatik düşmez.
bu sorunu teşhis etmenin en iyi yolu +monsummon id dir.çünkü yaratık çıkabilceği size en yakın yere çıkar buda harita sınırını gösterir
Town Çekebilmeyi başka bir konuda anlatıcam. şuan hazırlıyorum.
Yorum yazmak istemeseniz bile yazın