1397 PK Denemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dogukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu Yazar

Dogukan

Member
May
430
5
İlk önce değinmek istediğim birkaç şey var.
Bildiğiniz gibi Eticat OnLine başarıya ulaşamayan bir proje oldu. Sebepler ortada;
1- İlk başlarda aşırı ilgi göstermiş olmam daha sonrasında bu ilginin azalması. Özellikle son zamanlarına doğru 1 hafta hiç ilgilenmedim desem yeridir.
2- Oyunda dupe yapılmasından ve başka nedenlerden dolayı oyuncuların üçe bölünmesi. İki karşı taraf ve ortada kalanlar olmak üzere.
3- Bazı server sahiplerinin (tespit edildiler ama kim olduklarını açıklamayacağım bana karşı düşmanlıkta besleseler umrumda değiller) ddos saldırıları ve alçakca bir şekilde açık aramalarından dolayı aşırı harcanan bütçe. (Sunucu ve ek yazılımlara 3 ayda 900 tl civarı para harcandı. 1. ay test sunucusu -> 160tl 2. ay sunucu ücreti -> 180tl sunucuya güvendik 3. ayın ücretini (180tl daha) yatırdık ddos ve syn attackları başladı ve netinternet dc.sinde sunucusu bulunan bir firma daha 3. aya girmediğimiz halde ücreti göndermedi ve yasal işlem başlatırsak diye sunucunun image'ını alıp tehdit etti (50mbit saldırıya dayanamayan dedicated mı olur demeyin sayelerinde gördük!) bizde dgn dc'de bulunan bir sunucuya geçtik (ddos ve syn dos konusunda ciddi derecede iyi) 250tl ödedik. Ayrıca 100 tl civarında koruma yazılımı aldık sonuc olarak 160+180+180+250+100= 870TL ve o paranın satın alamayacağı kadar emek, zaman harcandı o adını vermediğim server sahipleri sayesinde! Hatta bazıları çıkmış "ben doğukan'ın amcasının oğluyum", "ben doğukan'ın dayısının oğluyum" ulan 2 aileninde en büyüğü benim bu benimle akraba zannedenler palavra uydurmaya başlamış. Ne kadar üzücü (onlar için) ve gülünç (benim için) bir olay.
4- Haksız yere kıskanmalardan dolayı çıkan küfürler.
5- Cüceko olarak tekrar yayına başladığımızda alınan gamemasterların yetkisini yanlış kullanması.
6- Sunucuyu tek başıma yürütememem, bunun verdiği stresden dolayı herkesi terslemem.

Sonuç olarak bunlar oyuncu kaybına yol açtı. Şunu demek istiyorum o aldığınız premiumların, cashlerin parasının nereye gittiğini öğrenmek isteyenler olabilir açıklaması burda. Sunucu niye kapandı diyenler varsa 20 oyuncuyla ve artık hem bizim hem birileri yüzünden yanlış tanınmamızla oyun o an devam edemezdi.

Bunları yazdım çünkü artık bu konu hakkında yorum almak istemiyorum.
Bu olaylardan sonra uzun süre dinlenmeye karar verdim. Herkes yıprandı. 1 Hafta kadar olacak 1397 kurup birşeyler hazırlamaya başladım, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

Görevlerle daha eğlenceli bir sunucu haline getirmeye çalıştım.

İlk oyuna girdiğinizde 59 Level (Adream için) veya 80 Level (Ronark Land için) hemen olmak için npc var. Buradaki questte 10 tane worm veya 10 tane bandicoot keserek hemen 59 veya 80 olabiliyorsunuz.
91375339.png

78687745.png

62842389.png

32170425.png

70322612.png

Para ihticayınızı 5tane bandicoot dişi ve 5 tane silk bundle getirerek 1 silver bar alabiliyorsunuz. Drop oranı yüksek olacak. Bu arada pot fiyatları çok düşük olacağı için pot param yok diye yakınmayacaksınız.

