[PAYLAŞIM] 10 Adımda Icon Editlemek, Değiştirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Audreys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Audreys

Banlanmış
Kalemi Kırıldı!
Reaction score
2
Merhabalar,

Client editlemek işine başlamış olan herkezin bu konuda bir bilgisi vardır elbetteki. Fakat olmayanlar için yada yeni başlayanlar için faydalı olacağını düşünüyorum.

Veya kendi serverinize yeni iconlar yapmakmi istiyorsunuz vs vs..

TBL editlemek aslında hiç zor olmadığı kadarda çok kolay diyebilceğimiz bir konudur. Yani kimse ben yapamam, zor, off demesin çok basit bir konudur.

10 Adımda bu icon değiştirmeyi bitiririz.

Adımlara geçmeden önce UIF / Dxt editörümüzü indirmemiz gerekiyor. Içerisine resimli anlatımda koyulmuştur. Downloading..
Rar şifresi;
Kod:
audreys

Bu TBL editörle neler yapabiliriz?

• Oyundaki shell,shard, raptor vb. itemlerin renklerini değiştirebiliriz.
  • Oyundaki shell, shard, raptor vb. itemlerin invetory'deki şekillerini değiştirebiliriz.
Dipnot; TBL editör sadece bu işlere değil,

• Skin yapmak,
  • Dış görünüş/iç görünüş değiştirmek
  • Yeni eklentiler getirmek
içinde kullanılabilir.( Kurcalarsanız yaparsınız )

Adım 1;

Bu adımda Knight Online yani Client'imizin içine girerek UI dosyasını açıyoruz. ve içinden istediğimiz bir oyunda bulunan icon'u seçiyoruz. (Kendi zevkinize kalmış)
b4b7c11f.jpg

Adım 2;

Seçtiğimiz icon'u kopyalıyıp bi yere alıyoruz ve UIF editörle bu icon'u BMP haline getiriyoruz. Aynen aşşağıda olduğu gibi;
8c0d30cb.jpg

Adım 3;

Bu oluşturacağımız BMP'nin adını istediğimiz şekilde koyabilirsiniz.

8cd42e74.jpg

Adım 4;

• İşte bu noktayı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Photoshop veya diğer photo programlarından en azından 1tanesini bilmemiz gerekiyor. (renk ayarlamak için)
  • Veya bilmiyorsak yada başka iconla değiştireceksek paintle değiştirebilirsiniz.
1e13164d.jpg

Adım 5;

Eğer photoshop biliyorsanız ve renk değiştirmek istiyorsanız aşşağıdaki gibi takip edin (siz istediğinizi yapabilirsiniz bu bir örnektir)
84d0877b.jpg

Adım 6;

(Icon) yani Resmimizi yaptık şimdi tekrar o BMP'yi DXT'e çevirmeye geldi.

UIF editörümüzü açıyoruz. Files>Open DXT/BMP'yi seçip ordan hazırladığımız BMP'yi seçiyoruz.
7ff997b7.jpg

Adım 7;

BMP'yi seçtik .
c8522fca.jpg

Adım 8;

Files>Save BMP as a DXT'yi seçiyoruz.
8bf72388.jpg

Adım 9;

İlk başta hatırlayın, seçtiğimiz icon'un tam ismini giriyoruz. Eğer bilmiyorsanız o icon'a dönüp ismini yazabilirsiniz.
ed66f76f.jpg

Adım 10;

Son bölüm ve en kolay bölüm. Bu bölümü kesin yaparsınız^^
Kaydettiğimiz DXT'i Clientimizin UI dosyasının içine atıyoruz.
631ca82f.jpg

Ve bir görüntü;
30f76ec2.jpg

Kolay gelsin,
Hayırlı iconlar..

Cevap: [PAYLAŞIM] 10 Adımda Icon Editlemek, Değiştirmek

Sağol Bilmeyenler İçin İyi Oldu :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Birsey Sorucam
Ben Kendim Bi Database'me Destek Item Ekledim Bu Eklediğim İteme Bu Yöntemlerle Görünüm Vermem Mümkünmü Mümkünse Nasıl ?

Evet,Verebilirsin . Forumda bununla ilgili açılmış konular mevcut sanırım şöyle olması lazımdı ;

Eğer kıyafet yapıcaksan

* İtem klasöründen DXT , N3CPART , N3CSKINS
* UI Klasöründen itemicon DXT
* Data klasöründen Item_Org_us , Item_Ext

Takı yapıcaksan

Böyle şeyler çok basit artık, bunları herkez yapıyor. Biraz daha ayrıntıya kaçan şeyler paylaşsanız, mesela yeni bir item eklemek gibi.

Teşekkurler paylaşım için.

Böyle şeyler çok basit artık, bunları herkez yapıyor. Biraz daha ayrıntıya kaçan şeyler paylaşsanız, mesela yeni bir item eklemek gibi.

Teşekkurler paylaşım için.
Basit olup olmaması fazla önemli değil.Ne kadar çok kullanılması ve gündemde durması, güncel paylaşım olması önemlidir.
Yeni bir item eklemeyide elbet paylaşmayan varsa paylaşırız.
Ayrıcada size göre kolay olabilir, bu forumda sadece siz yoksunuz.Bir sürü bunu bilmeyen üyelerimiz mevcuttur.Onlarında yapmaları için böyle birşey sunduk.

teşekkürler :D yavyum oraya kendı resmını cekıp ıkonunu yap :D

Teşekkurler , Herkezin İşine Yariyacak ..

Birsey Sorucam
Ben Kendim Bi Database'me Destek Item Ekledim Bu Eklediğim İteme Bu Yöntemlerle Görünüm Vermem Mümkünmü Mümkünse Nasıl ?
Abicim mesela ben 62-1 sw açmıştım zamanında
Destek item olsun vps parası cıksın diye flame shard koymuştum power up store içine.
Fakat aklıma güzel bir fikir gelmişti,flame shard gorunumunu raum şeklinde veya dark wane şeklinde yapayım diye,fakat o kadar aramama rağmen bulamadım ve yapamadım.Şimdi hala merak ediyorum bunu nasıl yapabiliriz?

Abicim mesela ben 62-1 sw açmıştım zamanında
Destek item olsun vps parası cıksın diye flame shard koymuştum power up store içine.
Fakat aklıma güzel bir fikir gelmişti,flame shard gorunumunu raum şeklinde veya dark wane şeklinde yapayım diye,fakat o kadar aramama rağmen bulamadım ve yapamadım.Şimdi hala merak ediyorum bunu nasıl yapabiliriz?

Yukarıya yazmıştım Gene yazayım . Diyelim ki raum görüntüsü vereceksin clientinde raumun DXT , N3CPART , N3CSKINS bulman gerekiyor sonradan tbl editleyeceksin.

Kod:
Eğer kıyafet yapıcaksan 

* İtem klasöründen DXT , N3CPART , N3CSKINS 

Takı yapıcaksan 

Eline,Sağlık :)

Geri
Üst Alt