[Paylaşım] Server güvenliği için BSD tabanlı firewall

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osmanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

osmanx

Emektar Üye
Emektar
Eyl
372
26
Selam,
Kendi sunucumuzda kullandığımız IPFW isimli BSD tabanlı firewallı sizlerle paylaşıyorum. Unix kullananlarınız bilir, iptables,ipfw,netfilter gibi sistem elemanları her sunucunun vazgeçilmezleridir ne yazık ki windowsda hep bunun eksikliği gözükür ya önüne router koyar yada eski bir makineyi filtreleyici olarak koyar windowsu arkasında çalıştırırız.Bu firewall ile ko portlarınızı koruyacak , web sitenize yapılan syn flood gibi lamer saldırılarından kurtulacaksınız.
RapidShare: Easy Filehosting linkinden indirebilirsiniz. Count açığı diye tutturmuşlar sanırım count açığı dedikleri ebenezerin slotlarını şişirmek buda web sitenize yapılan saldırıyla aynı.
İçinde wipfw.conf dosyasında benim kullandığım ayarlar mevcut anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.İçine anlatım adıyla bir dosya koydum oldukça basit içindekileri herhangi bir klasöre çıkartın o anlattıklarımı yapın direk çalışır.c:\windows\security\logs klasörünede loglarını tutar. Arayüzü olmakla beraber kullanırsanız bozabilirsiniz yinede savunma kuralları yüklenmişmi diye kontrol etmek isterseniz bin klasöründeki qtfw.exe dosyasından bakabilirsiniz.
İyi oyunlar

Son düzenleme:
Cevap: [Paylaşım] Server güvenliği için BSD tabanlı firewall

paylaşım için teşekkürler ;) denemedim ama indiripte bişi yazmamak olmaz :)

saol deniyeceğim

saol kardeşim tşkler

Teşekkürler ,
Ancak Bunu İndirip Kurdum , ve Count Saldırısını denedim , Hala Oluyor :D

Bunu ayarladıktan sonra config içinde eth1 yazan yeri kendinize göre wipfw.conf dosyasını.
değişmeniz lazım.
ipfw enum komutunu girerek komut satırına
lo0 - MS TCP Loopback (127.0.0.1)
eth1 - Local Area Connection (netipiniz)
şeklinde göreceksiniz bu eth0 olarakta çıkabilir veya via eth1 satırlarını içinden sileceksiniz ancak o zaman localede önlemler alır.
Count açığını nasıl yaptığını söylersen ona görede birşey bulabilirim. Mantığı web sitelerine birden çok paket yollamak gibiyse tam düşündüğüm gibi yani ebenezerdeki 223,1277 gösteriyor ya bu dediğimi yapınca 223,0 oluyor bu mu count açığı dediğiniz?

Son düzenleme:

Paylaşım için teşekkürler.
Sadece tanıtımını yapmak bile güzel bir paylaşım bu firewall un.

Bu arada kullanımıyla ilgili bir dökümana ulaşabileceğimiz bir yer varmıdır?

İçinde README.txt dosyası var. oradan okuyabilirsiniz ancak ingilizce ayrıca IPFW adresinden bakabilirsiniz malesef windows sürümü olduğu için bazı fonksiyonları çalışmıyor o yüzden readme.txt ye bakınız. %95 fonksiyonları aktif bu adreste örnek kurallar var.

Evet arkadaşlar Ganks'la özel mesajdan bilgi aldım count açığı tahmin ettiğim olaymış ve verdiğim ayarlar engelliyor firewallu kuramayan beceremeyen olursa bana özel mesajla ulaşsın teamviewer ile yardımcı olurum, hepinize iyi günler.

Teşekkurler arkadaşım çok saol.

teşekkürler arkadaşım bu her serverda olması gereken bi kontrol mekanizması çok yardımcı olacak eline koluna sağlık..

Paylaşım İçin Saol. Emeğe Sayı.

Bu Adam Bu Işı Cidden Biliyor ;)

Krdeşim saldırırlar :o elbet cıkar bu sorunun çözümüde bi cıktı firewall :o herkes aynı şeyi yapıolar kardeşim :) Daha farklı yontemler deneyelim

calıstıramadım yha

soacs'nin içinde varmı bu

Teşekür Ediyorum Deniyecez İnşallah güzel çalışır...

Geri
Üst Alt