[PAYLAŞIM] Kendi pc'nizde server kurun hemde hiç lag olmasın!

Cevap: [PAYLAŞIM] Kendi pc'nizde server kurun hemde hiç lag olmasın!

Ev pc'sinde lag olmasının sebebi genelde bağlantı hızlarının düşük olmasıdır.Sen istediğin kadar sanal bilgisayar yarat, istediğin kadar ram ver, bi süre sonra internet hızın yetmez.Genelde ev kullanıcıları, 1024/256 olan bağlantı hızını kullanıyolar Türkiye'de.256 upload hızıyla ne kadar oyuncu kaldırır ki bilgisayarın?İster phenom işlemci koy ister q6600 :).Knight online ram ve işlemciden fazla, internet ile ilgileniyo..

Ev pc'sinde lag olmasının sebebi genelde bağlantı hızlarının düşük olmasıdır.Sen istediğin kadar sanal bilgisayar yarat, istediğin kadar ram ver, bi süre sonra internet hızın yetmez.Genelde ev kullanıcıları, 1024/256 olan bağlantı hızını kullanıyolar Türkiye'de.256 upload hızıyla ne kadar oyuncu kaldırır ki bilgisayarın?İster phenom işlemci koy ister q6600 :).Knight online ram ve işlemciden fazla, internet ile ilgileniyo..
eet aynen katılıyorum
bide telekomun int sorunları yüzünden lagdan geçilmez

2.bi xp den söz etmişsin bunu aynı bildiğimiz xp olarakmı kurucaz?

söylediğinizde haklı olabilirsiniz. Bilmediğim bir konu üzerinden yorum yapmak hiç tarzım değildir fakat trance4ever arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum. Sunucunuz yada bilgisayarınızın hızı ne kadar yüksek olursa olsun isterseniz NASA' nın dünya harikası bilgisayarları olsun Türkiye' deki internet hızı ile bu işi profesyönel olarak yapacak olanların pek işine yarayacağını sanmıyorum...

Yine de paylaşımınız için teşekkürler.

Saygılarımlar...​

valalhi giderse o kadar emekte boşa gider :D xD

Yani Şimdi Bu Program Bi İşe Yaramaz mı Diyorsunuz ?

Yani Şimdi Bu Program Bi İşe Yaramaz mı Diyorsunuz ?

işe yarar ama kaç kişi de işe yarar pc in 15 kişiyi kaldırır lag yapmaz 16 da lag yapar çünkü internet hızın düşük pc ne bağlanma hızı düşük malum pc den bir oyun kurulduğunda direk pc ne bağlantı yapılıyor pc nizi bir site olarak alın trafik ne kadar çoksa o kadar hızlı bağlanırsınız pc nizin trafiği yani internet hızınız ne kadar fazla olursa o kadar hızlı oynanır oyun ;)

bence güzel calışma eline yüregine saglık :)

vps ve normal bir adsl hattan server kurma olaylarının ikisinide yaptım. ve kullandığım bilgisayar hatırı sayılır bir bilgisayardı :) hala kullanmaktayım. amd phenom 9550 cpu 4 gb ddr2 ram 500 hdd bu bilgisayara 4 mbit dsl hat kullanarak direk olarak sunucuyu kurdum sabit ip li bir hatta ve bağlanan oyuncu sayısıçok fazla olmadan lag yaşandı şu an bu saydığım konfigrasyon +4 gb daha ram ilavesi ile bir DC de sunucu olark duruyor ( daha önce VM kuruluydu 7 vps açtığım zaman makine sürünüyordu ) şimdi Virtuozzo kullanıyorum ve sunucuda sanırım 7 si knightonline 2 si ultima online 1 web sunucusu 2 de özel işler için ftp sunucusu gibi kullanılan 12 VPS çalışıyor inanın işlemci kullanımı % 60 bulmuyor ve ortalama knight vps lerin her birinde 25 + player var lag sıfır :) sanırım bu deneyimi anlatmak vps ve evde kurulan serverler arasındaki farkı yeterince ortaya koyar

T.y payLasim

hmm dostum mantıgını anlamadım mesela 1024 baglantım var

AMD Athton(tm) 64 x2 DUAL
Core Processor 4200+
3.20 GHZ 4 GB RAM (kingston)
NVIDIA® GeForce® 8600 graphics

nekadar user kaldırır....

pc 2 günde bir 15dk degil son 3 senedir hiç durmaksızın açık
sadece kaçıncı yüz yıldayız hala elektirik kesintisi var bi onda bi kaç kere kapandı ondada bios cöktü :) fan sistemim cok güclü arada içine bira koyuyorum 10dk tutuyorm :Dfena oluor xD

1 gb ram var bende ne kadarını sanal pc ye ayırmam gerek ?

Tesekkurler . . .

hmm dostum mantıgını anlamadım mesela 1024 baglantım var

amd athton(tm) 64 x2 dual
core processor 4200+
3.20 ghz 4 gb ram (kingston)
nvidia® geforce® 8600 graphics

nekadar user kaldırır....

Pc 2 günde bir 15dk degil son 3 senedir hiç durmaksızın açık
sadece kaçıncı yüz yıldayız hala elektirik kesintisi var bi onda bi kaç kere kapandı ondada bios cöktü :) fan sistemim cok güclü arada içine bira koyuyorum 10dk tutuyorm :dfena oluor xd
:d:d:d
. . .

Son düzenleme:

ya serverı kurudm fakat benden başka birisine login veremiyorum yardım edin Pls

Aynen KaTıLıoRuM

saol ama walla cok uzun iş bide formatmı ne gerekdirio :D

Geri
Üst Alt