33114347.png

Bifrost taşlarını kırdırdığınızda normalde npclerde +8 'i satılan high class weapon (shard, raptor vs...) 'ın +9 düşebilecek, bifrost itemlerinin +8 hali düşecek ve takıların +3 ü düşecek. (Sadece takılar bankanıza eklenebilir başlangıçta diğer eşyalar npclerde satılıyor, +2 olarak eklenecek. +3 üzeri takı olmayacak)

20188372.png

44967994.png

24421302.png

73901988.png

84104546.png

72125992.png

Dragon sheller ise questlerle alınmakta. Mesela aşağıda bir örneğini görebilirsiniz. Bu görevler ise sadece bir kere yapılabiliyor.

48188720.png

16329327.png

62125086.png

87168221.png

12328316.png

Bunlar sadece bir kısmı. Krowaz itemleri içinde npc hazırlamaktayım. Bazı eventler için özel monsterlar hazırlayacağım. Özel olarak 1397 için (win 7'de de sorunsuz çalışan) anticheat hazırlıyorum. Öncekilere oranla gerçek anlamda hileyi engelleyecek. Siz olsanız böyle bir pk serverında oynar mıydınız? Özellikleri nasıl buldunuz. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Kesinlikle açılacak diye birşey söz konusu değildir sadece şuanlık basit çalışmalarımı gösterdim.

(Yalan konuşmayın, daha önce indirmeyenler için clientin 500mb boyutunda olacağınıda ek olarak belirtiyorum, bu sefer ilgi abartı değil kararınca olacağınıda göz önünde bulundurun.)

Ekli dosyalar

• 91375339..jpg
    91375339..jpg
    20.7 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Cevap: 1397 PK Denemesi

emeğine sağlık güzel olmuş fakat bu resimleri göremedim imageshackte problem var sanırım yada benim dnslerde sorun var.

Doğukan bey emeğinizi ve çabalarınızın sonuçsuz kalmış olmasına çok üzüldüğümü belirtmek isterim bende bu hüsranı 1-2 kez yaşamıştım...
Fakat benim kendi kanaatimce Yanlış ola ısrarla devam etmektesiniz. Böyle harika fileslarınız var ve siz pk server açıyorsunuz...Bu büyük bir fırsat kaçırmadır siz biüyük bir kitleyi es geçip kolaycı hazırcı kitleye yöneliyorsunuz ki burda en büyük hüsranı yaşayacağınıza adım gibi eminim...

Çünkü pk serverda oynayan kişiler genelde kafe boylar kotalı netli saatlik takılmaca yapan kişiler bu kişilerde malum bir server için client indirecek yapıda kişiler değil %99 indirmeyecekler sexyko gibi gerçekten usko fileslere sahip olan bir pk server var açık açık gidin bakın 300 useri var 300 user göz<ünüze hoş gelmiş oalbilir ama filesleri ve dbyi göz önüne aldığınızda küfür gibi bir sayı.....

Size Tavsiyem Güven duygunuzu biraz yüklenin ve ortak alın kendinize (Ben seve seve olurum.) homeko ayarında yada çok dhaa zor bir server kurun o görevlerin o sistemin özelliğini bir kalemde harcamayın günah...

ben hala 1298 de kaldığım için bana çok hoş geldi, umarım herkes beğenir

güzel güzel tabi, artık 1351 ve 1397 zamanı eline sağlık doğukan inşallah tutar bu sefer

Güzel gözüküyor ama , bende arkadaşa katılıyorum bencede pk değilde zor olsa daha kaliteli olur.

Doğukan, eticat zamanını hatırlıyorum.Dediğin gibiydi herşey düpe vs vs. bende böyle bir databasenin bütün sorunları giderildikten sonra zor olarak açılmasından yanayım.Gerçekten uğraşıyorsun umarım boşa gitmez.Tebrikler.

