Bu olaylardan sonra uzun süre dinlenmeye karar verdim. Herkes yıprandı. 1 Hafta kadar olacak 1397 kurup birşeyler hazırlamaya başladım, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.İlk önce değinmek istediğim birkaç şey var.
Bildiğiniz gibi Eticat OnLine başarıya ulaşamayan bir proje oldu. Sebepler ortada;
1- İlk başlarda aşırı ilgi göstermiş olmam daha sonrasında bu ilginin azalması. Özellikle son zamanlarına doğru 1 hafta hiç ilgilenmedim desem yeridir.
2- Oyunda dupe yapılmasından ve başka nedenlerden dolayı oyuncuların üçe bölünmesi. İki karşı taraf ve ortada kalanlar olmak üzere.
3- Bazı server sahiplerinin (tespit edildiler ama kim olduklarını açıklamayacağım bana karşı düşmanlıkta besleseler umrumda değiller) ddos saldırıları ve alçakca bir şekilde açık aramalarından dolayı aşırı harcanan bütçe. (Sunucu ve ek yazılımlara 3 ayda 900 tl civarı para harcandı. 1. ay test sunucusu -> 160tl 2. ay sunucu ücreti -> 180tl sunucuya güvendik 3. ayın ücretini (180tl daha) yatırdık ddos ve syn attackları başladı ve netinternet dc.sinde sunucusu bulunan bir firma daha 3. aya girmediğimiz halde ücreti göndermedi ve yasal işlem başlatırsak diye sunucunun image'ını alıp tehdit etti (50mbit saldırıya dayanamayan dedicated mı olur demeyin sayelerinde gördük!) bizde dgn dc'de bulunan bir sunucuya geçtik (ddos ve syn dos konusunda ciddi derecede iyi) 250tl ödedik. Ayrıca 100 tl civarında koruma yazılımı aldık sonuc olarak 160+180+180+250+100= 870TL ve o paranın satın alamayacağı kadar emek, zaman harcandı o adını vermediğim server sahipleri sayesinde! Hatta bazıları çıkmış "ben doğukan'ın amcasının oğluyum", "ben doğukan'ın dayısının oğluyum" ulan 2 aileninde en büyüğü benim bu benimle akraba zannedenler palavra uydurmaya başlamış. Ne kadar üzücü (onlar için) ve gülünç (benim için) bir olay.
4- Haksız yere kıskanmalardan dolayı çıkan küfürler.
5- Cüceko olarak tekrar yayına başladığımızda alınan gamemasterların yetkisini yanlış kullanması.
6- Sunucuyu tek başıma yürütememem, bunun verdiği stresden dolayı herkesi terslemem.
Sonuç olarak bunlar oyuncu kaybına yol açtı. Şunu demek istiyorum o aldığınız premiumların, cashlerin parasının nereye gittiğini öğrenmek isteyenler olabilir açıklaması burda. Sunucu niye kapandı diyenler varsa 20 oyuncuyla ve artık hem bizim hem birileri yüzünden yanlış tanınmamızla oyun o an devam edemezdi.
Bunları yazdım çünkü artık bu konu hakkında yorum almak istemiyorum.
Görevlerle daha eğlenceli bir sunucu haline getirmeye çalıştım.
İlk oyuna girdiğinizde 59 Level (Adream için) veya 80 Level (Ronark Land için) hemen olmak için npc var. Buradaki questte 10 tane worm veya 10 tane bandicoot keserek hemen 59 veya 80 olabiliyorsunuz.
Para ihticayınızı 5tane bandicoot dişi ve 5 tane silk bundle getirerek 1 silver bar alabiliyorsunuz. Drop oranı yüksek olacak. Bu arada pot fiyatları çok düşük olacağı için pot param yok diye yakınmayacaksınız.
Bifrost taşlarını kırdırdığınızda normalde npclerde +8 'i satılan high class weapon (shard, raptor vs...) 'ın +9 düşebilecek, bifrost itemlerinin +8 hali düşecek ve takıların +3 ü düşecek. (Sadece takılar bankanıza eklenebilir başlangıçta diğer eşyalar npclerde satılıyor, +2 olarak eklenecek. +3 üzeri takı olmayacak)
Dragon sheller ise questlerle alınmakta. Mesela aşağıda bir örneğini görebilirsiniz. Bu görevler ise sadece bir kere yapılabiliyor.
Bunlar sadece bir kısmı. Krowaz itemleri içinde npc hazırlamaktayım. Bazı eventler için özel monsterlar hazırlayacağım. Özel olarak 1397 için (win 7'de de sorunsuz çalışan) anticheat hazırlıyorum. Öncekilere oranla gerçek anlamda hileyi engelleyecek. Siz olsanız böyle bir pk serverında oynar mıydınız? Özellikleri nasıl buldunuz. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Kesinlikle açılacak diye birşey söz konusu değildir sadece şuanlık basit çalışmalarımı gösterdim.
(Yalan konuşmayın, daha önce indirmeyenler için clientin 500mb boyutunda olacağınıda ek olarak belirtiyorum, bu sefer ilgi abartı değil kararınca olacağınıda göz önünde bulundurun.)
Ekli dosyalar
Son düzenleme: