Knight knight knight... Lanet olsun dedirten bir günde internet cafe'de tanışmıştım. O sıralar birde sanal-hack.net miydi neydi bir sitem vardı devamlı ddos saldırılarına maruz kalırdı 2-3 hafta içinde kapatmak zorunda kalmıştım. İki monster kestikten sonra biraz site ile uğraşıyordum sonra geri bir iki tane daha kesiyordum fazla bir bilgim yoktu oyun hakkında. Zaten o zamanlar kimsenin yoktu, öylesine bir oyundu. Neyse konumuz private serverlar. İlk knightonline Türk özel sunucusu Engin adında birisi tarafından açılmıştı (trko.com), yönetiminde yer alıyordum ki; oyun normal bilgisayar üzerine kurulu ve 1089 versionuna aitti. Belki bilenleriniz vardır 1 hafta açık tutabildik en fazla. Sonra yanlış hatırlamıyorsam bir aralar HandyKo'yu açtık. Güzel bir oyuncu potansiyeline sahip olduk ama kapatmak zorunda kaldık. Knight-Online.Com.my alan adı düşmüştü, onun üzerine bir sunucu kurduk, sağolsun hostgatorun firewall'leri yüzünden yavaşlayan bağlantı sonrası 360$ civarı paramızı helak ettik. Son 1,5 senedir de 1453 sunucu geliştirme üzerinde çalışıyorum.
Gene bir polemik atayım ortaya: Bazıları sen ne anlarsın 1453'den, kimsin sen? gibi davranışlara geçiyor ama ilk Türk sunucusununda bizler tarafından açıldığını bilmiyorlar, artistler...