cosanon
Member
- Haz
- 125
- 0
Cosko-tr sizler ile gerek ko-cuce gerek ise başka forum sayfalar ise sizler ile buluştık. Bu sıra sizlere 4 aylık hizmet vermeye çalıştık. Bu hizmet süremizde VPS VDS hizmetleri ile sizlere hizmet vermye çalıştık... Ama sorunlar çok yaşadık...
Sorunları yaşadığımz Firmalar!
Ekonomikvps.com
Ekonomikvps.com
Bu adreste sizleri iyi karşılar YUSUF SEKBAN hesapta firmalardir. Cumartesi pazarı vardır. Adamın... VPS kitlensin cumartesi günü bilinki yalan oldunuz. Cep telleri full kapalıdır. Nadirdir açık olacağı. Bir sorun olduğunda cepten ararsınız. Aradığınız cep telefonu 1 cevap yok der 2. ye ararsınız cevap yok der. 3. ararsınız aradığınız aboneye ulaşılamıyor der! Havale ücretimin ayın 1 de olduğunu söylerler ama ayın 27 sinde bir anda keserler sonrada size biz 27 sinde dedik derler. Ardından VPS format bilet atmış olurlar! Beni bu konuda mağdur bıraktılar. Bundan sonra yeni VPS sağladılar. o VPS 1 hafta sonra kitlendi. Ve 6 gün boyunca kapalı kaldı! Ne cepten nede sabit telden cevap veren oluyor. Bir VPS kitlendiğinde arkasından koşuyorsunuz...
argehost.com
Argehost.com
Ah izzet bey dediğim insan! 3 aylık bir ekonomikvps firmasından sonra msnde sabah akşam pazar cumartesi açık firma olan argehost geçmeyi düşündüm. Büyük oynamaya karar verdim. 4 GB ramlı bir VPS kiraladım. ilk ay parasını yatırdım. Ve ekonumikvpsden oraya geçtim. izzet denilen insan konuşmaları gerek muhabbeti ile size bağlar hizmet aldıktan sonra. Arada büyük kampanyalar yapar. anlık kampanyadır. Yani! : 2 gb ramlı sunucu aylık 70 TL gibi... Sonra ben sorunca çok içtim ondan der! ilk ay yani hizmetimin 4. ayı bu firmada oldu. DB sıfırlandı. Adam akıllı sorunsuz açtık oyunu. 50 online 3 günde ulaştık. herşey güzeldi. VPS ödeme tarihi 2 kasım idi... 1 kasımda parayı havale yaptık. 2 kasım sabah saat 6 da sunucu kapatıldı! Bu sunu kapandıktan sonra izzet denilen msn de yok ticket attık. Atılan ticket ;
Peki ne zaman açıcak 12 saat oldu ?
yeni açmıştım server 50 online vardı. pazar günü hosting firmasından, bugün sizden yine düştü10 nasıl bir sorun var? userlerimim zaman istiyor bir kısmına ulaşabildim.
iyi çalışmalar
Verilen cevap;
gereken işlem yapılmakta merak etmeyin iplerde bir çakışma söz konusu tüm ekip arkadaşlarımız bu durumla ilgilenmekte ilginize teşekkürler
yaşanan aksaklık için argehost adına özür dileriz.
Bu cevaptan sonra 1.5 gün geçti. Bu süre içinde aradığımda meşgule veriyordu. Bende mesaj attım. Bu nasıl iş ne zaman açacaksınız diye!
Cevap ;
Merak etmeyin berkay bey sorun almanyadan kaynaklanıyor. haberimiz dışında bakıma almışlar 2 saat sonra açılıyormuş.
Neyse 2 saat oldu. 4 saat oldu. 6 saat oldu. açılmadı. aradan 1 gün geçti aradığımda yarın sabah kesin açılıyor dendi! ertesi gün öğlen 12'ye kadar bekledim. Ama hiç ses seda yok ne firmadan nede VPS sunucusundan. Ve siteleri kapanmıştı. Cep arıyorum. ulaşılamıyor. 2. cep arıyorum ulaşılamıyor. sabit telefonu siteden kaldırdılar! site açıldı ne maillerime nede ticketlara cevap verilmiyor...
Şimdi Cosko-TR yani kurucucu ben : Berkay Kuvanci giden paralarımamı yanayım? Giden emeklerimemi?
Ekonomik vps
Oyun db ücreti birde buglu çıktı -> 80 TL
Oyun server files ücreti - > 80 TL bu server files .exe sinde spam vardı!
Oyun için 3 aylık VPS toplam -> 60 - 100 - 130 = 290 TL
Argehost.com
Oyun için sağlanmış VPS -> 150 - 150 = 300 TL
argehost bu ayki paramıda aldı ve ortadan yok olmuştur! 150 TL boşa gitti. Aynen diğerleri gibi...
Cosko-tr.com -> Hosting ve domain masrafı : 130 TL
--------------------------------------------------------------
VPS ve VDS yada Dedicated sunucu firmaların iç yüzleri!
VPS anlamı ; Virtual private Server yani!
Firma Dedicated sunucu kiralayıp onu 5 bölüyor! Her parçasını Ram oranlarına göre satmaktadır. Şimdi lokasyon olarak Almanya, Hollanda, ingiltere yada amerika ise iş dahada kötü! neden derseniz bu firmalar almanyadan bir dedicated kiralıyor. Ve onu bölüp satıyor demektir. Buda şu anlamına gelir. Almanyada bir problem olursa firma kesinlikle dosyalarınızı yedeklemez! Almanya çok büyük keyifle format atar. Umrunda olmaz. sizin firmanızda şekilli afiyet ile hazırlanmış bir yalan sunar size... Sizde inanırsınız...
Deticated ; Bire bir sunucu budur!
Yani saf bir kasa düşünnün bu kasa içinde yayın yaparsınız ve tek size ait olur. VPS de ise bir pc içinde 5 sunucu olur! yada ram oranına göre az yada çok sayıda...
Size tavsiyem manated deticated kiralamanız. yani firma yanında olan kendi barındıran bir sunucu anlamına gelir. Ben bu özellikte bulamadım.
Argehost VPS sunucumda bilgilerim emeklerim kaldı! orada olduğundan elim kolum bağlandı. Ama ekonomikvps.com avukata verecekken cevap gelmiştir. Bu argehost firması hakkında avukata bilgi geçildi. Avukat ile gereken işlem yapılacaktır.
Sizden ricam bir server açacakken VPS kiralamayın! Firmalar size VPS önerir çünki dedicated'i kiraladığını size kiralıyor. KAR oranı olmuyor!
Bizim server oyuncularına şimdiden bu durumlar olduğundan dolayı tekrardan özür dilerim.
Cosko Admin
Berkay