Visual Studio ve Ebenezer..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cpt.cewo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

cpt.cewo

New Member
Ağu
18
0
Arkadaşlar ben vb, c fln bunlara yeni başladım. :-: Ebenezer.exe'yi bir arkadaşa attım hemde kız, açtı visual studio ile exeyi, ben açamadım. :hıh:
bunu nasıl yapabilirim acaba exeleri nasıl açıp içindeki kodları görebilirim :korsanh: yardımcı olursanız sevinirim Hönk :^^:

Cevap: Visual Studio ve Ebenezer..

Arkadaşlar ben vb, c fln bunlara yeni başladım. :-: Ebenezer.exe'yi bir arkadaşa attım hemde kız, açtı visual studio ile exeyi, ben açamadım. :hıh:
bunu nasıl yapabilirim acaba exeleri nasıl açıp içindeki kodları görebilirim :korsanh: yardımcı olursanız sevinirim Hönk :^^:

Decompile işlemi oldukça zordur ve bunu becerebilmen için çok uğraşman gerekir.
İçindeki kodların tamamını değil ama bir kısmını görebilirsin bunlar string adı verdiğimiz değerlerdir birde bunlara ek olarak bazı sabit değerlerin makinede okunurken olan hexadecimal hallerini görürsün bunları değişerek portu,versionu felan değişebilirsin. Ayrıca bazı hata mesajlarını debug modu aktif olarak derlendiğinden kaynak kodunun hangi satırında neyin sorunlu olduğunu görebilirsin ama tam kodlar suan için yok eksik olanları mevcut ebeenzer için.
Herhangi bir JIT (just in time) debugger ile ebenezer hata aldığındada hata alınan offseti bulabilirsin ki arkadaşın ebenezeri açmayı denediyse ve crash aldıysa visual studionun JIT özelliği devreye girmiştir.

Cevap: Visual Studio ve Ebenezer..

Visual Studio ile açarmı açamazmı bilemem ama resourcelerini elde edemez diye biliyorum o hex editörle açmıştır anca...

Hem ne yapacaksın ebenzer'in kodlarını vardı forumda :duman: ın tüm paylaşımlarına bak
orada bulursun hade selametle

Geri
Üst Alt