USKO Rebirth Sistemi temel mantığı olarak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GelGit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu Yazar

GelGit

New Member
Kalemi Kırıldı!
Haz
339
12
Bu konu ile ilgili bir çalışmam vardı fakat karakter seçme ekranında oyun kapat hatası verdiği için yapamamıştım. Şimdi elde ettiğim yapıyı sizlerle paylaşıyorum.

USKO Rebirth sisteminde 5 Tane tablo birbiriyle ilişki içerisindedir. Bunlar ITEM_BASIC, ITEM, ITEM_UPGRADE, ITEMEXTA ve ITEMEXTB

ITEM_BASIC;
Bu tabloda itemin Origintype'ı, iconu, şekli, vb. özellikleri yazmaktadır. USKO ITEM_BASIC tablosunda rebirth basılan her item için iki tane item numarası vardır. Bir tanesi normal rebirth olmayan high class ve unique class item diğeri de Reverse item. Bunların OriginType'ları ve İtem numaraları birbirinden farklıdır. Bir tanesi ITEMEXTA diğeri ITEMEXTB'dir(A ve B temsilidir). Farklı olmasının nedeni birinin normal high class itemin upgrade esnasında verileceği değerleri muhafaza eder diğeri ise rebirth basıldığında verileceği değerleri muhafaza eder.

ITEM;
Burada ise itemin aldığı tam değerler ve item numaraları yazılıdır. +0'dan +10'a kadar normal high class için değerler ve rebirth sistemindeki +1'den +30'a kadar olan değerler ve item numaraları burada bulunmaktadır.

ITEMEXTA;
Yukarıda da anlatmıştım. A İtemin OriginType'ı ile aynıdır. Normal High Class ve unique class itemler için A'nın OriginType'ı olan itemler bu tabloda yer alır.

ITEMEXTB;
Bunu da anlatmıştım biraz açıklayayım. Bu tabloda ise item +7'den rebirth'e dönüştürüldüğünde bu tablodaki origintype kullanılacaktır. Bu arada nOriginType=B ;)

ITEM_UPGRADE;
Burayı ayrıca açıklamama gerek görmüyorum. Başka bir konuda AKUMA gayet detaylı bir şekilde açıklamıştı.

İyi çalışmalar. İnşallah başka forumlara copy paste yapmazlar :(

Başlıkta bir hata yapmışım. USKO Rebirth Sistemi temel mantığı olarak değiştirebilir mi bir mod arkadaş.

Son düzenleme:
Cevap: USKO Sistemi temel mantığı

Saol eline saglık bir gün inşallah yaparız

Cevap: USKO Rebirth Sistemi temel mantığı olarak

qüzel Acıklamıssın :) Konu Başlığı Değiştirildi..

hergün bi düsünce var sende büyük gelişme var :D

İçim içime sığmıyor diyeyim. Sürekli birşeyler geliyor aklıma.

cok güzel acıklamışsın teşekkürler

Açıklama güzel bizimde bununla ilgili çalışmalarımız vardı fakat bazı hatalar engelliyordu üzerindede zaten fazla duramadık genede saol =)

Ebenezerin 23 EXT Tablosunu okuması gibi mi? :)

Bu konu ile ilgili bir çalışmam vardı fakat karakter seçme ekranında oyun kapat hatası verdiği için yapamamıştım. Şimdi elde ettiğim yapıyı sizlerle paylaşıyorum.

USKO Rebirth sisteminde 5 Tane tablo birbiriyle ilişki içerisindedir. Bunlar ITEM_BASIC, ITEM, ITEM_UPGRADE, ITEMEXTA ve ITEMEXTB

ITEM_BASIC;
Bu tabloda itemin Origintype'ı, iconu, şekli, vb. özellikleri yazmaktadır. USKO ITEM_BASIC tablosunda rebirth basılan her item için iki tane item numarası vardır. Bir tanesi normal rebirth olmayan high class ve unique class item diğeri de Reverse item. Bunların OriginType'ları ve İtem numaraları birbirinden farklıdır. Bir tanesi ITEMEXTA diğeri ITEMEXTB'dir(A ve B temsilidir). Farklı olmasının nedeni birinin normal high class itemin upgrade esnasında verileceği değerleri muhafaza eder diğeri ise rebirth basıldığında verileceği değerleri muhafaza eder.

ITEM;
Burada ise itemin aldığı tam değerler ve item numaraları yazılıdır. +0'dan +10'a kadar normal high class için değerler ve rebirth sistemindeki +1'den +30'a kadar olan değerler ve item numaraları burada bulunmaktadır.

ITEMEXTA;
Yukarıda da anlatmıştım. A İtemin OriginType'ı ile aynıdır. Normal High Class ve unique class itemler için A'nın OriginType'ı olan itemler bu tabloda yer alır.

ITEMEXTB;
Bunu da anlatmıştım biraz açıklayayım. Bu tabloda ise item +7'den rebirth'e dönüştürüldüğünde bu tablodaki origintype kullanılacaktır. Bu arada nOriginType=B ;)

ITEM_UPGRADE;
Burayı ayrıca açıklamama gerek görmüyorum. Başka bir konuda AKUMA gayet detaylı bir şekilde açıklamıştı.

İyi çalışmalar. İnşallah başka forumlara copy paste yapmazlar :(

Başlıkta bir hata yapmışım. USKO Rebirth Sistemi temel mantığı olarak değiştirebilir mi bir mod arkadaş.

Usko zaten item_basic kullanmıyor.
Ve bana göre işini sadece item_upgrade ile halledebilir.
itemlerin eğer kodunu değiştiriyorsa , item_upgrade'e itemin koduna şu kadar kod ekle diye tek tek eklemiştir bence..

Usko zaten item_basic kullanmıyor.
Ve bana göre işini sadece item_upgrade ile halledebilir.
itemlerin eğer kodunu değiştiriyorsa , item_upgrade'e itemin koduna şu kadar kod ekle diye tek tek eklemiştir bence..

Zaten sorun olan upgrade değil. Rebirth itemleri Client exe'sinin okuması.
Yaptım olmadı yani 145x beklemek zorundayız usko rebirth için. Başka bir olasılık da o partları decode etmek.

hyr bildigimiz sıradan itemlerle aynı rebirt %100 olarak upgrade konusunda her item gibi onuda eklemen lazım tabloya itemi parlatan sadece exe

biri yapsın artık 1299 a rebirt i xD

Rebirth Olayı Tamamen Exe Kaynaklı. 1299'a Rebirth Yapmak Pek De Mümkün Olan Birşey Değil.

süpermiş hö paylaşım için teşekkürler.

bence herşey mümkün..uskoda ilk once 1299 du...

arkadaşın dediği gibi exe ile alakalı rebith sistemi yapılsa bile 1299da onu çalıştıracak exe yok çok zor 1299da

Geri
Üst Alt