Doğukan Bey O kdar Emek Harçayıp Emeklerinizin Boşa Gitmesine Üzüldüm... Ama Artık Userde Bölündü Anlamıorm Aslında Userlerde Değişiklik Peşinde Güzel Hoş Olmuş Database Ama Pk Database için Kimse Client İndirmez Knight Online Oynayanların Çoğuda Aslında Kotalı. Arkadaşlar Demiş Zor Homeko Ya Artık Çoğu Kişi Diyo Homeko Serwer Açın Şu Kdar User Getiririm Felan Bakıorz İlk 2 Gün Full Çakılı Oluyor Birileri Sağlam İtem Yapınca Hemen Bu Serwer Oynanmaz Diyip Veya Dupe Diyip Çıkıyor. Kalırsada Anca İtem Yapanlar Kalıyor Sayıda Oldukca Az.. Aslında Şahsen Ben 1534 ü Bekliorm .. Şimdilik Kafama Göre Boclu Swlerde FElan Zevkine Takılıorm.. Zor sw Oynamamın Sebebi Hep Açılıp 3 5 Ay Geçiyor..(o kdar olsa yine iyi xD) Sonra Kapanıyor Hadi Gelde Küfür Etme O Kadar Uğraşmışsın Emek Vermişsin Bi Anda Hepsi Yok Oluyor Olcak İş Değil.. Son Olarak Database Hakkında Yorumum : Çok Değişik ve Güzel Geldi Bana Ama Client Sorun Olur Gibime Geliyor.. İnş. Tutar

benim halen 13.gün premiumum vardı kapanmadan önce :)
hatta mailimde türk-pin kesn bilgileri felan duruyor onları ne yapacaz 25.tl :D

Yazılanların Okunduğunu sanmıyorum ya neyse.

Eski Halini istiyor herkez.

Son düzenleme:

1397nin tek farkı şu görev şeyi oda pvp serverlerde pek işe yaramıyor onun için boş uğraşla uraşıyorsunuz kimse indirmez clienti

Emeğine Sağlık Kardeşim. Ama Krowaz İtemlerini koy Ama Servera biraz zorluk katarsan iyi oLur Cok deil ama biraz zor oLsun Ki Emek vereLim.

Bence doğukan'ın yaptığı en büyük iki hata

1. Serveri tarih vermeden bir şey vermeden habersiz Beta sürümden tam sürüme geçirmesi mesela
beta sürümde 15 kişi test ediyorduk birden tam sürüme geçince millet ne olduğunu anlamadı biz direk kastık tabi
yeni gelenler gördü bunlar kasmış falan filan başlamayan oldu işte bir sürü hikaye

2. Büyük hatan ise Cüce-ko yönetimi ile Ortak çalışman.

bari beceremiyon server yönetmeyi dosyaları paylaşda bi işe yara ;)

Sadece Gülüyorum Sana ;)

Doğukan;
1-Orta Zorlukda Bir Server Olsa
2-CZ Usko Slotları
3-Acaip Acaip Sheller Olmasa
4-Droplar Orta Dereceli(Sadece Silver Bar Drop Yüksek Olabilir)
5-Lua ile Questleri DAha Güzel Hale Getirip Quet Takılarını Eklersin PK Zevkli Olur.
6-BF İtemlerinden +8 Silah +3 Takı Çıkması Saçma Tüm Takılar +0 Olmalı Bence
7-Upgrade Orta Dereceli (İtem Farkı PK ' yı Daha Zevkli Hale Getirir.)
8-High Class İtemlerin NPC ' lerde Satılması Saçma Olmuş.

Teşekkürler , Kolay Gelsin.

bari beceremiyon server yönetmeyi dosyaları paylaşda bi işe yara ;)

Büyümüşte işimizi öğretiyor :) Madem bana akıl verecek kadar büyüdün git luanluan'dan sızdırılan dosyaları fixle kullan saf. :)

Diğer arkadaşlara teşekkürler dürüst yorumları için. Bazı şeyler düşünüyorum, üni'deki projelerden fırsat bulabilirsem güzel birşeyler hazırlayacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt