[soru] Paneli başka bir pc ye kurup server pcsini okutabilirmiyiz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dthorn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu Yazar

dthorn

Member
Ağu
342
3
paneli başka bir pc ye kurup server ipsini server makinasının ipsi yapsak db bilgilerine de server dbsinin ismini falan yazsak bağlantı sağlanabiliyormu ?

Cevap: [soru] Paneli başka bir pc ye kurup server pcsini okutabilirmiyiz ?

şu paneli başka pcde çalıştırabilme olayını anlatacak yokmu ?

uzak sql gibi diyorsun. olabillir aslında ama web panel islerinde yeniyim :-:

ragezone da ibsk8r bana onun için paneli değil odbcyi kullanmam gerektiğini söyledi ama nasıl kullanacağımı neyi nasıl yapacağımı söylemedi. :S yani sanırsam bir yolu varmış ama matrix biliyordur belki ?

okutabilirsin ama sayfalar cok gec acılır ve serverda lag olur :)

iyide zaten panel aracılığı ile servera zarar gelmesin diye bunu yapmak istiyorum dediğimi yanlış mı anladın ki. diyorum ki serverı A pcsine kurup paneli başka bir B pcsine kursam yani budur lag olmaması lazım ya :S

öyle yaparsan hiçbir farkı olmaz.adam senin kopaneli kurdugun pc dende diğer pc bilgilerini okuyabilir :) Bence gereksiz birşey ama illede yapmak istiyorsan php ile uzak sql aratabilirsin google da.Teknik bir bilgim yok .

ya madem öyle peki bir panele en çok ve en ağır saldırı panelin hangi eksikliğinden yapılır yani program mı var ip yaz saldırsın falan güvenlik arıyorum panelim için anlatabildim mi tray :D

güvenli paneller çıktı. ama koss panelleri felan çok kolay hackleniyormuş :/

ya ben piyasa panellerini kullanmıyorum kendim yapıyorum güvenlik açısından da kontrol etmem lazım geliştirmem lazım. herkes aynı paneli kullanıyor olmaz ki öyle şey ...

sql portunu ac kendi pc inden yani oyunun kurulu oldugu pc den sonra paneli at bana bn sana editleyim atıyım olucaktır %100 birde sql portunu tam hatırlamıorm 14002 miydi neydi onu bi araştır programcılara sor bi :)) uzak sql kullanmak için hanqi port tu onu 1 sor :D

paneli başka birine atmak isteyeceğimi sanmıyorum :)

trayhoperın bilgisine güveniyorum başka pc işi gereksiz diyor peki kabulum ben sadece güvenlikteki ufak püf noktaları öğrenmek istiyorum. öyle kabaca bahsetsenizde olur ona göre bakarım birşeyler :) sağolun.

Öncelikle login sistemi ekleyeceksen sql inject koruması yapmalısın.
Kod:
é!'^+%&/()=?_

gibi karakterler textboxlara yazılırsa işlemi durdurup hata verdirmelisin.Server makinasına patch yüklemeyeceksin.Bu karakter kontrol sql inject içindi.Bu patch olayıda bazıları serverda lag yapmak için ping çekip makinadaki patchi indiriyorlar :) Admin paneli yapmanı tavsiye etmem pek güvenli birşey değil.

Üyelik kısmında gene aynı olarak karakter kontrolü yaptırmalısın.Sitene cash ile yapılan herhangi birşey varsa mutlaka db de log tutturmalısın.Örneğin adam login olup bir item aldıysa onu başka bir tabloya yazdırmalısın.Böylece kim ne zaman ne yapmış görüp değerlendirebilirsin ..

Yani bunları yaparsan en azından frmtr zibidilerinden korunursun :) Banlandıktan sonra servera saldırı yapan birçok gerizekalı var.Bu önlemler onlar için yeter.Bunu dışında kopanele güvenlik istiyorsan sadece kopaneli değil sunucuyuda düşünmelisin.Kopanel sunucuda oluyor zaten ve sunucuya giren db ve kopaneli istediği şekilde editleyebilir.Uzak masaüstü şifreni kullanılmayan ve kimsenin aklına gelmeyecek,büyük küçük harf duyarlı,en az 12 karakterden olusan bir sekilde girmelisin.Tabi kullandığın unicode karakterlerde güvenliğini arttıracaktır ..

Bu arada uzak sql portu 1433 udp :)

Kolay Gelsin :)

dediğim gibi amatörüm ama sanırsam dediklerin de benim düşündüğüm yola çıkıyor. ben paneli sadece anasayfada işte istediğim duyuruları yazdığım sayfa, kayıt olayını sağlayan yer birde klan ve oyuncu sıralaması sayfası olarak yaptım üzerindeki gm admin hesap yetkilerini kaldırdım ve de login olayı yok. yani sanırsam şuan pek tehlikeli bir durum yok ortada :). Cash olayını kullanıyorum ama o da avcının pus uyla yani baktım pekte sakat bir durum yok gibi zaten kendide dedi inject yapamazlar diye. yardımın için teşekkürler ( tray ve tüm arklar ). :)

frmtr zibidisi olayına gelince ondan çekiniyorum tabi banlanınca servera saldıracak olgunlukta (!) kişiler o forumda ...

En fazla frame şekli yapabilirsin

yorumlar için teşekkürler başlık kilitlenebilir sağolun tekrar

Istek üzerine kilitlendi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt